EZS 25.05.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 wejdę tutaj, może Mirek zajrzy?Było o cięciu świerków (też mnie będzie interesować niedługo) a ja chcę o cięciu sosny. Himalajskiej. Nie może wyrosnąć ponad 2-3 metry. Da się? Świeczki ułamywać? Cało czy połowę? Na razie jest mała, więc kiedy zacząć- przy docelowej wysokości czy wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.05.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Hi, staroć wygrzebany.. Daj jej porosnąć do okreslonej wysokości. A później- im silniej skrócisz "świeczki", tym mniejszy przyrost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.05.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 czyli da się ją wtedy zatrzymać, czy jeszcze troche będzie podrastała? A w ogóle, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.05.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Troszku będzie- możesz zacząć tak z pół metra niżej, niż oczekiwana wysokość, żeby później na stołek się nie drapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amaryll 02.10.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 To może troszkę odświeżę wątek Posiadam na działce starego, wysokiego świerka, który ma bardzo rzadkie gałęzie. Z jednej strony jest częściowo ich pozbawiony. Nie wygląda ciekawie. Czy jest szansa, że się zagęści, jeśli zostanie przycięty? Będę wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts