anpi 02.06.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Droga Aniu -> dlaczego nie powiesz tego samego wobec tych ,którzy uparcie forsują teorie na temat oddychania ścian? Tą teorię forsuje głównie lobby producentów wełny. A ludzie powtarzają. To zwykła psychologia tłumu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 02.06.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Idźcie się wygłupiać gdzieś indziej. Droga Aniu -> dlaczego nie powiesz tego samego wobec tych ,którzy uparcie forsują teorie na temat oddychania ścian? Gdzie mają się iść wygłupiać? Z fizyki mają banię to pewnie gdzieś na "humany" co do wygłupiania się więc Geno w pełni odpowiedzialnie jako doradca muratora stwierdzasz że sciany nie oddychają???? nie pytam cie o jakieś procenty, tylko czy ściany oddychają (w sensie potocznym) czy nie??? odpowiedż jest prosta NIE albo TAK....???? producenci styropiany rozpowiadają plotki że się nie pali, a ja widziałem palący się styropian.... a reasumując przepraszam że zaśmiecam wątek który także mnie interesuje, ale patrząc powyżej, nie ja pierwszy zacząłem śmiecić...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 03.06.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Tynki gipsowe. Niecały rok eksploatacji i mały śliczny szkodnik w domu. Tynki bardzo delikatne, bardzo podatne na uderzenia. Do domu z małymi diećmi nie polecam. Zaleta to oszczędność na gładzi gipsowej, ale przy gipsowym to mnóstwo poprawek po gipsowaniu. producenci styropiany rozpowiadają plotki że się nie pali, a ja widziałem palący się styropian.... Styropian, z tego co mi wiadomo, nie rozprzestrzenia ognia a tylko topi sie.Na tym polega jego niepalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 03.06.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Styropian, z tego co mi wiadomo, nie rozprzestrzenia ognia a tylko topi sie.Na tym polega jego niepalność. Dokładnie. Jest samogasnący, jeśli "przyłożysz" do styropianu płomień - topi się, a po odstawieniu płomienia - gaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 03.06.2006 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Zaleta to oszczędność na gładzi gipsowej, ale przy gipsowym to mnóstwo poprawek po gipsowaniu. Nie rozumiem powyższego zdania - miałeś jakieś poprawki po tynkarzach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 12.06.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 co do wygłupiania się więc Geno w pełni odpowiedzialnie jako doradca muratora stwierdzasz że sciany nie oddychają???? nie pytam cie o jakieś procenty, tylko czy ściany oddychają (w sensie potocznym) czy nie??? odpowiedż jest prosta NIE albo TAK....???? producenci styropiany rozpowiadają plotki że się nie pali, a ja widziałem palący się styropian.... a reasumując przepraszam że zaśmiecam wątek który także mnie interesuje, ale patrząc powyżej, nie ja pierwszy zacząłem śmiecić...... Lewakk może jeszcze chorują na astmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartekP 13.06.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Od 4 lat tynki gipsowe Knaufa. Kładzione maszynowo. Zero problemów. Fachowcom, pamiętam, robota zajęła tydzień. Tynki prościutkie i od razu gotowe pod malowanie. Do dzisiaj pamiętam moje osłupienie "I co juz po wszystkim? Tak tu czysto." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 13.06.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Ja też gipsowe Knauffa od pół roku oraz też szkodnik lat 2. I tynki i szkodnik super wyglądają, idealna gładź, brak pęknięć itp. Natomiast w zetknięciu szkodnik - tynk i na szkodniku i na tynku są jednak ślady.... Przed następnym malowaniem już widać, że konieczne będą wypełnianki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 13.06.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Tynk cementowo-wapienny , a na to gips kopany.Po roku z kawałkiem od położenia bez zarzutu.Gips kopany , bo przekonano mnie ,że zdrowszy od knaufa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 13.06.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Wiek: 1 rokRodzaj: tynk cementowo-wapienny z gladzia gipsowaWnioski: Tynk jest nie peka, nie odparza sie, jestem zadowolony. Wole twardsze tynki niz sam gips. Moje osobiste zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 13.06.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Mój "fachowiec" wpadł na pomysł żeby zamiast tynkować przejechać ściany klejem do styropianu i co Wy na to??? Trochę szczęka mi opadła! Spotkaliście takie rozwiązanie? czy to będzie trwałe i wogóle z czym to się je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts