Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wasze tynki po latach...

Recommended Posts

Idźcie się wygłupiać gdzieś indziej. :evil:

Droga Aniu -> dlaczego nie powiesz tego samego wobec tych ,którzy uparcie forsują teorie na temat oddychania ścian? Gdzie mają się iść wygłupiać? Z fizyki mają banię to pewnie gdzieś na "humany" :wink:

co do wygłupiania się :lol: :lol: :lol:

więc Geno w pełni odpowiedzialnie jako doradca muratora stwierdzasz że sciany nie oddychają???? nie pytam cie o jakieś procenty, tylko czy ściany oddychają (w sensie potocznym) czy nie??? odpowiedż jest prosta NIE albo TAK....????

producenci styropiany rozpowiadają plotki że się nie pali, a ja widziałem palący się styropian....

a reasumując przepraszam że zaśmiecam wątek który także mnie interesuje, ale patrząc powyżej, nie ja pierwszy zacząłem śmiecić......

Tynki gipsowe. Niecały rok eksploatacji i mały śliczny szkodnik w domu. Tynki bardzo delikatne, bardzo podatne na uderzenia. Do domu z małymi diećmi nie polecam. Zaleta to oszczędność na gładzi gipsowej, ale przy gipsowym to mnóstwo poprawek po gipsowaniu.

producenci styropiany rozpowiadają plotki że się nie pali, a ja widziałem palący się styropian....

Styropian, z tego co mi wiadomo, nie rozprzestrzenia ognia a tylko topi sie.Na tym polega jego niepalność.

• 2 weeks później...

co do wygłupiania się :lol: :lol: :lol:

więc Geno w pełni odpowiedzialnie jako doradca muratora stwierdzasz że sciany nie oddychają???? nie pytam cie o jakieś procenty, tylko czy ściany oddychają (w sensie potocznym) czy nie??? odpowiedż jest prosta NIE albo TAK....????

a reasumując przepraszam że zaśmiecam wątek który także mnie interesuje, ale patrząc powyżej, nie ja pierwszy zacząłem śmiecić......

Lewakk może jeszcze chorują na astmę?

Ja też gipsowe Knauffa od pół roku oraz też szkodnik lat 2. I tynki i szkodnik super wyglądają, idealna gładź, brak pęknięć itp. Natomiast w zetknięciu szkodnik - tynk i na szkodniku i na tynku są jednak ślady.... Przed następnym malowaniem już widać, że konieczne będą wypełnianki...