pietrek30 26.06.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 26.06.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 W moim dzienniku jest fotka naszej kotłowni jeszcze w trakcie robienia instalacji, tam widać rozdzielacz. Poczytałem, obejrzałem i własnie takie samo chcemy u siebie. Wygląda super, czysto i ładnie. Kolega ma prawdopodobnie to samo, tylko jeszcze muszę wydobyć adres gościa, który jemu to robił. Nie wygląda aby było skąplikowane w kładzeniu, a u nas w zasadzie będzie ok. 8 kaloryferów i w 3 pomieszczeniach podłogówka. Pisałaś, że na każdym piętrze masz taką rozdzielnię, czyżby to oznaczało, że sam na poddaszu też taką będziemy musili zrobić?? tam będzie też kilka kalafiorów i podłogówka w jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 10.07.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 To ja też zaczynam śledzić losy Wasze i "przerobionej klementynki" Gratuluję i trzymam kciuki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldun 10.07.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 ja równiez dołączam się jako obserwator czekam tylko na zdjęcia bo niestety limit przekroczony i nic nir widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 11.07.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Zdjęcia są są, tyle że coś się servery czasem chyba nie rozumieją Witam nowych oglądaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 11.07.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Nie widzę zdjęć. A jestem bardzo ciekawa, bo jesteś chyba jedynym (albo jednym z niewielu), którzy mają strop acermanna. U mnie też będzie acermann- i to chyba już w przyszłym tygodniu. Możesz zdradzić, gdzie kupowałeś, w jakiej cenie, no i jaką masz wysokość pustaka? No i czy jesteś zadowolony? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 11.07.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Wcale się nie dziwię, że mało kto robi z tego, sporo przy tym robocizny i stresów, a każdy woli jak najprościej, a i najlepiej. A tu przygotować wewnątrz, kupić stęple, wypoziomować. Dziś np. kupowałbym belki stropowe gotowe, a nie jak było robione deski, kupa stępli itd. Tak jak pisałem w dzienniku, akermana miałem z jednej z częstochowskich cegielni, kupiłem wysokości 20, choć zbrojarz mówił, że wystarczył by spokojnie 15, dużo mniej weszłoby betonu. Pewnie miał rację, bowiem biorąc pod uwagę, że musi go beton nakryć ok. 4-5 cm to 5 cm na wys. dużo by zmieniło w kosztach. Co do zadowolenia, to trudno określić, jest, trzyma się i sufit wydaje się prosty. Pozostając przy kosztach, to w hurtowni za akermana krzyczeli ok. 3 zł, a mi się udało za 1.79 z dowozem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 13.07.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 dzięki. Ja dziś kupiłam acermana za 1.55zł za 15. Również w jednej z częstochowskich cegielni. Tyle, że transport wyniesie mnie 200zł (ok. 35 km)deski na szalunki już dawno mam, stęple również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.07.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 a ja wogole nie widze fotek..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 28.07.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 A bo sie serv. przeciaz czy cus, raz widac, raz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 29.07.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Uuuuuuuu... Same zdrapki widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 29.07.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Ja mam chyba murarzy z tego samego klanu. Bez przerwy odkrywam gdzieś wciśnięte puszki, o kapslach i petach nie wspomnę. Obrzydliwe. Jesteśmy chyba na tym samym etapie, z tym że ty kładziesz już kable. Nie boisz się, że je ktoś sobie przywłaszczy? Mój mąż chce też już położyć instalacje, ja wolałabym poczekać na okna i drzwi. Na razie nic nam nie zginęło, ale po co kusić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 29.07.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Ja mam chyba murarzy z tego samego klanu. Bez przerwy odkrywam gdzieś wciśnięte puszki, o kapslach i petach nie wspomnę. Obrzydliwe. Nie boisz się, że je ktoś sobie przywłaszczy? Mój mąż chce też już położyć instalacje, ja wolałabym poczekać na okna i drzwi. Na razie nic nam nie zginęło, ale po co kusić... Silaczko to klan zwany "murarze" Obawy mam, ale jak na dziś nic nie zginęło. Ponadto mam super sąsiadów i ich psy. No i podstawowy argument, działkę mZAmy w zasadze w centrum, a tam zawsze ktoś chodzi, obserwuje, robi rumor. Ponadto wujek elektryk zrobił taką przeplatankę, że nie da się zwinąć kabla w 5min cichutko. Zdrapki?? chyba chodzi o kiepawe fugi fakt, są tragiczne, ale podobno się lepiej tego trzyma klej od ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JBL 29.07.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Pozdrowienia Piotrze od nas również kłobucoków. Dwa lata temu chcieliśmy kupić dom blisko was ( też na Różanej). Na szczęście kupiliśmy działkę przy drodze asfaltowej i od kwietnia mieszkamy na swoim. Nie przeraża was to błotko przez większa część roku i pewnie na wieki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 29.07.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Witam witam swojaków "Pierodłów" Błotko przeraża, co deszcz tak jest, ale większość ulicy ma nadzieję na niedługą zminanę. Sam przygotowuję domek pod kanalizację, mam nadzieję że zaistnieje. Wasz domek budowany czy kupny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JBL 29.07.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Budowaliśmy pozmienianą Petunię z http://www.archeton.pl. Tylko budując samemu można sobie domek dopasować dokładnie pod swoje potrzeby. My dołożyliśmy piwnice z garażem na dwa samochody pod całością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 29.07.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Budowaliśmy pozmienianą Petunię z http://www.archeton.pl. Tylko budując samemu można sobie domek dopasować dokładnie pod swoje potrzeby. My dołożyliśmy piwnice z garażem na dwa samochody pod całością. Super domek, taki wlasnie domek z ogrodkiem - pomijam garaz Ale naprawde sliczny. Cos podobnego zaobserwowalem pod klobuckim zagorskim lasem, lecz ten nie ma poddasza, ale naprawde duzo przypomina Wasz. Ostatnio stwierdfzam, ze tez moglem zrobic niewielkie zaglebienie ala pywnica, bowiem mam dylemat co zrobic z butelkami wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JBL 29.07.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Piwnice wymusiło ogrzewanie na ekogroszek, a gdy juz była decyzja o dobudowie piwnic, to udało się jeszcze doprojektować w nich garaż.Zresztą garaż jest jedną z fajniejszych rzeczy w tym domu. Nie wychodząc z samochodu wjeżdżasz do środka domu z wrzeszczącymi dziećmi i zakupami. Jedyny problem jaki nas martwi to dość stromy zjazd - zobaczymy zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 03.08.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 pietrek30 przeczytałam od deski do deski za jednym zamachem. Zajefajny Wam domek urósł.Trzymam kciuki za ciąg dalszy i pozdrawiam. Zdjęcia mi się otwierają - super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 03.08.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Piwnice wymusiło ogrzewanie na ekogroszek, a gdy juz była decyzja o dobudowie piwnic, to udało się jeszcze doprojektować w nich garaż. Ja najprawdopodobniej skończę przy ziemiance w ogródku, taką enklawę do oglądania zakurzonych butelek wina, gdzie będę spędzał długie godziny nad zastanawianiem się jak te wina "kiedyś" będą smakować Co by nie mówić, ale pywnica jest bardzo potrzebna i istotna, szkoda że niemogliśmy jej mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts