Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO DOMU NA ROZANEJ

Recommended Posts

Świetny dziennik, czytam z prawdziwym zainteresowaniem bo mnie takie przyjemności spotkają dopiero w przyszłym roku.

Chciałabym tylko zgłosić uwagę na temat projektu kuchni, ma zaburzony ciąg funkcjonalny: lodówka, blat, zlew, blat, kuchnia. Zwykle wyjmujemy produkty z lodówki, przygotowujemy je, płuczemy i dopiero trafiają do garnka. Zwracam wam na to uwagę bo takie kręcenie się po kuchni to też dodatkowe kilometry i gdy po remoncie kuchni zastosowaliśmy u siebie to rozwiązanie zrobiło się naprawde duzo wygodniej.

Pozdrawiam i powodzenia budowlanego,

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chciałabym tylko zgłosić uwagę na temat projektu kuchni, ma zaburzony ciąg funkcjonalny: lodówka, blat, zlew, blat, kuchnia. Zwykle wyjmujemy produkty z lodówki, przygotowujemy je, płuczemy i dopiero trafiają do garnka.

Nie jest mozliwe, tak mi się wydaje, stworzyć tak kuchnię aby wszystko było poukładane tak aby zawsze było pod ręką i aby unikać "robienia tych kilometrów". Oczywiście może być to bardziej lub mniej przemyślana kuchnia. Przyznam sie, że nie zastanawialiśmy się, prócz ustawienia zlewozmywka, jak to będzie w praktyce, raczej skupilismy się na "wyglądzie" zaproponowanych nam ustawień. Przyznam, że dopiero teraz zwróciłaś moją uwagę na przemyslenie kuchni pod względem wiekszej funkcjonalności.

• 3 months później...

To teraz my witamy u Was :)

Domek przesliczny i juz prawie gotowy 8) Kominek - rewelacja, a witrazyk tez bardzo mi sie podoba (ja jeszcze nawet nie wiem jakie bedziemy wstawiac drzwi, ale jesli znajdzie sie miejsce na witraz, to juz wiem do kogo sie zwrocic po namiar na wykonawce :wink: )

Bedziemy do Was "zagladac", bo bardzo fajnie czyta sie Wasz dziennik 8)

A "przestuj lutowy", to nie tylko u Was :-? Snieg - pokrzyzowal wiele planow, mam jednak nadzieje ze z wiosna sie to zmieni... MUSI !!!

Cierpliwosci i powodzenia 8)

Pozdrawiamy,

Marta i Dawid

A witam witam, Wać Pani, zdrowie!, pyta? a, jest bo być musi przynajmniej dotąd aż kredyt odpuści :D

A drewienko kupiliśmy w Lipiu, przeslać namiar na priv.?? bo tak oficjal chyba nie można zgodnie z ustawą :D polecił nam go nasz cieśla, było tanio, a i cieśla był zadowolony. Co do ceny to już to mam za sobą, nas kosztowało ok. 420zł/m3, ale to było ponad pół roku temu, a z tego co czytam to teraz standard 550 zł.

• 2 weeks później...

Hejka!

Fajnie, że macie już c.o. :D :D..matko, kiedy my będziemy na tym etapie :roll: ??...

U Was tyle się dzieje, że aż miło poczytać.

My też chcemy mieć odkurzacz centralny, ale jeszcze nie wybraliśmy firmy... jeśli u Was się sprawdzi to poprosimy o namiary :wink: ..

Działajcie dalej :D ..

Pozdrawiam!

Monika