Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO DOMU NA ROZANEJ

Recommended Posts

Oj z tym dzianiem to włsaśnie różnie, tynkowanie w końcu trwało rekordowy czas, chyba u nikogo dłużej, a do tego jak czasem patrzę ile trzeba będzie poprawić to się płakać chce. Teraz znów trzeba ściągać człowieka aby pozaklejał dziury, które hydraulik wyciął i takich "syzyfowych prac" zapowiada się więcej. Na hydraulika też czekaliśmy ze 2 miesiące, tak więc wcale nie tak szybko. Dobrze, że mu tak sprawnie i szybko idzie. Dobry fachowiec bo wvchodzi do jednego miejsca i je robi od początku do końca, a nie jak to bywa że naraz robią kilka miejsc.

A odkurzaczyk chyba będzie firmy HUSKY, ale czy napewno to zależy ile dostatniemy rabatu. Na dziś cena może dojść do 3500, czyli instalacja + robocizna + ten aparacik, ale liczę na to, że ta cena się zmniejszy, tym bardziej że facet mówi, że ceny bardzo szybko się zmieniają i to w kierunku tanięcia.

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Cześć Pinesko i Piotrku,

co tam u was nowego. Jak tam hydraulicy? Codziennie niemal zerkam na dziennik na tu od 8 marca zero wpisów. Czekamy z mamą (bo ona tez czyta wasz dziennik) z niecierpliwością na następne wpisy, bo bardzo fajnie sie czyta ten wasz dziennik :D

Pozdrawiam Iza i Asia

A wiec mamy czytelników, super. Co do wpisów, to jak zwykle Piotrek sie opie..... , ale go pogonię. u nas powolutku ale do przodu, mieliśmy mały przestój z hydraulikiem najpier dlatego, że musiał przerwać robotę, bo jednocześnie pracowaly dwie ekipy- od KG na poddaszu i sobie w drogę wchodzić zaczeli - w korytarzu ma byc podłogówka, no i trzeba było poczekać, aż zrobią poddasze, żeby nie łazić już korytarzem, a potem był mały problem z ułożeniem styropianu w korytarzu, bo tam strasznie dużo było tych rurek od wody, odkurzaczy i ogrzewania no i panowie mieli problem z dokładnym docieciem styropianu, wiec stwierdzili, że nie bedą go wycinać - bo podobno musi byc on bardzo szczelnie połozony, tylko wyleją troche wyżej chudziaka, wiec czekalismy, aż sobie wyschnie beton. Od wczoraj jednak juz układają dalej styropian, tak wiec może dzis skończą, i mam nadzieję, że jutro lub w przyszłym tygodniu złapiemy naszego hydraulika i dokończy kładzenie podłogówki. Licze na to, że w przyszłym tygodniu uda sie zrobić wylewki ale zobaczymy, co za niespodzianki jeszcze życie nam przyniesie.

To teraz słucham co u was sie dzieje ?

Witajcie:)!

Właśnie obejrzałam ostatnie zdjęcia (wcześniej się nie otwierały) i muszę powiedzieć, że u Was coraz PIĘKNIEJ :D ..

Fajnie, że jesteście zadowoleni z pracy hydraulików- podłogóweczka cudnie się prezentuje :D .

Jak zwykle poproszę o namiary :wink:...

Niestety więźba w Lipiu już po 600zł :( ..może uda nam się coś urwać...

Pozdrowionka! :D

Czy piękniej ?? hmm.... napewno więcej, przez min. hydraulików i panów od centralnego odkurzacza pocieli nam ściany :D ale dziękujemy.

No to drewno nieżle poszło. A dziś zaskoczyła mnie cena za tonę cementu, wszędzie czytam o podwyżkach i brakach, a tu w Kłobuckim MAXBUD-zie po 360zł/tone (drożej płaciliśmy w zeszłym roku-ciekawe) i Pani nic nie wie o podwyżkach, przynajmniej na dziś mają cement w takiej cenie. A będzie nam jeszcze potrzebne z 2t.

Już się nie możemy doczekać aby hydraulicy skończyli wszystko.

Czy piękniej ?? hmm....

Wiem co mówię :D , macie już tynki, c.o., podłogówkę - jest bardziej domowo, czyli piekniej :wink: :D . Ja patrzę przez pryzmat własnej budowy..gdzie stoją tylko zaśnieżone piwnice :oops: :( ...

Ale z tym cementem to przepłaciłeś :o ! My w zeszłym roku kupowaliśmy pod Działoszynem po 300...nie wiem ile w tej chwili kosztuje, bo jeszcze się nie orientowałam (mamy mały zapas, wiec nie chcę się stresować) - sądzę jednak, że poniżej 360.

gdzie stoją tylko zaśnieżone piwnice :oops: :( ...

Wyrośnie szybko więcej nawet nie zorientujesz się kiedy :D jak patrzę na zdjęcia to mniej niż rok temu tam gdzie stoi dom była gęsta trawa, a dziś już nie pamiętam jak było gdy domu nie było. :D mimo to jak patrzę na rozwój budowy u innych to wydaje mi się, że trwa to wolno.

Ale z tym cementem to przepłaciłeś :o

Teraz to wiem, z czasem się przekonałem, że wybraliśmy najdroższy skład budowlany jaki był, przynajmniej w sprawie cementu :(

• 3 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...

Ale się u Was pozmieniało :o :o :D ... Termin parapetówki już wyznaczony?? :wink: :D ... Poddasze rewelka! Bardzo fajnie wyszły łazienki...a obudowa wanny piękna 8) :D ...

Czy mogę dostać namiary na dobrych fachowców? Niestety nasza grupa na forum trochę kuleje :( ...i trudno znaleźć sprawdzonych majstrów...

Chciałam zapytać ...(mam nadzieję, że nie jestem upierdliwa :oops: ) o projektanta Waszej kuchni...bardzo spodobała mi się aranżacja, którą Wam zrobił.

PS. Czekam na nowe fotki :D .

Dziś jeszcze bardziej :D właśnie nam schody dziś NARESZCIE!! zamontowali.

Też nam się podoba robota płytkarza i chętnie podzielę się namiarami na niego. Boję się tylko tego, że wcześniej niż styczeń/luty nie da rady. Słyszałem jak się umawiał z kimś i mówił, że realny jest październik, a rozmowa była ok. 2 miesięcy temu.

A projekt kuchni?? hmm..., a to akurat kolega pracujący w jeden z renomowanych częstochowskich firm. Teraz torszkę go pozmienialiśmy, tzn. na zakonczeniach szaf gónych i dolnych w kierunku jadalni będą jeszcze półokrągłe szafki narożne. Dodatkowo przekonstruowaliśmy wyspę. Meble mają być na 15 września, więc wtedy się pochwalę.

• 1 month później...
Tak, drzwi były robione na zamówienie, pokazaliśmy zdjęcie gdzieś znalezione i taki jest efekt. Co do koloru to szczerze muszę się dowiedzieć, bowiem z kolorem czekaliśmy do moementu otrzymania schodów. Po czym dostałem kawałek odpadu ze schodów i dostarczyłem go stolarzowi. Dodatkowo stolarz miał jednocześnie zbliżyć kolor jak schodów, a i tak aby zachować strukturę słoi drewna.

• 2 weeks później...

Ooooo :o ...nawet zdjęcia się pokazały 8) :D .... Co tu dużo gadać...Wasza budowa wielkimi krokami zbliża się do końca, a właściwie to już chyba dobiegła?...bo meble to uwieńczenie całości :wink: :D ... Wszystko wygląda pięknie 8) :D gratuluję! :D ...

W przyszłym roku planuję być na tym samym etapie :roll: ...mam nadzieję, że się uda :wink: :lol: ...

PS. Dziękuję za zaproszenie :D ...napewno skorzystam :wink: :lol: ...

Pozdrowionka dla Marty :p