pietrek30 01.03.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Oj z tym dzianiem to włsaśnie różnie, tynkowanie w końcu trwało rekordowy czas, chyba u nikogo dłużej, a do tego jak czasem patrzę ile trzeba będzie poprawić to się płakać chce. Teraz znów trzeba ściągać człowieka aby pozaklejał dziury, które hydraulik wyciął i takich "syzyfowych prac" zapowiada się więcej. Na hydraulika też czekaliśmy ze 2 miesiące, tak więc wcale nie tak szybko. Dobrze, że mu tak sprawnie i szybko idzie. Dobry fachowiec bo wvchodzi do jednego miejsca i je robi od początku do końca, a nie jak to bywa że naraz robią kilka miejsc. A odkurzaczyk chyba będzie firmy HUSKY, ale czy napewno to zależy ile dostatniemy rabatu. Na dziś cena może dojść do 3500, czyli instalacja + robocizna + ten aparacik, ale liczę na to, że ta cena się zmniejszy, tym bardziej że facet mówi, że ceny bardzo szybko się zmieniają i to w kierunku tanięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabama73 01.03.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Wszystko świetnie, tylko ja nie widze ani jednego twojego zdjęcia, same krzyżyki. Jeśli możesz zrób coś z tym bo nie wszyscy mogą podziwiać twoje poczynania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 13.03.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 pineska GRATULUJĘ 100 POSTU!!!!!!!!! Pozdrowionka dla Ciebie i Piotrka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 15.03.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 ha, nie zauważyłam, dziekuję, również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 16.03.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Cześć Pinesko i Piotrku, co tam u was nowego. Jak tam hydraulicy? Codziennie niemal zerkam na dziennik na tu od 8 marca zero wpisów. Czekamy z mamą (bo ona tez czyta wasz dziennik) z niecierpliwością na następne wpisy, bo bardzo fajnie sie czyta ten wasz dziennik Pozdrawiam Iza i Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 16.03.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 A wiec mamy czytelników, super. Co do wpisów, to jak zwykle Piotrek sie opie..... , ale go pogonię. u nas powolutku ale do przodu, mieliśmy mały przestój z hydraulikiem najpier dlatego, że musiał przerwać robotę, bo jednocześnie pracowaly dwie ekipy- od KG na poddaszu i sobie w drogę wchodzić zaczeli - w korytarzu ma byc podłogówka, no i trzeba było poczekać, aż zrobią poddasze, żeby nie łazić już korytarzem, a potem był mały problem z ułożeniem styropianu w korytarzu, bo tam strasznie dużo było tych rurek od wody, odkurzaczy i ogrzewania no i panowie mieli problem z dokładnym docieciem styropianu, wiec stwierdzili, że nie bedą go wycinać - bo podobno musi byc on bardzo szczelnie połozony, tylko wyleją troche wyżej chudziaka, wiec czekalismy, aż sobie wyschnie beton. Od wczoraj jednak juz układają dalej styropian, tak wiec może dzis skończą, i mam nadzieję, że jutro lub w przyszłym tygodniu złapiemy naszego hydraulika i dokończy kładzenie podłogówki. Licze na to, że w przyszłym tygodniu uda sie zrobić wylewki ale zobaczymy, co za niespodzianki jeszcze życie nam przyniesie. To teraz słucham co u was sie dzieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 17.03.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Marta! Piotrek! Super dziennik! Gratuluję i dziennika, i domka, i kominka, i drzwi z witrażykiem. Wszystko mi się podoba. Przeczytałam zarówno dziennik, jak i komentarze jednym tchem. Super! Teraz już wiem dokładnie co mnie czeka... Pozdrawiam i proszę o więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 21.03.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witajcie:)! Właśnie obejrzałam ostatnie zdjęcia (wcześniej się nie otwierały) i muszę powiedzieć, że u Was coraz PIĘKNIEJ .. Fajnie, że jesteście zadowoleni z pracy hydraulików- podłogóweczka cudnie się prezentuje . Jak zwykle poproszę o namiary ... Niestety więźba w Lipiu już po 600zł ..może uda nam się coś urwać... Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 21.03.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Czy piękniej ?? hmm.... napewno więcej, przez min. hydraulików i panów od centralnego odkurzacza pocieli nam ściany ale dziękujemy. No to drewno nieżle poszło. A dziś zaskoczyła mnie cena za tonę cementu, wszędzie czytam o podwyżkach i brakach, a tu w Kłobuckim MAXBUD-zie po 360zł/tone (drożej płaciliśmy w zeszłym roku-ciekawe) i Pani nic nie wie o podwyżkach, przynajmniej na dziś mają cement w takiej cenie. A będzie nam jeszcze potrzebne z 2t. Już się nie możemy doczekać aby hydraulicy skończyli wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 21.03.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Czy piękniej ?? hmm.... Wiem co mówię , macie już tynki, c.o., podłogówkę - jest bardziej domowo, czyli piekniej . Ja patrzę przez pryzmat własnej budowy..gdzie stoją tylko zaśnieżone piwnice ... Ale z tym cementem to przepłaciłeś ! My w zeszłym roku kupowaliśmy pod Działoszynem po 300...nie wiem ile w tej chwili kosztuje, bo jeszcze się nie orientowałam (mamy mały zapas, wiec nie chcę się stresować) - sądzę jednak, że poniżej 360. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 21.03.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 gdzie stoją tylko zaśnieżone piwnice ... Wyrośnie szybko więcej nawet nie zorientujesz się kiedy jak patrzę na zdjęcia to mniej niż rok temu tam gdzie stoi dom była gęsta trawa, a dziś już nie pamiętam jak było gdy domu nie było. mimo to jak patrzę na rozwój budowy u innych to wydaje mi się, że trwa to wolno. Ale z tym cementem to przepłaciłeś Teraz to wiem, z czasem się przekonałem, że wybraliśmy najdroższy skład budowlany jaki był, przynajmniej w sprawie cementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 07.04.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 WESOŁEGO ALLELUJA!!!! http://www.gifs.ch/Festtage/ostern/images/kylle1.gif D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 22.06.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Gratuluję postępów i czekam na zdjęcia ... Pozdrawiam! Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 03.08.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Ale się u Was pozmieniało ... Termin parapetówki już wyznaczony?? ... Poddasze rewelka! Bardzo fajnie wyszły łazienki...a obudowa wanny piękna ... Czy mogę dostać namiary na dobrych fachowców? Niestety nasza grupa na forum trochę kuleje ...i trudno znaleźć sprawdzonych majstrów... Chciałam zapytać ...(mam nadzieję, że nie jestem upierdliwa ) o projektanta Waszej kuchni...bardzo spodobała mi się aranżacja, którą Wam zrobił. PS. Czekam na nowe fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 03.08.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Dziś jeszcze bardziej właśnie nam schody dziś NARESZCIE!! zamontowali. Też nam się podoba robota płytkarza i chętnie podzielę się namiarami na niego. Boję się tylko tego, że wcześniej niż styczeń/luty nie da rady. Słyszałem jak się umawiał z kimś i mówił, że realny jest październik, a rozmowa była ok. 2 miesięcy temu. A projekt kuchni?? hmm..., a to akurat kolega pracujący w jeden z renomowanych częstochowskich firm. Teraz torszkę go pozmienialiśmy, tzn. na zakonczeniach szaf gónych i dolnych w kierunku jadalni będą jeszcze półokrągłe szafki narożne. Dodatkowo przekonstruowaliśmy wyspę. Meble mają być na 15 września, więc wtedy się pochwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 06.08.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Gdzie te schody??? ...nic nie widać! Oczywiście czekam na namiary na p. od płytek ...Wykańczanie planujemy zacząć dopiero wiosną, więc spokojnie mogę się z nim umówić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 06.08.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Hmm.... powinny być?? u mnie się wyświetlają. Pewnie się serv. gryzą. Prześlę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 09.09.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 witam Domek prezentuje sie naprawde baaardzo ladnie. Podloga w jadalni i salonie idealnie sie komponuje. Mam pytanie odnosnie drzwi. czy byly robione na zamowienie? Jakim kolorem byly malowane...wygladaja rewelacyjnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 09.09.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Tak, drzwi były robione na zamówienie, pokazaliśmy zdjęcie gdzieś znalezione i taki jest efekt. Co do koloru to szczerze muszę się dowiedzieć, bowiem z kolorem czekaliśmy do moementu otrzymania schodów. Po czym dostałem kawałek odpadu ze schodów i dostarczyłem go stolarzowi. Dodatkowo stolarz miał jednocześnie zbliżyć kolor jak schodów, a i tak aby zachować strukturę słoi drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 17.09.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Ooooo ...nawet zdjęcia się pokazały .... Co tu dużo gadać...Wasza budowa wielkimi krokami zbliża się do końca, a właściwie to już chyba dobiegła?...bo meble to uwieńczenie całości ... Wszystko wygląda pięknie gratuluję! ... W przyszłym roku planuję być na tym samym etapie ...mam nadzieję, że się uda ... PS. Dziękuję za zaproszenie ...napewno skorzystam ... Pozdrowionka dla Marty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts