Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Biorę udział w w/w akcji( prowadzonej przez jeden z banków i tygodników budowlanych),mającej na celu min.zachęcenie,ułatwienie ludziom budowy domów.Uczestnicy mają różnego rodzaju przywileje np.extra rabaty producentów mat.budowlanych.Chciałem skorzystać z tak atrakcyjnej oferty i kupić bloczki z ceramiki.Skontaktowałem się z przedstawicielem producenta.Przygotowanie super oferty dla mnie ,trwało prawie 2 tygodnie.Zafascynowany tak niską ceną ,pojechałem do jednej z lokalnych hurtowni aby sprawdzić różnicę w cenie.I co się okazało...

W hurtowni bez negocjacji ,zaoferowano mi ten sam produkt o 20% taniej.

Macie podobne doświadczenia czy też może ktoś skorzystał na takiej ofercie?

https://forum.murator.pl/topic/54319-promocja-quotsta%C4%87-ci%C4%99-na-domquot-kto%C5%9B-uczestniczy%C5%82/

Zawsze uważałem, ze takie akcje są dla naiwnych. Szczególnie jak widzę np w Muratorze czy Ładnym Domu (myslę, ze o ten periodyk chodzi) jakie rabaty oferują podmioty biorące udział w takich programach, a wiem jakie ja rabaty mogę otrzymać w hurtowniach w których się zaopatruję :wink:

pozdrawiam

Konrad

Jak 2 lata temu biegałem za materiałami na budowę głośno było o akcji "buduj dom z PSB" :D:D:D

Ceny materiałów były podobnie "atrakcyjne" - z promocji oczywiście zrezygnowałem ;)

Pozdrawiam

Ja wzialem udzial, ale tylko po to, zeby miec 2,45% we frankach. Bez tej promocji chcieli mi dac w mbanku 3,2%. Fajna niespodzianka to polroczna prenumerata pisma. Z rabatow nigdy nie korzystalem i nie zamierzam korzystac z przyczyn opisanych powyzej...

Tak to już jest, że hurtownia da większy upust, niż producent, a dzieje się tak dlatego, że producent dba o swoją sieć dystrybucji - gdyby można było taniej kupić w fabryce, to kto jeździłby do hurtowni? A producent zdaje sobie sprawę, że na długą metę bardziej opłaca mu się zarobić mniej na jednej sztuce ale sprzedać kilkakrotnie więcej. Hurtowni zaś zależy na każdym kliencie, więc oni są zainteresowani nawet minimalnym zarobkiem (a założę się, że spora część klientów wchodzi i bez targowania bierze po cenach oferowanych, na nich mają taki zarobek że nam mogą potem opuszczać ;-) )

Osobiście lubię się targować ;-)