Henryk123 21.05.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Witam! Chciałbym się poradzić. Garaż jest w bryle budynku, w piwnicy, ok. 1 metr poniżej poziomu gruntu, brama garażowa 2.5 metra szerokości. Od ogrodzenia do garażu jest 8 metrów. W wykonaniu wjazdu na wprost, tzn. po kątem prostym do budynku, przeszkadza mi drzewo (klon o średnicy pnia 20cm) - rosnące tuż przy ogrodzeniu. Chciałbym je pozostawić, lecz w miejscu gdzie ono rośnie powinien stać słupek od bramy wjazdowej w ogrodzeniu. Zatem albo przesuwam bramę w ogrodzeniu o ok. 1 metr w bok i mam wjazd po skosie albo scinam drzewo i mam wjazd na wprost.Czy ma może ktoś taką sytuację u siebie? Czy wjeżdżanie do garażu nie będzie zbyt utrudnione. Po średnicy pnia wniskuję, że drzewo jest jeszcze młode. Czy jeśli je pozostawię, to rosnąc nie podniesie mi ono słupka od bramy w ogrodzeniu? Proszę doradźcie co zrobić - w najbliższym tygodniu przychodzi ekipa robić wjazd do garażu. PozdrawiamHenryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczek 21.05.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Moj tata ma podobny problem i poobijany samochód. On sam nie obija ale jego kobieta......Dzrewko wytnij, zwłaszcza, ze to klon, a wiec duże drzewo, jeżeli rośnie 20-30 cm od ogrodzenia to kiedyś rozwli ci fundament. Wiem bo mam olch i brzozy przy płacie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts