ave 04.06.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Dziękuję, odebrałam, wysłałam i obejrzałam nie bardzo wiem, jak będą "działać" Twoje schody: będą zaczynać się tuż przy drzwiach? nie będa za strome? - Miłek w marysi mniejszej ma trochę inaczej, u nas będą pewnie tak jak u Andrzejki. Co sadzisz o kuchni? tzn jej wielkości? zmieniałaś coś? E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 04.06.2006 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Uważam, że kuchnia jest całkiem przyzwoitych wymiarów. Obecnie mamy kuchnię 3 x 2,1 m i wszystko sie mieści, meble ułożone są w L na długiej ścianie i pod oknem, na drugiej długiej ścianie jest stół. Kuchnia w Marysi jest dłuższa i szersza, mieliśmy pomysł żeby wykorzystać przejście z hollu na garderobę i spiżarkę,teraz myslimy,żeby wykorzystać kawałek przejścia na postawienie lodówki (w tej wnęce)a na pozostałej części zrobić szafę i jeszcze zostanie wąskie przejście(na tej scianie od łazienki nie mamy drzwi), ale wszystko okaże "się w praniu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 04.06.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Cześć Jolla zawitałam do Twojego dziennika i przeczytałam jednym tchem prawie na jednym oddechu.Jak skończyłam musiałam odetchnąć. Kobieto jakie ty masz tempo - idziesz jak burza a właściwie jak HURAGAN. Cieszę się że trafiłam na Twój dziennik - jesteś kolejnym przykładem że chcieć to móc. Jetem pełna podziwu Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 04.06.2006 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Kasiu Dziekuję za miłe słowa, ale chyba należę do większości, czytając forum widzę, że wszyscy mają takie tempo i jest wiele dziewczyn, które wzięły sprawy w swoje ręce. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 04.06.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Takie teraz czasy że pełnimy rolę motorów zmian naszych rodzin.Mnie to się bardzo,bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 07.06.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Jolla super wam idzie Ciesze sie z waszych postępów bardzo Co ilości stali to idzie tego cała masa szok gdzie to sie mieści To córka prez ten cały czas nie była ciekawa postepów?? Choć szczerze powiedziwaszy u mnie też starszy syn często woli pograć na kompie niż gonic na budowę bo co to dla niego za atrakcja Nie to co młodsza, uwielbia to jeszcze Jolla u was jeśli dobrze widzę z fotek wiatrołap nie będzie zamkniety Czy sie mylę bo mi to wychodzi, ze jak sie wchodzi do domku to po prawej od razu schody a po lewej drzwi do łazienki Mogłam nakręcieć ale jakoś mi tak wychodzi jak to sobie składam do kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 07.06.2006 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Dziękuję AndrzejkaFaktycznie prace postepują w dobrym tempie. Wiatrołapu jako takiego nie będzie przynajmniej narazie. Wejście jest tak jak piszesz odrazu na schody, a naprzeciwko jest wejście do łazienki. Tak jak pisałam wcześniej lubie duże odkryte przestrzenie więc jeśli bedzie zimno to pomyslimy o jakimś oddzieleniu małą scianką z luksferów lub przeszkleniu typu duże dwuskrzydłowe drzwi , ale to wyjdzie potem. Sciankę z kuchni do salonu po zewnętrznej stronie też zmniejszylismy do minimum 65cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 07.06.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Hej! Pięknie ,Pięknie !!! Idziesz z budową jak "pocisk" !!! Moja trochę kuleje ,bo główny majster zrobił sobie wczasy , a murarze powkładali belki stropowe i uciekli na kilka dni . Ale jutro mają przywieźdź stęple i układać strop. Jolu czy pamiętasz ile m3 betonu wyszło na zalanie stropu ? Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 07.06.2006 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Witaj Mikolaj Na strop i schody poszło 15 m3 betonu, dzis juz mąż z pewna dozą nieśmiałosci wchodził po wylanych schodach, choć wykonawca mówił ,że najwcześniej jutro. Strop zalewali wczoraj rano, a wieczorem juz po nim chodziliśmy( to znaczy ja nie bo mam lęk wysokości, ale wepchałam się na drabinę bo chciałam zobaczyć jak wygląda , tyle że potem nie umiałam zejść myślałam że będzie mnie ściągać straż pożarna) efekty mieszkania na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 03.07.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 ależ, oby tylko takie zmartwienia! Na dziennik poczekamy do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 07.07.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Witaj ! Jolu! Okno w salonie masz wielkie jak ja , jakie są wymiary okna i drzwi tarasowych. Gratuluję oczywiście więźby !!! -moja wciąż leży na ziemi i czeka ,choć wszystko przygotowane ,nie mam czasu się za to zabrać ,a postanowiłem ,że dach zrobię sam! A jak tam daszek nad wejściem ?! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 25.07.2006 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Witaj Mikolaj Oj żadko tu zagladam i nie odpisałam na twoje pytania, ale mozna to juz przeczytać w dzienniku, okno ma wymiar270 x 220 i tak dopiero przy pomiarach okien zorientowałam się ,że miały być szersze o 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.07.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 hej Jollu ładna ta wasza maryska sie robi i ma coraz więcej elementów szybko idzie i oby tak dalej, pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 26.07.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Okna dachowe też mamy Fakro a w salonie też mamy jedno zwykłe i tarasowe trzyczęściowe (ale nie wiem jaki wymiar). Na razie nie wiemy, co robić z więźbą - czy zostawić z takimi rozmiarami jak w projekcie, czy powiększać - tak samo mamy dachówkę brassowską - celtycką (Mazowsze nie musi mieć takich konstrukcji jak np. Śląsk - bo to jest chyba też od tego uzależnione?) pozdrawiam i powodzenia w sprzataniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 26.07.2006 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Ave u nas na powiększenie więźby uparła się kierowniczka, długo myślałam nad tym dzwoniłam do projektanta i on powiedział ,że wszystko jest ok, kierowniczka twierdział, że przeliczyła i trzeba dodać , ale ona chciała żeby dać krokwie 10 x 22 o ile pamietam ostatecznie powiększylismy do 18 z 16 , Rafał który buduje Iskierkę i mamy tego samego kierownika dał więcej chyba koło 20 u nas jest pierwsza strefa śniegowa więć musi być trochę więcej niz u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.11.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Joola z rodziną to juz tak jest, nie martw sie coś znajdziesz Trzymam za to kciuki, Miałam cię zapytać juz wczesniej jak oglądałam fotki, masz chyba węższa klatkę schodową na jeden rzą schodów a nie jak w projekcie na dwa Przynajmniej tak mi sie wydaje jak patrze na fotki http://f7.yahoofs.com/users/4465b6aczc9e6b7d/48c9re2/__sr_/eea1re2.jpg?phQKuVFBYmaCrIXt I mas zjuż na działce fajnie zrobione Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 12.11.2006 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Dziękuję Andrzejka za słowa otuchy, nic nie jest po mojej myśli , ale sie nie poddam. Twój domek jest już śliczny, choć do mnie bardziej przemawiaja kolory pisakowo-kremowe.Co do klatki u góry to jest skrócona o 60 cm, dodaliśmy belkę stropową dzięki temu zyskał pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.11.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Dziękuję Andrzejka za słowa otuchy, nic nie jest po mojej myśli , ale sie nie poddam. Twój domek jest już śliczny, choć do mnie bardziej przemawiaja kolory pisakowo-kremowe. Co do klatki u góry to jest skrócona o 60 cm, dodaliśmy belkę stropową dzięki temu zyskał pokój. Jak juz zaleliśmy strop to tez tak pomyślałam że można by pokój o ten kawałek powiększyć Ale czy nie będzie problemu z wniesieniem na góre wiekszych gabarytowo mebli Wiesz, ze u mnie do sliczności jeszcze daleko ale dla mnie akurat to nie był priorytet Nie ma to jak mieszkać u siebie Jolla dasz radę , trzymam kciuki Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 12.11.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Już PRAWIE mieszkasz?! Jeśli możesz napisz więcej o swoim kominku z rozprowadzeniem ciepła - my cały czas się zastawiamy: rozprowadzać, czy nie (my u góry mamy dwa pokoje i oczywiscie lazienkę -nad kuchnią połączone są te dwa a przy schodach jest antresola, gdzie będzie stało biurko z np. komputerem i książki) pozdrówka! p.s. Jollu - masz stryszek? p.s.2 - gratki ogrodowe! - ja miałam zapał we wrzesniu.... ale na odwiedzeniu kilku szkółek i... owym zapale ... się skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 21.11.2006 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Ave dziękuję za dobre słowa, jakoś brakowało czasu na pisanie Kominek chcemy Tarnave Premium 16 kW, czekam juz 2 tygodnie i nic, rozprowadzenie miało byz w kanałach , ale dziś wykonawca c.o powiedział nam ,że w podłodze jest za mało miejsca na kanały wełnę i styropian., więc pójdzie górą przez strych. Stryszek ma w najwyższym miejscu około 160 cm. Narazie są kupione płyty OSB ale jeszcze nie rozłożone. Jutro wchodzą z instalacją więc idę spać bo rano ktoś musi sprawować nadzór , mam 3 dni urlopu, ale powinnam raczej mieć chorobowe, bo coś mnie dusi ale nie mam czasu chorować. Pozdrawiam wszystkich , którzy tu będą zaglądać i zaglądaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts