andrzejka 25.11.2006 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Hej Jolla, jak super,ze trafiłąś na taką ekipe i jesteście zadowoleni A co masz za problem ztymi fotkami Moze jednak coś robisz nie tak, ze sie niewklejają pod tekstem To co raz bliżej Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 26.11.2006 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witaj Andrzejko Faktycznie jest realna sznsa na wprowadzenie się w tym terminie, który zakładałam, to znaczy maj, czerwiec może długi wekend w maju ,zobaczymy. Ze zdjęciami mam taki problem , że niby zadługi adres do fotki i go nie przyjmuje jak wklejam na stronkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 26.11.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 alez jesteś zaawansowana! - my ruszamy pełną parą z maryśką od wiosny - teraz stoi sobie zabita deskami.... ja cały czas jeszcze o stryszku - tzn macie na ten stryszek wejście? - wydaje mi się, że tam jest tak mało miejsca, że nie opłaca sie żadnego stryszku robić - zrób proszę zdjęcia! pozdrawiam! p.s. o ile pamiętam masz dachówkę brassowską (my też) ile masz wełny i w jakich warstawch? i ile jej wyszło na ocieplenie podasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 27.11.2006 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Ave Gdybym zostawiła budowę na głowie mojego męża to pewnie wprowadziłabym się za 5 lat , bo on ciągle mówi ,że przecież nigdzie nam się nie spieszy. Ja jestem w gorącej wodzie kąpana i jak powiedziało się a , to trzeba powiedziec i b. Tak więć to ja jestem siłą napedową tej budowy a mąż robi to co jest już zaplanowane. Co do stryszku to jest to całkiem duża powierzchniana długości prawie 12 m na krokwie ułozyliśmy płyty OSB, pod płyty OSB a nad płyty k-g w powierzchni sufitowej będzie 20 cm wełny, w skosach przy dachówkach 18 +5 i na razie tyle, jak kiedyś w przyszłości kupimy wełnę w lepszej cenie niz dziś to docieplimy do szczytu stryszek. Wejście na strych będzie w pokoju gospodarczym czyli w planach garderoba , która u mnie jest dodatkowym pokojem. Tam mam miejsce za kominem na pralkę całą skrzynkę ze sterowaniem i zaworami i zbiornik wyrównawczy, schody będą składane na 3. Zdjęcia zrobię na strychu w piatek , albo poproszę męża jak jutro pojedzie na budowe żeby zrobił. Stryszek ma na środku jakieś 165 cm więć moge przy swoim wzroście przejść spokojnie. Twoja budowa na wiosnę ruszy też pełną parą i ani się obejrzysz jak będziesz miała to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 09.12.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Cześć Dalej nie wychodzi mi wklejanie zdjęć więć nie mogę się pochwalić. szkoda! ale próbuj! u nas.... zastój, gdybyśmy przewidzieli taką pogodę, możnaby coś zrobić..... na razie zakupiliśmy wełnę 18 i 5 w poprzek (krokwie mamy 18 ) pozdroiwienia i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 29.12.2006 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 UPSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 30.12.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 cześć gratulacje ! ciągłe postępy! W nowym roku przyjemnych wykończeń i szczęśliwego zamieszkania w nowym domku Wszystkiego dobrego! Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 14.01.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Jollu, u nas też marazm... pogoda nieprzewidywalna - więc nie wiadomo, zaczynać czy nie zaczynać... teraz np. rozglądamy się za oknami, jesli możesz, to proszę powiedz - jak to jest z oknem balkonowym na górze (u nas balkonu nie ma będą tylko barierki, ale okna zostaj) - czy montowałaś je przed wylewką czy po? i ile trzeba "luzu" (?) na dole zostawić? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 14.01.2007 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Witaj EwaOkna były na długo przed wylewkami , ale otwór był z odpowiednią wysokością do wylewek zaplanowany na etapie stawiania murów. Na górze mamy 5 cm styropianu i 7 wylewki z powodu podłogówki w trzech pomieszczeniach. Po wylewkach wychodzi na to ,że wystarczy przy oknie balkonowym tylko listwa maskujaca, w piatek panowie od paneli robili pomiary i tak im wyszło. U nas tez będzie tylko barierka , ale jeszcze nie wiem w jakim kolorze bo wzór mam juz w głowie bardzo proste zabezpieczenie żeby nie wylecieć.Dziękuję za życzenia , ale jakoś w tym roku zaniedbałam to , lecz nigdy nie jest za późno i dziś życzę Ci dużo szczęścia w zyciu osobistym, turbodoładowania na wiosnę w budowie i szybkiego zakończenia , aby móc jak najprędzej spędzać same szczęśliwe dni w nowym domu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 16.01.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Jolla ocieplemnie ma ogromne znaczenie przy paleniu, u nas teraz njak sie napali wieczorkiem to cały dzień następny trzyma domek ciepełko, oczywiście przy takich temperaturach jak obecnie bo jak bea mrozy tponie wiem jak bedzie Doi maj a dacie radę, wierzę w to Piekny miesiąc na przeprowadzkę Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 16.01.2007 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Dzieki Andrzejka cały czas jestem dobrej mysli ,że jak zamieszkamy to piec sie wyreguluje, ten maj jest całkiem realny , właśnie jesteśmy po rozmowach z kafelkarzem , jutro drugi jak się zdecydujemy to którys zacznie w lutym . Maj wtedy jest bardzo relny. Jak będzie za co kupic meble i reszte , policzyłam ,że same kafelki z robotą będą kosztowac ponad 10 tyś zgroza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 26.01.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 cześć! ależ już jesteś zaawansowana ! mam nadzieję, że po zimie -też ruszy pełną parą - na razie kupiliśmy okna, i będziemy umawiać na terminy - no własnie - zależne od pogody - elektryka i pozostałych - chyba wylewki? Jeśli uda Ci się wkleić zdjęcia to byłoby fajnie - popatrzeć i trochę "pozazdrościć" - własnie "zazdroscimy" Andrzejce kostki naokoło pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 27.01.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Jolla ciesze sie ze idziecie do przodu z pracami Powiadasz ze klej do ogrzewanej podłogi jest taki drogi Jeszcze nie rozgladaliśmy sie za tym A co to za wymyślne cuda masz zamiar mieć przy schodach I dgdzie sa nowe fotki Pozdrawiam i trzymam kciuki za trafne wybory kafelkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 29.01.2007 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Cześć dziewczyny, chłopaki także jeśli tu zaglądają Zakupy udały się prawie na 100 % , nie dostałam tylko masy do zrobienia tynku wewnętrznego. Andrzejko jest to masa , którą można dowolnie modelować zgodnie z wizją twórcy z zachowaniem pewnych zasad, nakładania warstwami, można uzyskać efekt trawertynu, tynku strukturalnego itp. Była już o tym mowa przy wykończeniu kominków, ktoś właśnie tak to robił . Pokrywa się to bejcą i wtedy można zmywać, można obejrzeć na stronie http://www.fox-dekorator.pl Klej do ogrzewania podłogowego to koszt od 40 zł do 60 zł, można też kupić taki za 30 zł za worek ale wszyscy polecajką te po około 55 zł. Ave jakie wybrałaś okna , jaki kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 29.01.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Ave jakie wybrałaś okna , jaki kolor? skończyło sie pospolicie.... czyli nieśmiertelny złoty dąb, szprosy w kolorze okna, ale dzielone na 4 pola nie 6,.... na naszej ulicy jest większość złoty dab czerwona dachówka i żółtawa elewacja - nie będziemy więc się wyróżniać (inna sprawa, że jest to widok miły dla oka) a tarasowe mamy podzielone na trzy części w tym jeden fix. Na razie z powodu pogody mnie będziemy się śpieszyć z montażem. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.01.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 No widze Jolla, ze u ciebie tez nie za rozowo sie zrobilo. Tez mialam to samo- jak mi wykonczeniowiec postanowil uciec do GB. Ale szybko znalazlam innego. Z Toba tez tak bedzie- trzymam kciuki oze nawet znajdziesz jeszcze lepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 30.01.2007 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witaj Iga mam już nowego wykonawce robi gładzie na dole, niby miły , grzeczny, pracuje trochę wolno , ale to nie to samo nie odbieramy na tych samych falach. Teraz wkroczył do akcji mój mąż bo ja jakoś nie mogę się dogadać. Wykonuje od tygodnia prace ,miał mi przedstawić cennik na pozostałe usługi bo ponoć robi wszystko , ale coś długo mu idzie to liczenie , a ja lubie konkrety, albo wóz , albo przewóz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 31.01.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witaj Iga mam już nowego wykonawce robi gładzie na dole, niby miły , grzeczny, pracuje trochę wolno , ale to nie to samo nie odbieramy na tych samych falach. Teraz wkroczył do akcji mój mąż bo ja jakoś nie mogę się dogadać. Wykonuje od tygodnia prace ,miał mi przedstawić cennik na pozostałe usługi bo ponoć robi wszystko , ale coś długo mu idzie to liczenie , a ja lubie konkrety, albo wóz , albo przewóz. Tak to już jest Dobrze że znalażłaś nowego aby tylko dobrze robiła a fele no cóz nie można miec wszystkiego Co do ceny to rzadko sie zdarza by u nas fachowiec konkretnie powiedział tyle i tyle, zawsze sa to jakies grarnice i zazwyczaj bierze z tej górnej albo i więcej Trzymam kciuki za prace i za wspólne nadawanie na tych samych falach z fachowcem Pozdrówka skończyło sie pospolicie.... czyli nieśmiertelny złoty dąb, szprosy w kolorze okna, ale dzielone na 4 pola nie 6,.... na naszej ulicy jest większość złoty dab czerwona dachówka i żółtawa elewacja - nie będziemy więc się wyróżniać (inna sprawa, że jest to widok miły dla oka) a tarasowe mamy podzielone na trzy części w tym jeden fix. Na razie z powodu pogody mnie będziemy się śpieszyć z montażem. pozdrawiamy Ave a co to za pospolicie, u nas nie ma ani jednego domu na ulicy z takimi oknami A jeśli chodzi o kolorystyke to takie wypracowane i klasyczne zestawienia sa najbezpieczniejsze i zawsze wyglądają dobrze Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 15.02.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Uprzejmie donoszę ,że od soboty poczuliśmy "ciepło domowego ogniska". gratulacje my czekamy na ocieplenie, kupiliśmy też styropian. I umawiamy ew. fachowców nie wiemy jakie tynki zrobić masz -wap czy gipsowe , chcielibyśmy te zwykłe, ale ktoś nam mówił, że u nas nie ma dobrego piasku pzdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 16.02.2007 23:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witaj Ave dziekuję , faktycznie kominek cieszy, zwłaszcza ,że śmieci z budowy duzo i mozna spalac w kominku wtedy piec ma mniejszy apetyt na groszek. Co do tynków to mamy tradycyjne, a na zrobilismy gładzie. Na czytałam się że tradycyjne zdrowsze , ale czy to prawda to nie wiem. Od środy robią kostkę już prawie cały podjazd gotowy, ale nie mamy bramy wjazdowej więc dalej bedziemy chodzic do okoła po błocku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts