Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ściany kotłownia - wygipsować czy wypłytkować

Jak wykończyć ściany kotłowni  

50 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak wykończyć ściany kotłowni

Recommended Posts

czesc oczywiscie ze plytki dom bedzie z ytonga a to rowniutkie sciany kleju malo i robocizna wlasna jak naj bardziej czlowiek sie nauczy to moze i w przedpokoju na podlodze polozy a co do rady czy pod plytki nie potrzeba tynku zalezy od tego na jakie sciany beda kladzione jesli na cegle lub pustaki po polecalbym zwykly cemen z wapnem jako obzutke taki hudy tynk w celu wyrownania wszelkich nierownosci zawsze to taniej wyjdzie niz rownanie wszystkiego klejem powodzenia zycze

Zależy na co kotłownia. Je�li nie na węgiel to nie musi być ponure pomieszczenie wyłożone najtańszymi płytkami (kojarzy mi się to z rze�niš albo kuchniš w barze mlecznym ;) ) . Tak samo zresztš garaż.

a kto powiedził,że tanie mają być brzydkie

moi rodzice kupili ostatnio bardzo ładny gres po 15 zł m2 bo była końcówka partii z 18 m2

ja mam zamiar nie kłaść glazury tylko gres w 2-3 kolorach

na podłodze i na ścianach ale zrobiony w wzory geometryczne

mam juz wizje tego ale z dopracowaniem czekam aż wejde do kotłowni i bede miał płytki

najlepiej jakiś beż z ciemnym zelonym i dodatkami zółtego dla rozjaśnienia

jak w temacie

Głosuję za płytkami.

zresztą wszystko zależy od kasy.

Ja potrafię kłaść i gips i płytki. dlatego robocizna nie kosztuje mnie. Najtańsze płytki np. gresowe (bardzo wysoka twardość i mała nasiąkliwość) kosztują już od 15-17 zł. Jeżeli zrobisz to sam to dolicz jeszcze ok 10 zł /m za dodatki (klej, fuga, krzyżyki, ect), mieścisz się w ok 30 zł/m2. Gips jest tańszy ale koszty przy własnej robociżnie to ok. 10-12 zł m2 (podkład, gips, narożniki).

Jeśli sam nie robisz to: gips 25 zł, płytki 30 + 30 (robocizna dla mazowieckiego) czyli 60 zł.

Pozdrawiam.

• 2 weeks później...
  • 2 months później...