mieczyk 29.05.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 dzięki beata za informację, szkoda, że nie mają jakiejś http://www...różnica, którą podałaś rzuca na kolana, aż niewiarygodne...kiedy kupujesz swojego fex'a? ja planuję lipiec-sierpieńpozdrawiamDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 29.05.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Białystok firma Termosan ul Wysockiego 69.Na stronie ekokotły fex są podani wszyscy dystrybutorzy.Producent pieca(suwałki) życzył sobie prawie 1000 zł więcej za piec niż przedstawiciel. Pozdrawiam. beata Tutaj musiało nastąpić albo fatalne nieporozumienie, albo jest to podróba, gdyż i takie chece się zdażają. Jednak stawiam na nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczyk 29.05.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Białystok firma Termosan ul Wysockiego 69.Na stronie ekokotły fex są podani wszyscy dystrybutorzy.Producent pieca(suwałki) życzył sobie prawie 1000 zł więcej za piec niż przedstawiciel. Pozdrawiam. beata Tutaj musiało nastąpić albo fatalne nieporozumienie, albo jest to podróba, gdyż i takie chece się zdażają. Jednak stawiam na nieporozumienie. ciekawe jak wygląda wyposażenie pieca od producenta i pieca od dystrybutora?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 29.05.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Wygląda tak jak dystrybutor sobie życzy. Tutaj dystrybutor dla producenta jest klientem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczyk 29.05.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Wygląda tak jak dystrybutor sobie życzy. Tutaj dystrybutor dla producenta jest klientem. oczywiście, że jest tak jak sobie życzy dystrybutor-klient ciekawe jednak, czy w tym konkretnym przypadku (twarogi) dającym 1000 różnicy wyposażenie jest to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 29.05.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Są można powiedzieć trzy(cztery) wersje. "Góły", czyli tradycyjny kocioł bez sterowania, nadmuchów, wyciągów. Z nadmuchem. Z wyciągiem. No i jak sobie ktoś uprze się straszliwie, to: nadmuch, wyciąg. Chcesz wiedzieć więcej, to kliknij w stopkę(czerwoną na samym dole), bo tutaj nie miejsce na takie sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczyk 29.05.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 A jak Janusz zapatrujesz się na palenie w fex'ie ekogroszkiem typu ekoret, retopal...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 29.05.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Łomaszci los. Ale się narobiło tych opałów . Nie znam i znać nie chcę, bo wsio to samo poza nazwą. Ekogroszek dobry-do retorty. Sorki, ale retorta. Jeżeli już, to pół na pół z czymś grubszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczyk 29.05.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ekogroszek dobry-do retorty. Sorki, ale retorta. Jeżeli już, to pół na pół z czymś grubszym. Przepraszam, byłem nieprecyzyjny, oczywiście, że pół na pół z drewnem planuję, tylko tak boję się, czy mimo wszystko ten cały groszek nie będzie się przesypywał, czy ruszta gęste będą na tyle gęste, że będzie w porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 29.05.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 W ekogroszku, czy chcesz tego czy nie jest zawsze trochę miału, a więc musi się coś przesypać, z tym, że jeżeli nie będzie się za dużo podczas palenia mieszać w palenisku i z aptekarską dokładnością obserwować: przesypało się czy nie?, to nawet na szerszym ruszcie będzie wszystko oki, niezależnie od typu kotła. To co się przesypie w dużej mierze dopali się w popielniku przecież. Zawsze są straty wynoszące ułamek procenta na niepełne spalanie. Na ruszcie tworzy się zazwyczaj warstwa szlaki(żużla), która zapobiega przesypywaniu się drobnego opału.Śmieszą mnie czasami lamenty użytkowników, że w popielniku znalazło się trochę niedopalonego węgla.Ten niby niedopalony węgiel, to sam balast. Prościej- popiół wyglądajacy jak niespalony węgiel.Można dla swojego spokoju to przesiać i ponownie spalić. Spróbować spalić. Nawet jeżeli to zacznie sie palić, to efekt energetyczny marniutki, gdyż jak powiedziałem wyżej. To tylko przypomina swoim wyglądem niespalony węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.05.2006 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Sebo nie rozumiem .Przecież zamówiłam piec z czopuchem hybrydowym czy powinnam jeszcze coś domawiać ?Z poprzednich postów zrozumiałam że czopuch hybrydowy to właśnie wyciąg. pozdrawiam. beata Beata i dobrze zrobiłaś Powinnaś otrzymać kocioł + Czopuch hybrydowy + Automatycznego Palacza Powiem że 1000 zł różnicy to naprawdę jakieś nieporozumienie - sam dystrybuuje te kotły (jestem a raczej zaczynam być przedstwaicielem) ale 1000 zł taniej niż u producenta ??? twarogi a bierzesz u nich też resztę asortymentu (rury, zasobnik, grzejniki???) jeżeli tak to cena - 1000 od producenta jest możliwa dobili na czyms innym Co do czopucha hybrydowego - dobrze zrozumiałaś - jeżeli jednak zamówienie będzie określone jako kocioł + czopuch - możesz zostać pozbawiona elektroniki (która steruje m.in pompą obiegową, utrzymuje temp itd) Nr zamówienia powinien po mocy max 20 czy 30 miec dodatkowo literke H np Fex-Plus 30H - wtedy masz 100% pewność że trafi do Ciebie wszystko. Określiłas rodzaj rusztu??? Stronę wyczystek ??? Miejsce montażu drzwiczek załadowczych??? Kąt czopucha??? - standardowy tak się może zdarzyć że się nie zmieści (jeżeli masz podwyższenie pod kocioł a dodatkowo niskie pomieszczenie kotłowni ??? - czy o to zapytał sprzedawca?? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 30.05.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Wiem skąd się wzięła różnica 1000zł w cenie kotła. Każdy kocioł "goły", czyli bez elektroniki, nawiewu, wyciągu(hybrydy) jest tańszy. To chyba zrozumiałe. Cena kotła z hybrydą i automatycznym palaczem jest dokładnie o 1000zł wyższa od ceny kotła "gołego". I po sprawie . Cenowej oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczyk 30.05.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Wiem skąd się wzięła różnica 1000zł w cenie kotła. Każdy kocioł "goły", czyli bez elektroniki, nawiewu, wyciągu(hybrydy) jest tańszy. To chyba zrozumiałe. Cena kotła z hybrydą i automatycznym palaczem jest dokładnie o 1000zł wyższa od ceny kotła "gołego". I po sprawie . Cenowej oczywiście. tak to wyglądało od początku, ale poczekajmy, może Beata się odezwie i utwierdzi nas w tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 30.05.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Się zgadza Janusz - a może podróba ??? - choc wątpię Pytanie dlaczego Dystrybutor postapił tak a nie inaczej - klient ląduje z palcem w nocniku nie poinformowany o wszystkich kosztach sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 30.05.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Dystrybutor twierdzi, że podał podstawową cenę kotła, czyli bez niczego-"gołego".Mógł powiedzieć, utwierdzić w przekonaniu klienta o czym mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twarogi 30.05.2006 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 ojoj ta różnica w cenie bardzo was zbulwesowała.Producent proponował mi kocioł z czopuchem i elektroniką za 5853(z dmuchawą 5313), natomiast dystrybutor z czpuchem odpowie mi jutro(powiedział że doliczy hybrydę odliczy nadmuch), z nadmuchem i sterownikiem 4400.Nic więcej nie zamawiałam, a cena niezła.Chociaż z tego co wyczytałam niektórzy mają jeszcze lepsze ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczyk 30.05.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 ojoj ta różnica w cenie bardzo was zbulwesowała.Producent proponował mi kocioł z czopuchem i elektroniką za 5853(z dmuchawą 5313), natomiast dystrybutor z czpuchem odpowie mi jutro(powiedział że doliczy hybrydę odliczy nadmuch), z nadmuchem i sterownikiem 4400.Nic więcej nie zamawiałam, a cena niezła.Chociaż z tego co wyczytałam niektórzy mają jeszcze lepsze ceny. ...zakręciło mi się w głowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 30.05.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 To co ja mam powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczyk 11.07.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 ojoj ta różnica w cenie bardzo was zbulwesowała.Producent proponował mi kocioł z czopuchem i elektroniką za 5853(z dmuchawą 5313), natomiast dystrybutor z czpuchem odpowie mi jutro(powiedział że doliczy hybrydę odliczy nadmuch), z nadmuchem i sterownikiem 4400.Nic więcej nie zamawiałam, a cena niezła.Chociaż z tego co wyczytałam niektórzy mają jeszcze lepsze ceny. no i jak twarogi u Ciebie z tym zakupem? udał się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twarogi 12.07.2006 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Ciągle czekam na piec .Podobno jest już gotowy i w przyszłym tygodniu mam go otrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts