Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zębiec KWKD

Kristoferson

Recommended Posts

Witam wszystkich!!!

Przymierzam się właśnie do kupna w/w pieca i chciałbym poznać opinie użytkowników tego pieca, jakie ma zalety i jakie wady( może to jest bardziej istotne). Chciałbym poznać zdanie bezpośrednich właścicieli tych kotłów a nie tylko osób, które mówią: słyszałem to i..., a sąsiad mi mówił to..., albo że chodzą słuchy..... :lol: - takie opinie są dla mnie mało wiarygodne.

Zębiec jest już na rynku od ładnych paru( żeby nie powiedzieć więcej) lat i czy patrząc z perspektywy czasu obecni właściciele zakupiliby je jeszcze raz.

sebo akurat atesty to tylko papierek.

Jako ze dostarczamy wyroby pośrednio na rynki USA i Canady musimy się zmagać z certyfikatami UL (palnośc itp) i wiem że dostawcy detali z tworzyw sztucznych kupuję worek materiału z certyfikatem UL a potem robia przez rok detale na innym tworzywie dołączając do dostaw certyfikat z tego jednego woreczka.

Certyfikat na stal ci skserują i prześlą ale to Ci nie zagwarantuje że kocioł jest pospawany z tej a nie innej stali.

W naszym pięknym kraju to nagminne.

Widze, że jak zwykle nie mam na co liczyć a dział "wymiana doświadczeń " to tylko pusta nazwa! Mimo wszystko dzięki za krytyke, wiadomo każdy chwali swoje, a wszystko inne jest złe!!!Pozdrawiam wszystkich użytkowników Zębców, mimo że nie chcieliście się podzielić swoimi uwagami na temat własnych pieców to i tak go kupie i wtedy wam napisze jak mi się trafiło!!!! Pa. : 8)

• 1 year później...
Widze, że jak zwykle nie mam na co liczyć a dział "wymiana doświadczeń " to tylko pusta nazwa! Mimo wszystko dzięki za krytyke, wiadomo każdy chwali swoje, a wszystko inne jest złe!!!Pozdrawiam wszystkich użytkowników Zębców, mimo że nie chcieliście się podzielić swoimi uwagami na temat własnych pieców to i tak go kupie i wtedy wam napisze jak mi się trafiło!!!! Pa. : 8)

Więc jak ci sie trafiło z tym Zębcem??

• 1 year później...
  • 1 year później...
  • 5 months później...
  • 10 months później...
Kupiłem. Kocioł jest całkiem niezły. Najlepiej palić w nim orzechem, można lekko wymieszać z groszkiem. Musi być dosyć mocny ciąg, bo jak komin lekko zarośnie sadzą, to od razu czuć, że słabiej się pali. Przynajmniej 2x w tygodniu trzeba też zadbać o czystość kanałów spalinowych i czopucha. Pytajcie o co chcecie, to napiszę więcej na temat tego kotła.

• 9 months później...
Kupiłem. Kocioł jest całkiem niezły. Najlepiej palić w nim orzechem, można lekko wymieszać z groszkiem. Musi być dosyć mocny ciąg, bo jak komin lekko zarośnie sadzą, to od razu czuć, że słabiej się pali. Przynajmniej 2x w tygodniu trzeba też zadbać o czystość kanałów spalinowych i czopucha. Pytajcie o co chcecie, to napiszę więcej na temat tego kotła.

a jak kształtuje się stałopalność w tym kotle?