Kristoferson 22.05.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Witam wszystkich!!! Przymierzam się właśnie do kupna w/w pieca i chciałbym poznać opinie użytkowników tego pieca, jakie ma zalety i jakie wady( może to jest bardziej istotne). Chciałbym poznać zdanie bezpośrednich właścicieli tych kotłów a nie tylko osób, które mówią: słyszałem to i..., a sąsiad mi mówił to..., albo że chodzą słuchy..... - takie opinie są dla mnie mało wiarygodne. Zębiec jest już na rynku od ładnych paru( żeby nie powiedzieć więcej) lat i czy patrząc z perspektywy czasu obecni właściciele zakupiliby je jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 23.05.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Popatrz na grubość stosowanej blachy i poprość o atest że to blacha kotlowa - jak to dostaniesz od Zębca -gratuluje Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 23.05.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 sebo akurat atesty to tylko papierek. Jako ze dostarczamy wyroby pośrednio na rynki USA i Canady musimy się zmagać z certyfikatami UL (palnośc itp) i wiem że dostawcy detali z tworzyw sztucznych kupuję worek materiału z certyfikatem UL a potem robia przez rok detale na innym tworzywie dołączając do dostaw certyfikat z tego jednego woreczka. Certyfikat na stal ci skserują i prześlą ale to Ci nie zagwarantuje że kocioł jest pospawany z tej a nie innej stali.W naszym pięknym kraju to nagminne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 23.05.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Sie wie jabko - ale sa w Polsce producenci którym wierzę - są jeszcze normalni producenci Na 100% do nich Zębiec nie należy - Zębiec był dobry 20 lat temu teraz to produkt marketowy - stricte z nazwy, wykonania i jakości Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 23.05.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 sebo to dawaj nazwy producentów którym wierzysz. Bo ja przed zimąmusze kupić kocioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 23.05.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Lux Veritas niezły kocioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 23.05.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Ferrum Suwałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 23.05.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Ciekawe co na to powie januszz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 23.05.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristoferson 24.05.2006 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Widze, że jak zwykle nie mam na co liczyć a dział "wymiana doświadczeń " to tylko pusta nazwa! Mimo wszystko dzięki za krytyke, wiadomo każdy chwali swoje, a wszystko inne jest złe!!!Pozdrawiam wszystkich użytkowników Zębców, mimo że nie chcieliście się podzielić swoimi uwagami na temat własnych pieców to i tak go kupie i wtedy wam napisze jak mi się trafiło!!!! Pa. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skawin 20.10.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Widze, że jak zwykle nie mam na co liczyć a dział "wymiana doświadczeń " to tylko pusta nazwa! Mimo wszystko dzięki za krytyke, wiadomo każdy chwali swoje, a wszystko inne jest złe!!!Pozdrawiam wszystkich użytkowników Zębców, mimo że nie chcieliście się podzielić swoimi uwagami na temat własnych pieców to i tak go kupie i wtedy wam napisze jak mi się trafiło!!!! Pa. : Więc jak ci sie trafiło z tym Zębcem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majuniaa 13.02.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Teraz moge powiedziec ze jest ok z piecem - na poczatku male perypetie ze sprzeglem - serwis byl dwukrotnie - naprawili i od roku chodzi ok. Dziala elegancko - i moge go polecic innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broker 21.10.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Masz zawór 4d i miarkownik? Napisz coś więcej o kotle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MSO 31.03.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 I co Broker, kupiłeś go? Minęło parę miesięcy i my jesteśmy zainteresowani... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broker 12.02.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Kupiłem. Kocioł jest całkiem niezły. Najlepiej palić w nim orzechem, można lekko wymieszać z groszkiem. Musi być dosyć mocny ciąg, bo jak komin lekko zarośnie sadzą, to od razu czuć, że słabiej się pali. Przynajmniej 2x w tygodniu trzeba też zadbać o czystość kanałów spalinowych i czopucha. Pytajcie o co chcecie, to napiszę więcej na temat tego kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 13.11.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Kupiłem. Kocioł jest całkiem niezły. Najlepiej palić w nim orzechem, można lekko wymieszać z groszkiem. Musi być dosyć mocny ciąg, bo jak komin lekko zarośnie sadzą, to od razu czuć, że słabiej się pali. Przynajmniej 2x w tygodniu trzeba też zadbać o czystość kanałów spalinowych i czopucha. Pytajcie o co chcecie, to napiszę więcej na temat tego kotła. a jak kształtuje się stałopalność w tym kotle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 14.11.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Mój tata kupił KWKD w połowie lat 80tych ubiegłego wieku i kocioł pracował ponad 15 lat bez zastrzeżeń. IMHO udana i sprawdzona konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 18.11.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 na lata 80 te to na peeno był dobry kocioł - ale teraz jest sporo technologicznych rozwiązań.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts