Kasia_de 22.05.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Witammam zamiar kupić 2 działki (wąskie). Czy mogę, zanim je kupię, uzyskać warunki zabudowy dla obydwu razem, tak jakby były jedną? A jak się przeprowadza scalenie działek - ile to kosztuje i jak długo trwa? Poza tym - co dokładnie oznacza sformułowanie w wypisie z planu zagosp. przestrz. - "linie zabudowy ustala się w odległości minimum 5 m od linni rozgraniczającej układu ulicznego"? czyli co, dom może stać 5 m od granicy między działką a drogą? Bardzo będę wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jip 24.05.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 hmm, 1. jedna rzecz to pozwolenie na budowę - w twoim wypadku proponuję umowa najmu trójstronna, z zaznaczeniem, że pod jedno zamierzenie budowlane polegające na .... + wyjaśnienie we wniosku, że przeznaczasz obydwie działki na jedno zamierzenie budowlane 2. scalenie - Kasia, nie przeszukałaś dokładnie forum - zajrzyj: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=71397&highlight= nie potrafię powiedzieć, czy będą kazali scalić czy nie (przed lub po pozwoleniu) w/g mnie nie powinni, jeżeli twierdzą, że trzeba - niech wskażą przepis prawa - dowiemy się wszyscy i sprawdzimy 3. znalazłem coś takiego linie rozgraniczające tereny o różnym przeznaczeniu lub różnych zasadach zagospodarowania oraz ich oznaczenia to chyba po prostu linia na mapce wskazująca gdzie jest ulica a gdzie już nie - zajrzyj do niej, spytaj się urzędników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 26.05.2006 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 dzięki serdeczne, włąśnie się dowiedziałam że nie potrzebuję warunków zabudowy, bo jest plan zagospodarowania, ciekawe jak będzie z pozwoleniem, jak się dowiem to napiszę, innym ku pożytkowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 26.05.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Możesz bez żadnego problemu starać się o pozwolenie na budowę na 2 działkach i domek niech sobie będzie posadowiony na obydwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.05.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Mam pozwolenie na budowę na dwie działki, które nie są scalone. Dom co prawda zmieści się na jednej, ale określona w warunkach zabudowy powierzchnia zabudowy odnosi się do obywdu działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 27.05.2006 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 czyli rozumiem, że nie muszę w żaden sposób prawnie scalać tych działek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 29.05.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Dobrze rozumiesz, nie musisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts