Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika jk69

Recommended Posts

• Odpowiedzi 496
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Malmulc

- OC robię czyli planuję oraz odwiedzam Panów Którzy Wszystko Wiedzą i kupuję rurki, które układa się dość prosto ...

- rurki to inaczej przewody do prowadzenia ciepla z DGP - kupuje DARCO wyczytałam na forum że są ok. Znalazłam przedstwiciela i do niego poszłam...

- okna mam gładkie bo to sosna - szczerze mówiąc, mnie się meranti zawsze mniej pododbało - sosna jest prosta i POLSKA, hłe, hłe

- co do wazeliny .... gdzieś (chyba w Dzienniku Kuleczki) pojawił się wątek pewnej zołzy, która na konkurencyjnym forum budowlanym była łaskawa naigrywać się z forum Muratora jako strasznie obciachowego. Na dowód wytoczyła argument typu heavy : (w skrócie) ONI SĄ TAM WSZYSCY DLA SIEBIE MILI I UPRZEJMI!!!!!!!!!!!! Koszmar, prawda? No więc Twoje słowa baaaaaardzo miłe wpisują się w ten zupełnie beznadziejnie okropny trynd....

Dominikams"

witam w komentarzach :D i dziękuję za słowa otuchy!!!!!!!!! Zaglądam do Ciebie regularnie i podziwiam efekty i tempo!!!!!

Agduś

odyseja kosmiczna trwa, co opiszę w wolnej chwili. Wylewkarza znalazłam cgyba sensownego - wchodzi po świątach do akcji... Jak ta okropna aura odpuści - zamówię sią na podglądactwo obiecane :lol:

Kasia i Marek

blaszak w sobotę będzie oglądany - jak się spodoba i go kupią - napiszę w ogłoszeniach drobnych, że nie aktualne. W innym razie - odezwę się!

Na razie - pozdrawiam wszystkich i udaję się w kierunku lądowiska Obcych, by tam wysilić całą swą inteligencję (także emocjonalną) i postarać się zrozumieć dlaczego to co łatwe, bywa takie trudne ................... Pa.

DGP robicie sami? czy jakies szpece wam to zrobią?

u mnie sie teraz kladą jakies alramy czy cus? :roll: , w poniedzialek tynki ruszaja :D

myslalas juz o kuchni?

ja jestem wlasnie lekko zdegustowana cenami :evil:

i schody, dzis bedzie Pan z Rintala wycenial te ich cacuszko na naszej budowie, uprzedzilam mojego zeby nie spadl z drabiny jak uslyszy cene i mnie nie opierdzielał ze faceta wyslalam na pomiar skoro i tak tych schodów nie kupimy :oops: :roll:

ja jestem wlasnie lekko zdegustowana cenami :evil:

o tak, ogólnie jestem zdegustowana cenami wszystkiego :lol: np. jak poszłam po element do instalacji podtynkowej prysznica, to dowiedziałam się, że komplet (deszczownia + instalacja + bateria + prusznic na drążku) to wydatek 3500 zł : Deszczownia - super jakaś - Pan stwierdził, że z tych tańszych to płynie TYLKO woda :lol: :D :lol: :o :D :lol: :o :lol: ... Pomyslałam, że jak dla mnie to ekstra - właśnie o wodę mi chodzi najbardziej... I odpuściłam sobie myślenie o designerskich cudeńkach w cenie wymarzonej wycieczki do Kenii... Kran to kran - ma działać i zepsuć się nie szybciej niż za 5 lat ...

O kuchni myślę nieustannie - moje gusta w tej sprawie ewoluowały - od prawie czarnej wenge po jaśniutkie biele i inne nie praktyczne kolorki (a raczej ich brak) dziś ... Moja koleżanka ma przyjaciela, który robi świetne i funkjconalne kuchnie - zrobił je dla wielu znajomych i wszyscy są b.zadowoleni. Ma pomysły i doświadczenie duże - trzymam się więc nadziei, ze i w moim przypadku się sprawi... Planuje w przyszłym tygodniu się z nim umówić - niestety, ma jedną wadę - nie jest zbyt terminowy :oops: ale może do sierpnia się wyrobi .....

Schody - mam beton do obłożenia - słyszę o ok. 300 zł za stopień z polskiego drewna, ok. 500 z egzotycznego.... Nie podejrzewam się o skłonność do egzotyki w tej sytuacji...

A DGP robimy rękami dostępnymi na budowie ...

A jak robi sie DGP rekami dostepnymi na budowie? :lol: Bardzo prosze o recepte, z ktorych słyniesz . Please!!!

300 zl za stopien? A co oni zwariowali? To ja juz linoleum szukam.

Co do prysznica, to widze ze niezle produkty sa na rynku. Nie, nie zglupialam jeszcze i Was dziewczyny tez sprowadzam na ziemie. Kubel zimnej wody, a i zdrowsze bedziecie!

A meble do kuchni - to sobie moja droga ze smietnika jakiegos wytargasz i wymalujesz. Juz bez przesady. A na pierona Ci zmywarka? Trojka chlopakow jest? To zagonic ich do sprzatania, szorowania, a Ty se ekspres cisnieniowy kup, kawe z pianka zrob i patrz jak sie dziecka uwijaja.

Ech, niby do prowizorki nie chce sie wprowadzac, ale mnie te ceny tez przerazaja, ale z kolei zrobic cos co mi sie nie podoba, a pozniej to zrywac, to juz chyba wole prowizorke.

A Ty jk69 wprowadzisz sie na gotowo?

Mówisz masz:

przepis na DGP rękami dostępnymi na budowie:

bierzesz: 2 pary dostępnych na budowie rąk, sznurek i rurę, następnie tak manipulujesz składnikami aby ręce i sznurek zostały na zewnątrz ściany a rura w jej środku!

A Ty jk69 wprowadzisz sie na gotowo?

Na gotowo oczywiście! Ja w każdym razie będę gotowa na wszystko i mój dom również : będzie gotowy na przyjęcie prawdziwych desek zamiast plastikowych paneli, terakoty za 250 zł/m2 zamiast terakoty z Castoramy i z promocji do tego .... I w ogóle będzie to dom otwarty na gości a zwłaszcza prezenty, które ze sobą przyniosą .......

POważniej : plan jest taki, by wszystkie roboty wewnątrz: mokre i montażowe (podłogi, ściany, łazienki itp.) były zamknięte przed przeprowadzką ... Odpuszczam sobie detale typu meble, lampy i firanki oczywiście ...trochę mebli mamy a resztę będę kupować sukcesywnie, bo niby jak mam w tak krótkim czasie podjąć tyle decyzji. Chciałbym mieć kuchnię, żeby żywić rodzinę jakoś normalnie ... Na wigilię pragnęłabym urządzić jadalnię i salon - ale czy to się uda?????

Prawdopodobnie pracownię zostawimy sobie już na późną jesień - najpierw przeprowadzimy się domowo.

Muszę mieć ogrodzenie przed zamieszkaniem - to ze względu na psa i dzieci ...

Powinnam też posiać a najlepiej rozłożyć gotowy trawnik - mam tak straszliwe błoto na całej działce, że nie "ujarzmione" niczym z zewnątrz, zostanie w calości przyniesione do domu na licznych łapkach i nóżkach ...

To są moje pobożne życzenia - po lekturze wielu dzienników wiem, że rzeczywistość zazwyczaj nas zaskakuje, a przy odrobinie samozapracia da się zamieszkać i w mniej komfortowych warunkach - czego oczywiście ani sobie ani nikomu specjalnie nie życzę ....

jk69 , zazdroszę troszku , bo jednak do przodu i jest nadzieja że wielki dzień przeprowadzki kiedyś nastąpi. U mnie zastój , z braku chętnych na mieszkanko zaczynamy rozglądać się za kredytem. Bez kaski nie ma jak budować, a zatem dzień przeprowadzki ciągle odległy. :cry:

Czytam Twój dziennik i zawsze kibicuję, obecnie zaczynam rozplanowywać szczególowo łazienki i kuchnię, bo muszę wiedzieć gdzie te gniazdka i lampki ewentualne będą, po Twoich rysunkach widać duże szanse na ASP , ja nie mam żadnych, dzieci natomiast wyklejają z papieru wizualizacje swoich pokoi. Nieźle prawda. Pisz i notuj wszystko.

Hej,

cieszę się, że się odzywasz!!! Kredyt to chyba dobry pomysł - mieszkanie jako zabezpieczenie dla banku chyba wystarczy? A sprzedać możecie kiedyś - to zawsze bezpieczna lokata ... No wiem, że mieliście inne plany, ale może nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszło! Będziesz miala wiecej czasu na obmyślanie!

Gratuluję chętnych i zdolnych dzieci - moje małe za małe a duże coś tam obmyślają w zbuntowanych łepetynach ... Wiem o czarnej ścianie (jednej - tyle wynegocjowałam) i tekstach piosenek w antyramach no i o materacu podwójnym :o :o :o ...Syn tłumaczy, że lubi wygodę .... Hm, on ma dopiero :wink: 15 lat i mam nadzieję, tę wolną przestrzeń łóżkową zagospodaruje na razie zwyczajnie - czyli bałaganem skladającym się ze słuchawek, części garderoby, pism komputerowych i muzycznych, gitary oraz kubków po herbacie .... :lol:

Pozdrawiam Bełatko i odzywaj się częściej!!! A w maju zapraszam na majówkę!

Czarna ściana, mówisz? To ja jednak chyba jestem zadowolona z pokoi: "safari" (obecnie panujący tam bałagan zapowiada, ż będzie to raczej "dzikie wysypisko śmieci na sawannie"), "różyczkowy" i "kubusiowy" (w stylu disnejowskim, niestety).

A ten materac to po prostu tylko zdolność przewidywania. W końcu kiedyś podwójny będzie potrzebny, to po co narażać się za parę lat na wydatki, skoro teraz rodzice zafundują taki? (Za parę lat zapewne powiedzieliby "synu, kupcie sobie".)

jk69

za Twoją namową postanowiłam zaistnieć na Forum, tak więc pierwszy post umieszczam w komentarzach do Twojego dziennika, który świetnie się czyta. Dzięki serdeczne za blaszak oraz za pomoc i życzliwość. Udanego wyjazdu, spokojnych Świąt i regeneracji sił przed dalszymi działaniami na budowie.

Wdzięczna sąsiadka ze Świątnik.

a moze goni jeszcze za niedzielnym zającem? :o

nie !

pewnie sie świątecznie okrutnie ożarła i teraz fuczy siedząc w fotelu :roll:

tez nie ?

może pucuje okna w swej posiadłosci? :D

tez nie mają być w maju :roll:

lata po stropach z rurami od DGP :D

to jak?

trafiłam?

jakas nagroda ? :roll:

najlepszą byłaby kontynuacja TP :D

poswiatecznie pozdrawiam :wink:

Jestem, już jestem!!!

Po-świątecznie życzę wszystkim wszystkiego najlepszego i wszystkiego najlepszego raz jeszcze!!!!!!!

I bardzo dziękuję za życzenia!

W mateczniku było bardzo ok. I mało budowlanie.......... Cichutko, spokojnie, wolniutko ...

Wróciłam wczoraj wieczorem i czuję się jakbym trafiła w oko cyklonu...

Szczegóły będą w moim tygodniku! A teraz pędzę czytąć co tam się u Was dzieje! :wink:

Toz ja myslalam ze trafiłam do innego dziennika :o

oczy przecieram, patrze i dalej widze ze to jk69

mysle :roll:

chyba ktos powielil nick szanownej kolezanki, zaraz jej doniose o pzrestepstwie

ale nie ! :o

to ONA :o

i jedna z nielicznych na forum pięknych willi a'la stodoła

prawie gotowa do zamieszkania :o

ehhh......, pozazdroscic :roll:

a ci tynkarze (love) :lol:

to oni by sie nie kopsneli do Rybnika?

prosze! plisssss! załatw mi tych tynkarzy :cry: