Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika jk69

Recommended Posts

• Odpowiedzi 496
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z tej perspektywy Twój domek w porównaniu z domem sąsiada wydaje się maleńki! Gdzież ten basen, czy remiza strażacka z pierwszych zdjęć?

A w środku się tak przestronnie i jasno zrobił... Czujesz już zbliżającą się przeprowadzkę?

jk69

za Twoją namową postanowiłam zaistnieć na Forum, tak więc pierwszy post umieszczam w komentarzach do Twojego dziennika, który świetnie się czyta. Dzięki serdeczne za blaszak oraz za pomoc i życzliwość. Udanego wyjazdu, spokojnych Świąt i regeneracji sił przed dalszymi działaniami na budowie.

Wdzięczna sąsiadka ze Świątnik.

Hej Kwietniu! Bardzo się cieszę z Twojego wpisu i czekam na .... wieści z budowy :lol: W końcu blaszak już macie - a to jak wiadomo najlepszy wstęp do prawdziwego budowania! Pozdrawiam serdecznie!

Malmulc

Ja zapytam mojego tynkarza czy Rybnik to dla niego daleko. Kto wie ...

A dla porządku przypominam kto tu ma okna a kto nie, i kominek kupiony np. Więc jak się wszystko zsumuje to można powiedzieć - gnamy do mety "łeb w łeb" - i oby szczęśliwie i bez niespodzianek!!!

PS: a jak daleko jest do Rybnika, to może i ja się kiedyś wybiorę :lol:

Agduś

mój architekt mówi tak: duże domy należy tak projektować by wydawały się małe, a małe domy tak, by wydawały się duże ...

Jego zamysł, by nasz dom dla patrzącego z drogi gminnej (Zdjęcie) oraz potem z naszej prywatnej drogi był zwykłym, małym domkiem z użytkowym poddaszem chyba się udał. Dom "wtapia" się w otoczenie. Oczywiście jak ktoś podejdzie bliżej to trudno nie dostrzec, że mamy "zakopany" w ziemi jeden poziom. Mam nadzieję, że i on - po wykończeniu, obsypaniu ziemią i zrobieniu mostu, będzie mniej "monumentalny". A dom sąsiada jest w porównywalnej wielkości - może troszkę mniejszy (też 3 poziomy).

O przeprowadzce myślę, nie bez trwogi, ale Twój Jaśnie Oświecony Przykład dodaje mi otuchy ... :wink:

Irma

oczywiście, przyjmę każdego "zbędnego" a przyzwoitego (w rozumieniu rzemieślniczym) glazurnika!!!

Poproszę!

A po opisie widzę, że w przeciwnym kierunku niż my emigrujecie.

I jeszcze raz zbiorowo dziękuję za życzenia świąteczne - wciąż nadrabiam zaległości w dziennikach Waszych!

Malmulc

Ja zapytam mojego tynkarza czy Rybnik to dla niego daleko. Kto wie ...

A dla porządku przypominam kto tu ma okna a kto nie, i kominek kupiony np. Więc jak się wszystko zsumuje to można powiedzieć - gnamy do mety "łeb w łeb" - i oby szczęśliwie i bez niespodzianek!!!

PS: a jak daleko jest do Rybnika, to może i ja się kiedyś wybiorę :lol:

e tam kominek, pojdziesz do sklepu, wskazesz paluszkiem ze ten i juz masz :D

ja w ogole jeszcze o DGP nie mysle :o a chyba nalezaloby pomyslec.

no ale sie chociaz pochwale ze wczoraj przyjechal do mnie grzejnik kanałowy 8)

te kilometry sie sprawdzi, jak juz obiecalas to musisz przyjechac z Bąblami oczywiscie, ale o ile pamietam to godzinke jechalam do Krakowa, 16 km do autostrady w Gliwicach i siup do Krakowa. :lol:

Dziewczyny,

duże się wydają bo są białe i nie ma ścianek działowych na piętrze. No może z wyjątkiem klatki schodowej - tu żeśmy trochę poszaleli z nadmetrażem ... :oops: Nie będzie tak milo jak przyjdzie ogrzać "domeczek".... Jak nic liczyć pozostaje na ocieplenie klimatu...

Podaj mi namiar na tynkarzy, jeżeli możesz. Sąsiedzi pytają, a naszych polecać nie mogę, bo potem bałabym się pod domem sąsiadów przechodzić w obawie, że coś złego mnie spotka.

Im bardziej przygladam się naszym ścianom, tym serrrdeczniej wspominam naszych tynkarzy. :evil:

Moi tynkarze wydają sięgodni polecenia :D . Terminowo, równo, bez marudzenia i wynajdywania problemów ...

Pan Kapuściński - 601 247 356. Umawiać się trzeba z wyprzedzeniem ofkors.

O oknach - robię doktorat z montażu...

1. ciała dał architekt zakładając obróbkę 10 cm a zostawiając na nią 12 cm :evil:

2. swoje dołożył Pan J. który dodał swoje 2,5 cm (średnio) :evil:

3. czyli - zamiast 10 jest 14,5.

Namawiam Veluxmena na dodatkowe 5 cm obróbki w ramach "fuchy" ew. Stracę niestety gwarancję na obróbki Veluxa, ALE MNIE SIĘ SPIESZY! A dzięki temu można by już montować okna w odstępach 14,5 cm,a w tym czasie zrobić na zamówienie dodatkową obróbkę ...

CHYBA ŻE KTOŚ ZNA DOBREGO CIEŚLĘ, KTORY PRZYJEDZIE NA 1 - 2 DNI I ZA MAŁE PIENIĄDZE PRZEROBI ....

Pan, którego telefon podesłałam Ci na prive robi takoż parkiety. Porządnie. Względy estetyczne też się liczą?

SZamba betonowe produkują w Zabawie.

Kosmitów wyślij w kosmos.

Szkoda, że nie mieszkam bliżej, bo za 6 stówek to bym Ci z pieśnią na ustach ten styropian ułożyła.

Jak sobie przypomnę te dni, kiedy latałam po naszej budowie jednocześnie prowadząć ważne rozmowy z kilkoma ekipami... Ech, to były czasy...

Agduś, dzięki :D To ja już na pewno się z nim umówię - potrzebuję kawałek parkietu oraz stopnie schodowe!!! wiesz, nie mam sumienia go do tej poprawki wieźby tylko ciągać - ale jakbym miała dla niego więcej, to może by się zgodził! :D

Wiem, że te 600 stów to trochę dużo...ale co zrobić ... Mąż po za zasięgiem od rana do nocy, ja staram się łączyć obowiązki matki, żony i kucharki z rolą kierownika budowy oraz kobiety pracującej i prasującej (rzadko). Do tego pochorowała się moja niezastopiona pani Ania, która dzieci i domu doglądała...

Dziadek jest super, ale jest po operacji i nie może wielu rzeczy robić. A u mnie niestety póki co z dziećmi to nie ma czego szukać na budowie. Wokół albo błoto, albo dechy najeżone gwoździami (gwoźdźmi się mówi?), a w środku strasznie dużo schodów do spadania. Mam nadzieję, że jak już wylewki zostaną zrobione, to w domu zrobi się przyjaźniej. A w sobotę chciałabym przy pomocy starszego syna oraz dziadka w roli niańki posprzątać wokół domu troszkę ...

Spadam - na budowę oczywiście! :lol:

mam głód

naczytałam sie i teraz jestem głodna na zdjecia :o

na te jedwabne szlaki, perskie dywany :o

duzo masz tej podlogowki?

Ja tez nie lubie betonu :-? i zła jestem ze po wylewkach przyjda tynkarze i będą babrać :-?

Wrzuc jakies fotki, nie daj sie prosić :wink:

Do ilu pomieszczeń doprowadzasz dgp? gdzie umieszczasz wyloty? w suficie w scianach? musisz sie wyspowiadac :D

My zostawilismy w stropie dziury na te rurska od DGP, ciekawa jestem jak to wyjdzie.

Pytan ciag dalszy :lol:

kiedy wrzucisz zdjecia? :roll:

Odpowiem za Ciebie

dzisiaj :lol:

hurrrrraaa :D

Ależ powiało wiosną i optymiznem z Twojego dziennika!

Wykonawcy - cudotwórcy bez trudu naprawiają wszelkie błędy, umawiają się na własciwe terminy, wszyscy chodzą zadowwoleni i uśmiechnięci! Sielanka po prostu!

Ten wpis do dziennika powinien zostać skopiowany i przyklejony we wszystkich działach, żeby pocieszać strapionych, bo po burzy wychodzi słońce.

Oby tak do końca!

Dzięki za wspomnienie naszych skromnych osób. :wink:

I zapraszamy jeszcze... poczytaj w dzienniku.