Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika jk69

Recommended Posts

• Odpowiedzi 496
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na dniach zostanę prawdziwym mężczyzną - jak nic!!!!

Żeby ten męski efekt złagodzić - mogłabym wprowadzić do mego życia nieco żeńskiego pierwiastka, prawda?

8)

No tak, ale wtedy Twoja córeczka byłaby jedyną kobietą w rodzinie...

• 2 weeks później...

Ech, żeński pierwiastek ... To byłoby piękne ... Jedna dziewczynka i armia braci ... Cała wiocha Ochojno by się bała ją o ręke prosić :)

Powodzenia, trzymam kciuki.

A z tymi umowami to masz rację, nic nie dadzą, wykonawców trzeba dobierać poprzez casting psychologiczny. Ja na spotkanie z wykonawcami ciagam męża, ma wyczucie do ludzi. Jak do tej pory jest ok. Zaakceptował np wykonawcę od pustaków i miotełki. Kto by miał nerwy i czas w naszym kraju się sądzić!? Trza gonić w piętkę i pchać ten wózek dalej.

Wszystko będzie ok. Pozdrawiam!

Hej, hej wszystkim!!!!

Odzyskałam aparat fotograficzny! Będę więc zdjecia ! A się działao trochę .... 8)

Muszę szybko kupić kafle - mam łazienkowo/holowy zawrót głowy. W dodatku nie mam wygrzanej podłogówki co mnie trochę martwi a trochę nie. Jutro szambo. pan od kuchni pewnie ma mnie już dosć bo ciągle zmieniam koncepcje, a dfo tego niew mam dla niego czasu.

Teraz pędzę na spotkanie przyszłości - czyli Pan od Elewacji - i może jeszcze od czegoś? kto wie.

Tyle w skrócie, i już mnie tu nie ma, bo dawno powinnam być nie tu.

Pozdr,

hej hej hej :)

napisz koniecznie jakie plytki wybralas, chcialabym zobaczyc jak ciemne są

mój małżonek o mały włos dostałby zawału jak pokazałam mu moje wymarzone plytki :roll:

w każdym razie chyba do szarości go przekonałam, albo raczej zmusiłam :lol:

a ten parkiet przemysłowy to z czego? no i za ile teraz takie coś układają :roll:

ja myślę jeszcze o drew. panelach Karhs

jk69 zapomniałaś o oknach ?

pokaż je koniecznie, proszę :D

hej,

muszę się pochwalić, że tym razem wykazaliśmy się z mężem absolutnie wspólnotowym podejściem do sprawy, i spodobały nam się bez dyskusji te same płytki.

Próbowaliśmy szukać innych (czytaj tańszych :oops: ) ale nic się nam PO TYCH nie podobało.

Kolor jest nie za jasny, nie za ciemny - dla nas w sam raz.

http://images23.fotosik.pl/1/41335dd3811e4eaa.jpg

oczywiście zdjęcie nie oddaje ani koloru ani faktury - te płytki są regularnie prążkowane, są matowe i leciutko chropowate, a na tym zdjęciu wyglądają jakby miały jakieś maziaje (a nie mają).

http://www.cermagica.it

furo grigio 61x 61 z serii Rel/ax

Były takie same rektyfikowane ale kosztowały prawie o połowę więcej ..... Ponieważ płytki będą na podłogówce, pogodziałam się z 4 mm fugą. Będzie możliwie w podobnym kolorze.

Te nasze kosztowały 83 zł/m2 - I gatunek

Będą na całym parterze - tzn. tam, gdzie są przewidziane płytki: korytarze, łazienka, garderoba, spiżarnia, kuchnia i pasy okalające salon i jadalnię (tu drewno - może w kolorze sapella ? a może merbau ?)

POzdr.

:lol: :lol: :lol:

z całej listy płytek jakie zapisałam i te sie tam znalazły :D

i jeszcze jakies za 170zł, nazwy serii juz nawet nie wpisalam :-?

to kładź je szybciutko a ja przyjade na wizję :wink:

jk69 jeśłi znalazłaś gdzieś w necie wnętrza w tych płytkach to błagam podrzuć :)

Ja na razie gapię sie w to co mi sie podoba i nie wiem co wybrac, a raczej co bedzie najlepsze :-? .

Jak to z fugą jest? nie da sie naprawde mniejszej? np przy mniejszych plytkach?

im mniejsza fuga tym mniejsza płytka.

Ale do dużych płytek rektyfikowanych (czyli droższych, z super równą krawędzią) jest tzw. nanofuga - 1mm - coś bardzo cienkiego - ale to się chyba nie nadaje na podłogówkę...

wnętrz nie mam - ja poprostu poszłam do sklepu (dwóch) ujrzałam ją, oraz inne szare, a ponieważ mieściła się w założonej kwocie max (100 zł / m2) więc ją kupiliśmy. A potem się zobaczy :lol:

im mniejsza fuga tym mniejsza płytka.

Ale do dużych płytek rektyfikowanych (czyli droższych, z super równą krawędzią) jest tzw. nanofuga - 1mm - coś bardzo cienkiego - ale to się chyba nie nadaje na podłogówkę...

wnętrz nie mam - ja poprostu poszłam do sklepu (dwóch) ujrzałam ją, oraz inne szare, a ponieważ mieściła się w założonej kwocie max (100 zł / m2) więc ją kupiliśmy. A potem się zobaczy :lol:

a ta płytka tyle że ciemniejsza w kolorze podobała Ci sie?

jesłi masz te płyteczki już w domu prosze Cie zrób jakies zdjecia :roll: , a jak oceniasz je pod wzgledem utzrymania czystosci?

mój mąż nie pozwolił mi już w sklepie pluć na płytki wiec nie moglam sprawdzic czy zostają smugi :oops: :lol:

podobały mi się wszystkie kolory z tej serii, tyle, że my poszukiwaliśmy czegoś niezbyt ciemnego. Mamy bardzo głęboki kolor na okanach - chcieliśmy na podłodze czegoś jaśniejszego. Ta moja płytka jest "druga od końca" - jest w serii jeszcze jaśniejsza.

Co do czystości - zabrałam do sklepu moją mamę by oceniła. Mówi, że ok. Myślę, że przez te pory ta płytka się poprostu przybrudzi i zostanie na jakimś poziomie "szarości".

Nie jestem ortodoksem w sprawach porządku :oops:

I nie plułam w sklepie. :lol: Ale pomysł jest przedni.

Czasmi wprawdzie mam ochotę opluć, ale głównie nieuprzejmych, głupkowatych, przemądrzałaych sprzedawców.

A Twoje poszukiwania płytkowe w którą stronę szybują?

PS: płytki będą u mnie w domu dziś. postarama się coś wkleić. i resztę zdjeć (okna) też :oops: . ...........................................................

no właśnie jeszcze martwie sie ja bedzie z ta porowatoscia? nie chce co kilka dni szorowac szczota plytek :-? ale nikt nie potrafi mi powiedziec jak z tym jest :roll:

mój ma już dość szarości, ale plytki na dole jeszcze w takim kolorze chyba przełknie :)

mysle o

http://www.ceramichelea.com/gestione/immagini/serie/MASTERPLAN/zoom/LGWMPL1.jpghttp://www.ceramichelea.com/gestione/immagini/serie/MASTERPLAN/zoom/LGWMPL2.jpghttp://www.ceramichelea.com/gestione/immagini/serie/MASTERPLAN/zoom/LGWMPL4.jpg

http://www.ceramichelea.com/gestione/immagini/serie/midtown/zoom/LGWMTR1.jpghttp://www.ceramichelea.com/gestione/immagini/serie/midtown/zoom/LGWMTR0.jpghttp://www.ceramichelea.com/gestione/immagini/serie/midtown/zoom/LGWMTR3A.jpg

zaraz dostane szału, to jest tylko kilka kolorow, nie chce zasmiecac Ci komentarzy wiec dzisiaj wieczorem wkleje w dziennik moje wymysly i prosze Cie o zdanie :D

No, coz dzisiaj nie ukrywam swej zazdrosci :oops: Pieknie to wszystko sie rysuje u Ciebie.

Bede podazac Twoim krokiem, zycze Ci zeby Panowie od wykonczeniowki sie sprawdzili. Moze bym ich sobie zaklepała na wypadek gdyby moi fliziarze jakiegos psikusa chcieli wyciac?

Zycze Ci zebys sie wprowadzila na koniec sierpnia!

Czy dobrze zrozumialam? Okna mialas po wylewkach? A tynki? Ponoc musza byc po oknach. Poradz.

Ja na razie czekam na konstrukcje dachu po małych perypetiach. Ponoc w poniedzialek maja sie zjawic.

Hej,

wszystko można, o czym się już wielkorotnie przekonałam. Na forum panuje ortodoksja, czego nie ganię, bo lepiej, żeby ludzie uważali i byli przeczuleni.

Więc: brak okien nie przeszkadza w wylewkach i tynkach, a nawet jest zalecany przy planowaniu okien drwnianych ze względu na wilogoć wydobywającą się ze ścian i podłoży ... Przy plastikach nie ma to żadnego znaczenia - trzeba tylko regularnie wietrzyć.

Oczywiście teraz muszę dorobić obróbki tynkarskie okien i uzupełnić szczerby w wylewce przy balkonach. I osadzić parapety.

Najprościej jest: założyć okna plastikowe i potem zrobić wylewki i tynki. Przy oknach drewnianych rolę gra już pora roku, wentylacja itp. Niektórzy producenci wręcz zastrzegają, że mokre roboty należy wykonać przed montażem okien.

Pozdrawiam,

:oops: :oops: :oops:

dziś wieczorem nie zasnę, jak ostatnio co dzień - z dziećmi - które oszalały jakby białe noce u nas nastały conajmniej, i nie chcą zasypiać, tylko snują się po domu do 23 przyprawiając mnie o obłęd :o ...

Wypiję litr kawy, dzieciom zaś dosypię do herbatki stosowny środek nasenny, odszukam kabelek i aparat i .....

naprawdę mi wstyd ....