jk69 03.06.2006 00:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Witam Szanowną Sąsiadkę!!! Właśnie jestem przed spotkaniem z Panem od kibelków i rur wszelakich. Już mniej więcej znam cenę za wykonane dotychczas prace (kanaliza w podłogach + woda = ok. 2.200,00 zł) Lekko nie jest, ale może z nim powalczę Pozdrawiam i ... ... ZNAJDŹŻESZ WRESZCIE TEGO KIERBUDA i ZACZNIJ BUDOWĘ KOBIETO!!! :D No! To jest konkret!!! Już PRAWIE ( robi wielką różnicę) zaczynam. (Choć kierownika nie mam). Moja ekipa i tak może u mnie zameldować się w okolicy połowy czerwca, a prąd będzie pod koniec. Kierownik mam nadzieję, do tego czasu da się łaskawie zatrudnić! Śmigam do Twego dziennika w sprawie walki z kiblistami. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 03.06.2006 00:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Jk69, no to kolorystycznie nadajemy na tej samej fali, u mnie też biały tynk i drewno, ale jasne takie pod kolor okien. A Creaton jest zajefajny, ma swój urok, teraz to wiem, chociaż też miałam pewne obawy, czy nie będzie to to źle wyglądać na dachu. Ale to jest właśnie dachówka moim zdaniem stworzona właśnie do takich nowoczesnych domów-stodółek. Aha, i niejednemu już się gęba otwierała :"prze pani, a co jest na tym dachu, pierwszy raz widzę taką dachówkę-rewelacja, bardzo oryginalna, ładna....." Co do różnych wątpliwości, to mnie też czasem takie dopadają, ale głowa do góry pomyśl jaki masz cel :ZAMIESZKANIE WE WŁASNYM DOMU ! Cała reszta to tylko środki, żeby ten cel osiagnąć. ... ZNAJDŹŻESZ WRESZCIE TEGO KIERBUDA i ZACZNIJ BUDOWĘ KOBIETO!!! hej, szkoda, że daleko do Piaseczna, bo bym chętnie dachówkę w pełnej krasie obejrzała. na razie poodgapiam na zdjęciach, to i owo, pozwolisz... Do przeczytania, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 03.06.2006 00:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Napisz proszę , jak usytuowany jest taras względem stron świata, czy taras jest na południe? Czy masz jakieś ambitne plany, zagospodarowania terenu wokół domu. ps. ja też mam skarpę pozdrawiam Witaj Bełatko! otóż taras wychodzi na południe. Mam TYLKO ambitne plany, z których zazwyczaj nie wiele udaje mi się zrealizować... Teren wokół domu chcę zagospodarować w myśl zasady - im mniej czasu spędzasz za kosiarką do trawy tym lepiej... Będzie więc konieczne minimum trawy (dla dzieci, dla psa, dla sportu, cokolwiek to znaczy) i dużo krzaków różnych i bylin. Chętnie widziałabym basen w swoim ogrodzie, a jakże, zwłaszcza, że mamy już naturalną "dziurę" w ziemi ale: - wybudowanie basenu nie mieści się moich planach finansowych na następne 25 lat, a później to już zapewne nie o takie baseny będę się martwić, - mam małe dzieci, i bałabym się o nie w kontekście wodno/strasznym. Myślałam choćby o strumyczku jakim, puszczonym w tym naszym wąwozie... Może, kiedyś... Skarpę będę musiała na pewno wzmocnić - chyba, że uda nam się kupić kawałek ziemi obok - wtedu skarpa nie byłaby już w granicy działki. Brałam pod uwagę konieczność wybudowania muru oporowego (z betonu np.) ale to chyba drogie rozwiązanie. Spróbuję jutro wskanować rysunek, jakby to miało wyglądać... A gdzie Szanowna Bełatka buduje się? My równiutko na południe od Krakowa? Serdecznie pozdrawiam , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.06.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Ale fajny domek budujecie, niby prosty, nowoczesny a jednoczśnie ma w sobie coś przyciągającego i napewno sie wyróznia Powodzenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 03.06.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 jk69, pozwalam jeśli tylko znajdujesz tam coś interesujacego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 03.06.2006 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Ale fajny domek budujecie, niby prosty, nowoczesny a jednoczśnie ma w sobie coś przyciągającego i napewno sie wyróznia Powodzenia, Witam, mam nadzieję, że nie będzie się wyróżniał zbyt jak go już zbudujemy, bo na wsi ludzie okrutne są... Apropos komentarzy; mój znajomy orzekł, że dom nasz wygląda jak część umocnień przeciw czołgowych (most zwodzony wprawdzie nie jest) i tylko brakuje mu takich otworów strzelniczych na przedzie. A my tacy pacyfiści jesteśmy raczej.... POzdrawiam serdecznie i cieszę się z Twojej wizyty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 03.06.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 :o Ale świetne klimaty w tym Waszym/nieWaszym obecnym domku!!! CUD-MIÓD, naprawdę Wam zazdroszczę!!! :D Ale na swoim będziesz miała o wiele lepiej, a o klimaty nie martw się, sama sobie takie wypracujesz!!! Obaczysz! Pomalutku, a do skutku!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 03.06.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 spora ta wasza stodoła i dość nowoczesnabędę na pewno śledzić wasze postępyi życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 03.06.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 my po przeciwnej stronie Krakowa na północ , kraniec gminy Zielonki.Budujemy też prawie stodołę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 03.06.2006 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Obiecany szkic wzmocnienia skarpy - mało techniczny, bo jeszcze nie analizowałam tego pod względem budowlanym. Pokazuje ideę "odzyskania" ok. 70 - 80 m2 działki, które teraz wiszą w powietrzu. Te kropki to oczywiście dosypana ziemia. http://images1.fotosik.pl/78/12d8355786dabd39.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 03.06.2006 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 my po przeciwnej stronie Krakowa na północ , kraniec gminy Zielonki. Budujemy też prawie stodołę. No to witamy w klubie Budownictwa Stodolnego! Ale tak na słowo to nie uwierzymy. Jakieś plany, zdjęcia, projekty? Czekamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 03.06.2006 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 spora ta wasza stodoła i dość nowoczesna będę na pewno śledzić wasze postępy i życzę powodzenia Bardzo się cieszę! Mam nadzieję, że wkróte będą jakieś postępy do śledzenia. POzdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 05.06.2006 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Ponawiam prośbę z Dziennika w Komentarzach: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=72860 ale już nieaktualna! Szczęśliwie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.06.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 O, Wasza działka jest położona w pięknym miejscu. Trochę na uboczu a do najbliższych domów niedaleko. I dzieciaki będą miały gdzie zjeżdzać zimą na sankach, tak jak u nas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 27.06.2006 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 jk69 bardzo podoba mi się wasz projekt szczególnie kolankowe okna dachowe (chyba tak się nazywają) bryła i elewacja budynku, widoczki super. a pro po ogrzewania przechodziłam ten sam koszmar. u nas w projekcie były grzejniki korytkowe - nie dość że drogie to czy wystarczyłyby przy takich oknach? do tego każdy "fachowiec" mówił co innego znam też dobrze sprawę dylematów. ciągłe przechodzę jakieś wątpliwości, a to w sprawie projektu (już nie do zmiany) albo wykończeniówki. czasami myślę, że trzeba było zrobić tak a czasami że jest ok. końca nie widać. jedyne pocieszenie jest takie, że chociaż nie wiem jakbym się starała i tak coś się znajdzie cieszę się więc z tego co mam jk69 może to małe pocieszenie na twoje rozterki ale pewnie wszyscy to przerabiamy wiele mamy wspólnego więc tym bardziej z ciekawością będę do was zaglądać. trzymam kciuki w budowlanych poczynaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuuba 02.07.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Bardzo piękny projekt, skarpy są cool. Chociaż jazda z nimi będzie niezła podczas budowy, zwłaszcza na etapie fundamentów, a później zagospodarowania terenu.Powodzenia Kuba Ps. Pytałaś w jaki sposób obudować kran na działce. Mam pomysł - domem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 06.07.2006 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Dzięki, dzięki za dobre słowo. A słowo Twe ciałem się staje, albowiem skarpy już zaczęły groźnie szczerzyć kły (podjazd pod dom też zaczyna się na skarpie, i schodzi w dół, w stronę garażu co wymaga już teraz budowlanych cudów). Czasami naprawdę żałuję, że byliśmy tacy wybredni przy oglądaniu domów w stanach surowych (inne nie wchodziły w grę). Dziś bylibyśmy bliżej końca, a nie początku. Pozdrowienia dla dzielnej Iwony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuuba 06.07.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Ale ze skarpami jest ładniej. Trzeba tylko zadbać o drenaże opaskowe i odwodnienie powierzchniowe, no i to odwodnienie podjazdu. Ja z kolei żałuję, że nie mieliśmy więcej czasu, aby budować od postaw. No tak, przeprowadzka z W do K, decyzja o zakupie, zmęczenie wynajmowaniem. Skąd ja to znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.07.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Ci geodeci osły jakieś. Naprzeciwko naszej działki też coś mierzyli. Zapomnieli wyciągnąć palika, który wbili i sąsiadce kosiarkę spalinową szlag trafił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 10.07.2006 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego "ładniej" w 99/100 przypadkach ozanacza również drożej? Kuba, w chwilach zwątpienia pocieszam się wyobrażeniami na temat uroków skomplikowanej rzeźby terenu porośniętej bujnie roślinnością wszelaką...Ale czy dożyję tego aby??? Anka, geodeci jak i inni tzw. wykonawcy mają wszystko "w głębokim poważaniu'. Ci moi byli przynajmniej mili i grzeczni, i bez szemrania poprawili co zepsuli - 3 godziny w upale, zaczęło mi się robić ich szkoda... Muszę chyba pozbyć się tych ludzkich odruchów. Oto - Pan od koparki obwieścił mi dziś, że może zacząć ale .... w przyszłym tygodniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts