Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika jk69

Recommended Posts

hej

pierwszy raz od kiedy głosuję łezka mi się w oku zakręciła ze szczęścia :lol:

Justyna u Ciebie sie tyle dzieje, ze kurcze trudno sie w tym wszystkim połapać :D

dozuj zdjecia proszę Cię!

potem jak dowalisz fotoreportaż to będę się tydzień zbierać :roll:

a po co synusiowi paszporta? toż już chyba nie trzeba będzie wiać z ojczyzny :roll: , no chyba że za Oceanem jakieś wakacje planujecie :wink:

• Odpowiedzi 496
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej

pierwszy raz od kiedy głosuję łezka mi się w oku zakręciła ze szczęścia :lol:

Justyna u Ciebie sie tyle dzieje, ze kurcze trudno sie w tym wszystkim połapać :D

dozuj zdjecia proszę Cię!

potem jak dowalisz fotoreportaż to będę się tydzień zbierać :roll:

a po co synusiowi paszporta? toż już chyba nie trzeba będzie wiać z ojczyzny :roll: , no chyba że za Oceanem jakieś wakacje planujecie :wink:

Tak wiele to się nie dzieje, tylko ja takie zamieszanie wokół tego robię :wink: to tak, jak dodawać objętości trzem włosom na krzyż ....

Synuś prowadzi światowe życie(bardziej światowe niż ja :evil: :wink: )

Tym razem był we Lwowie. Ale ponieważ on jest taki "akuratny' we wszystkim, więc mu "nie żałuje" .... O emogracji póki co nie myśli - wręcz reaguje oburzeniem na nasze pomysły "ucieczki na koniec świata" (bo w tej rodzinie to raczej my czyli rodzice mamy takie nastoletnie pragnienia ...)

Co do fotoreportażu, kolejność rzeczy jest taka:

- naprawić samochód i odzyskać mobilność - fajnie jest jeździć autobusami pod warunkiem, że się mieszka w centrum miasta ...

- nabyć kabelek do aparatu telefonicznego

- przerzucić to i owo w takiej sobie jakości

- kupić :evil: sobie - może z okazji rocznicy rewolucji pzździernikowej???- kolejny aparat fotograficzny

- strzec go niczym oka w głowie ...

- zrobić porządne zdjęcia ... może...kiedyś....

albo odnaleźć poprzedni aparat, ale zupełnie nie mam pomysłu - gdzie????

Ja na poczatku budowy, tuz przed zlozeniem wniosku o PnB zgubilam wszystkie papiery. Mapki do celow projektowych m.in. jakies umowy, wszystko...tez mi nie bylo za bardzo do smiechu

A co do wybowrow, mam tak samo. Moi wygrali po raz pierwszy i tez sie ciesze.

Teoretycznie wszystkie te papiery są gdzieś w urzędach w "drugim komplecie". Ale jak zadzwoniłam do gazowni w celu umówienia się na ostateczne podłączenie się do sieci, Pani była łaskawa się wyrazić następująco: proszę przynieść WSZYSTKO co Pani ma :o Mimo, ze już im to WSZYSTKO dostarczyłam dwa razy - przy okazji składania wniosku o przyłączenie a później przy okazji umowy o wykonanie tego przyłączenia.

A teraz to ja NIE MAM NIC ... :cry: Choć nie wierzę, ze gdzieś tego nie ma - tylko - że powtórzę za poprzednim postem - GDZIE (do cholerki)?????????????

Ponoć w przyrodzie nic nie ginie, a zmienić właściciela też nie powinno, bo papiery budowlane są raczej mało atrakcyjne dla specjalistów od zmian właściciela. Ergo jest duża szansa, że gdzieś się znajdzie.

Kabelek do telefonu kup na allegro. Byłam zdziwiona różnicą cen pomiędzy sklepami a allegro, kiedy sama takowego poszukiwałam.

My do lokalu wyborczego udaliśmy się samochodem (na szczęście). Gdyby go zabrakło, to nie przyczynilibyśmy się do Twojej radości, ponieważ nawet trudno mi policzyć, ilu środków lokomocji potrzebowalibyśmy, bo dotrzeć na... Wolę Justowską. To i dobrze, bo, nie wiedzieć czemu, Niepołomice głosują na listy tarnowskie. A co ja wiem o Tarnowie?

Niecierpliwie czekam na część trzecią. NIe, żeby parapety i schody były mało interesujące. Ależ skąd!

Tylko że ta wiśniówka bardziej...

Chyba sobie zaraz coś chlapnę.

A moze by tak jakieś spotkanie uskutecznić znowu? Dawno się nie widzieliśmy! Można by tak podysutować na tematy niekoniecznie budowlane.

PS. Trunki mamy, nie żebym się przymawiała o rzeczoną wiśnióweczkę.

:D

część trzecia nie przyniosła specjalnych rewelacji, jeno zwykły opis spożycia.

Ale - jako przyczynek do zarządzenia spotkania - nabrała sensu !

Bardzo chętnie! Zapraszam do mnie - choć nie upieram się. Przed Wszystkimi Świętymi to raczej się nie uda - a ja wyjeżdżam z okazji, a przy okazji pozostanę na dłuższym popasie (ok.10 dni planuję) u rodziny. Więc - jak najbardziej po 14 listopada. Pozdrawiam,

Z lenistwa wrodzonego i chęci pochwalenia się podjazdem oraz posadzonymi dopiero co drzewkami powiedziałabym - u nas. Z drgiej strony ciekawość mnie gna do Was i chęć spędzenia kilku chwil w tym urokliwym drewnianym domku takoż.

Co by tu wybrać?

Pewnie skończy się na dwóch spotkaniach, choć niekoniecznie w ten sam weekend. Spróbuję jeszcze ściągnąć do nas Sylwkę, kiedy już ustalimy jakieś terminy. Pewnie też się będzie chciała pochwalić.

Witaj jk69 :D

Fakt, wiśnióweczka dobra rzecz i też wcale się na nią nie wpraszam :wink:

A kolejna opisywana przez Ciebie sprawa czyli glina to paskudztwo jakich mało. Wiem, bo tez mam takową na działce i teraz po deszczach ujawniła swoją wredność :o :(

Tak nawiasem mówiąc, to pogoda w ostatniim tygodniu pokrzyżowała nam wszystkie ambitne plany...

Szczęściara z Ciebie, jesteś już na finiszu i niedługo odpoczniesz sobie po trudach budowania, w pięknie wykończonym domu :D :D

Pozdrawiam :D

B&S

trafiłam tu nie-przypadkiem :wink:

nie będę tu kłamać, że przeczytałam Tygodnik... (tygodni by nie starczyło :wink:) - obejrzałam tylko...

ale i tak wymiękłam :D

projekt bardzo mi sie podoba, wykonanie niezłe, pomieszczenia ze skosami z ciekawym klimatem (już!), widoki z okien baaardzo, ale najbardziej podoba mi się Rodzinka! :D

:D wszystkiego najlepszego dla Was! :D

Agduś

jak się wróca z urlopu, to zamelduję gotowość do umówienia spotkania. Przy okazji gratuluję nowego zwierza w domu... Się będzie działo... :lol:

April

ale gdzie przeciw tej glinie lobbować??? Trzeba było dom budować na Mazowszu albo w Wielkopolsce, tam to są dopiero gleby przepuszczalne, hej!

Jasia

witam nie przypadkowo! Co do ilości znaków na stronie, to faktycznie, trochę się ich zebrało. Ale ja stara gaduła jestem... :wink:

Jaki zachód???

nasz? czy jakiś obcy? :roll:

już się pogubiłam skąd Ty i dokąd :lol:

Na zewnątrz idziemy łeb w łeb tylko we środeczku to ja jakoś tak utknęłam :-?

ale co tu zwojować ze Stefkiem i pomocnikiem :roll:

nie ulega jednak wątpliwości, że wiele nauczyliśmy się, a to akurat na przyszłość przyda sie bardzo, w końcu koło domu zawsze jakaś robótka się znajdzie :wink:

Napisz moja droga co z kominkiem, jaką masz wizję? kiedy przyjedzie kuchnia itd itd itd

o zdjęciach nie wspomne, poczekam :lol:

• 2 weeks później...

Podobno glina nawet urodzajna jest, tylko trzeba znaleźć roślinki, które ją lubią. My nawieźliśmy ziemi, bo po wykopkach pod kolektor, mieliśmy glinę na humusie. Tłumaczyłam panu koparkowo-wywrotkowemu, że nam potrzebna przepuszczalna ziemia. "Ależ oczywiście - świetna będzie!" I rzeczywiście, kiedy ją wysypał, była sypka i brązowa, kiedy rozgarnął i pojeździł po niej koparką, obudziły się we mnie wątpliwości, bo ziemia zrobiła się ubita jak beton. No i mamy! Za swoje mamy, bo po deszczu stoi woda, ziemia zmienia się w lepiące się do butów błocko, za to po wyschnięciu jest tak twarda, że nie można w nią wbić łopatki (najmniejszy kwiatek muszę sadzić szpadlem).

Wiosną będzie trzeba kwietnik i warzywniak przekopać jeszcze z piaskiem.

• 3 weeks później...