Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika jk69

Recommended Posts

Podoba mi się optymizm tryskający z ostatniego posta!

Pamiętaj, że mieszkanie bez drzwi jest w dobrym tonie i przynosi szczęście oraz pokój domowi, amen.

Mogłabym Ci polecić solidną firmę od wykończeń (wszechstronni są), ale nie wiem, jak tam u nich z terminami.

Trzymam kciuki za przeprowadzkę!

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 496
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A mnie się komputer rozsypał i zadzwoniłam do serwisu co miał największą reklamę w Panoramie Firm i co, ano po 3-4 dniach dzwonienia zorientowałam się , że jestem przerabiana na szaro. Naprawa bardzo drogo a nie za bardzo potrafią powiedzieć co się zepsuło.:roll:

Pojechałam do Huty i po godzinnym błądzeniu udało mi się odzyskać mój sprzęt i zawieźć do porządnego serwisu.

Wszystko co było na dysku uleciało , teraz powoli odzyskuję dane.

Zamierzam zrobić taką wycieraczkę ze starych rajstop i dać w wejściu do domu, ale mąż się ze mnie śmieje i mówi żebym dala sobie spokój bo żaden budowlaniec nawet na nią uwagi nie zwróci, a tylko się mogą zirytować. Poradźcie coś dziewczyny, kiedy można już wycieraczkę umieścić ? Wylewki są , ma wejść fliziarz. Ewentualni fachowcy od kuchni, ekipa kończąca CO. Dobije mnie to błoto. :evil:

jk69 rozumiem ,że się pakujesz masz wszystko super wykończone i ja takiego stanu zazdraszczam. Mnie czeka chyba pomieszkiwanie na tekturze falistej i gołym betonie ewentualnie tu i ówdzie będzie stara wykładzina. W 2 pokojach planujemy dać panele. Napisz, które to te dobre. Trzymam kciuki za przeprowadzkę.

KOCHANI,

ja to dopiero jestem osobą okropną i w złym tonie, bo nie dostając powiadomień, nie pierwszy zresztą raz, nie zaglądałam tu, a tu tyle napisane. :oops:

1) dziękuję za wszystkie życzenia świąteczne!!!!!!

2) dziękuję za miłe słowa wyrażone tu i tam

3) elewacja niestety jest częścią projektu zatwierdzonego przez Urzędy, i mój kierownik budowy absolutnie upiera się, że musi być zrobiona, bo bez niej nie można "oddać" Urzędowi domu, czyli zakończyć budowy formalnie. A to formalne zakończenie potwierdzone pismem jest potrzebne do zameldowania.

4) deski na piętrze są ze zwykłej sosny

5) wycieraczkę (dużą i grubą gumową do obcierania błota) położyłam jakieś 2 miesiące temu, kiedy skończyli kłaść ocieplenie zewnętrzne - było zimno i mokro a oni w kółko biegali i tak nie korzystaliby z wycieraczki.

Jak już napisałam w dzienniku, PRZEPROWADZAMY SIĘ, i dlatego tak szybko i po łebkach.

Trzymajcie za nas kciuki, albowiem, tak samo jak w pierwszym poście mojego dziennika, jesteśmy bez kasków i bez śniadania. Niezmiennie.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!!!!!!!!!!!!!!

Trzymamy kciuki cały czas!

Jeżeli bardzo Wam zależy na szybkim oddaniu, tow wiem, że można oddać dom niezupełnie wykończony. Nie dowiadywałam się jednak, jak się to robi. Swoją drogą, tyle widzę domów, które świecą gołymi cegłami całymi latami, że dziwi mnie ten wymóg posiadania elewacji.

Przeraża mnie to co piszesz. Zwłaszcza, że czeka mnie przeprowadzka najpierw do mieszkania babci z Krakowa (trzeba przewieźć graty 300km) a dopiero później do własnego domu.

Trzymaj się jakoś akrobatko. Bardzo lubię czytać Twoj dziennik więc nie ucieka na zbyt długo.

• 3 weeks później...

Wszystkim Paniom uprzejmie dziękuję za wizyty oraz za słowa wsparcia. Co do mojej kariery literackiej - mamy w kraju dużo pań piszących nie zawsze z pożytkiem dla literatury - lepiej nie powiększać tego grona :lol:, no nie? Miło, że czytacie!

A teraz gnam do innych domów - już zamieszkałych pewnie! Po miesiącu prawie-postu forumowego czuję głód!

Pozdrawiam zamieszkałych i oczekujących!

Ale podobno każdy może napisać przynajmniej jedną książkę w życiu. Twoja byłaby świetna. Może jednak warto grono pań piszących powiększyć...Dziwię się, że redakcja muratora jeszcze się do Ciebie nie zgłosiła żeby publikować Twoje opowieści budowlane na papierze...Czyta się Twoj dziennik tak, że zawsze mi żal , że już koniec...

Hej! :D

chyba sobie skopiuje do dziennika czesc Twojego ostatniego wpisu :lol:

nie wiem jak Ty, ale mam nadzieje, ze drugi raz taka przeprowadzka mnie nie spotka. Mysle ze moja mama tez ma taka nadzieję, naprawde podziwiam ja za cierpliwosc i opieke nad moimi dziecmi, ktorym wyraznie przestała sie podobac nasza ciągła nieobecnosc :roll:

• 2 months później...
  • 1 month później...