Agduś 06.10.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Imponujące!(To dotyczy wizualizacji wnętrz.)I na tym mogłabym zakończyć wypowiedź, ale mam zamiar jeszcze zamówić zdjęcia widoków z okien na wszystkie strony świata. Zamawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 06.10.2006 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Bełatka, witaj dawno nie widziana! Mój wkład w budowę nie ogranicza się do liczenia śrubek! W ciągu ostatnich dni a to zamówiłam sobie trochę stali, a to umówiłam belki na strop, zakupiłam tonę różnych gwoździ, drutów, betonów, cementów. Równolegle idą poprawki w projekcie z architektem, potwierdzane na placu budowy, i kredyty niech je szlak! Kawy nie parzę więc i szklanek nie myję. Moi chłopcy wożą ze sobą termosy! Zresztą u mnie to nie bardzo jest miejsce póki co na kuchenne manewry. Tak naprawdę budowę (papiery i kredyty też) mam w całości na głowie a raczej w głowie - mój ślubny, słusznie zresztą bo on ma firmę dopieszczać(czyli kasę) , ogranicza się do wizyt raz w tygodniu w celu odebrania budowlanych moich i Pana J. postępków. Agduś widoki z okien pojawiają się tu i tam w moim Dzienniku. Ale na Twoje specjalne życzenie wykonam sesję zdjęciową moim niewszystkomajacym aparatem telefonicznym marki S. I w stosownie wolnym momencie - zamieszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 07.10.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Uwielbiam zaczytywać się Twoim stylem... Jest taki świeży i inny, jak Twoja wizja wnętrz. Choć nie jestem zwolennikiem stylu nowoczesnego, to Twoje wnętrza bardzo mnie poruszają, są takie ciepłe... Swoją drogą, jak liczyłem nakrętki i podkładki do potrzebne do "zaśrubowania" naszej więźby, to miałem dokładnie takie same myśli: pointa w stylu - "taka mała rzecz, a cieszy..." NIESAMOWITE, prawda?! Tak trzymaj, "prawie" Sąsiadko!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 10.10.2006 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Hej PrawieSąsiedzie!za słowa sympatii dla mego dziennika dziękuję! I jeszcze raz wyrażę swą radość z Twojego powrotu do budowlanej rzeczywistości! No i z pracy, która jest! Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 10.10.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Widzę, że niedługo 300-ny POST!!! Gratuluję już dziś! Pisz, pisz, pisz..., bo mam głoda, którego zasycę jedynie dobrą prozą! Pozdrawiam! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 11.10.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Jk69,widoki masz przecudne - zielono mi ! Bardzo podoba mi się klatka schodowa i to okno - rewelacja.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 13.10.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 A my prosimy o te namiary na tanią stal Pozdrawiamy MiK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.10.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Nie rozumiem, dlaczego tak dyskredytujesz swoje widoczki! Moim zdaniem możesz bez obrzydzenia wyglądać przez okna. Zwłaszcza te z góry na doliny podobają mi się. Pan od Stropów to po prostu sam urok budowania. O czym byś potem opowiadała, gdyby całe budowanie minęło w atmosferze wzajemnej sympatii wszystkich budowlańców i inwestorów? Odrobinka adrenalinki (Przyjdą? nie Przyjdą? - trochę inaczej było w oryginale) jeszcze żadnemu inwestorowi nie zaszkodziła. Może jakiegoś indiańskiego szamana sprowadzimy, żeby nam zapewnił dobrą pogodę przynajmniej do końca listopada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 16.10.2006 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 A my prosimy o te namiary na tanią stal Pozdrawiamy MiK BAUSTAL 012 683 00 00 683 01 36 Pozdro, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 16.10.2006 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Nie rozumiem, dlaczego tak dyskredytujesz swoje widoczki! Moim zdaniem możesz bez obrzydzenia wyglądać przez okna. Zwłaszcza te z góry na doliny podobają mi się. Pan od Stropów to po prostu sam urok budowania. O czym byś potem opowiadała, gdyby całe budowanie minęło w atmosferze wzajemnej sympatii wszystkich budowlańców i inwestorów? Odrobinka adrenalinki (Przyjdą? nie Przyjdą? - trochę inaczej było w oryginale) jeszcze żadnemu inwestorowi nie zaszkodziła. Może jakiegoś indiańskiego szamana sprowadzimy, żeby nam zapewnił dobrą pogodę przynajmniej do końca listopada? Szamana, dużo szamanów, dużo głośnych, skutecznych szamanów, szamani bez ograniczeń, totalne, magiczne odczynanie pogody najlepiej do świąt! Tak, poproszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 16.10.2006 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Jk69, widoki masz przecudne - zielono mi ! Bardzo podoba mi się klatka schodowa i to okno - rewelacja. Pozdrowienia HEj, hej dzieki, dzięki - mam nadzieję, że efekt nie będzie gorszy po wybudowaniu! Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.10.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 No to muszę powiedziec jedno : powaliło mnie na kolana. Po pierwsze rozmach ( te fundamenty a ja się martwię, że mam wodę na metr dziesięć :) guuuupia :) Po drugie wizualizacje. Jesli tak będzie to wyglądało to na pewno ten dom nie jest wart 390.000 tylko 2 albo 2,5 raza tyle. BĘDZIE PRZEPIĘKNIE ! Po prostu dla mnie to wygląda bajecznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.10.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 No, no! Od czasu, kiedy opuściłaś królestwo Hadesa, idziesz jak burza! Pana od stropu opisz koniecznie w "małopolskiej czarnej i białej księdze wykonawców". Oczywiście powiadom go o tym wpisie. Jeżeli ma jakieć pojęcie o internecie, to moze zrobić na nim wrażenie (oby nie takie, jak na naszym, pożal się Boże, geodecie).A następnym razem, kiedy zechce Cię całować po rączkach, zaproponuj mu zgoła inną część ciała do całowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 20.10.2006 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 No to muszę powiedziec jedno : powaliło mnie na kolana. Po pierwsze rozmach ( te fundamenty a ja się martwię, że mam wodę na metr dziesięć :) guuuupia :) Po drugie wizualizacje. Jesli tak będzie to wyglądało to na pewno ten dom nie jest wart 390.000 tylko 2 albo 2,5 raza tyle. BĘDZIE PRZEPIĘKNIE ! Po prostu dla mnie to wygląda bajecznie :) Nefer, o matko, mam nadzieję, że nie będzie kosztowało 2,5 raza!!! Dzięki za pochwały - w dużej części należą się one Piotrowi architektowi - przekażę! Okna dachowe, które wymyślił, są wprawdzie diabelnie drogie (ok.25 000 ) ale nie umiem z nich zrezygnować na rzecz oszczędności, które by się przydały.... Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 20.10.2006 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 No, no! Od czasu, kiedy opuściłaś królestwo Hadesa, idziesz jak burza! Pana od stropu opisz koniecznie w "małopolskiej czarnej i białej księdze wykonawców". Oczywiście powiadom go o tym wpisie. Jeżeli ma jakieć pojęcie o internecie, to moze zrobić na nim wrażenie (oby nie takie, jak na naszym, pożal się Boże, geodecie). A następnym razem, kiedy zechce Cię całować po rączkach, zaproponuj mu zgoła inną część ciała do całowania! Darek się odgrażał, że mu nóżkę zamiast "całuję rączki" podstawi! Pan zdaje się ma jakiś 7 zmysł, i przejrzał nasze plany zamiany kończyn do całowania, opamiętał się i PRZYWIÓZŁ DZIŚ STROP. Pan J. mówił via telefon, że wygląda dobrze - strop, oczywiście... Więc co mam zrobić? Opisać go? Spóźnił się tylko tydzień, co na polskie standardy budowlane, nie jest jakimś rekordem! Najbardziej denerwujące w tej historii były te dni, kiedy on się nie odzywał - wystarczyło zadzwonić i powiedzieć co i jak - cierpliwie byśmy czekali .... Czy dostałaś wiadomość na priva? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.10.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Hmmm, ja nie o kończynie myślałam...Nic na prive nie doszło. Proszę o powtórkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 23.10.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Potwierdzam byłam widziałam , dom z rozmachem pięknie wkomponowany w stok. Widoki śliczne , duży przestronny i te duże okna w salonie. Z bałaganem to przesadzasz, u mnie jest większy. Właśnie dekarze położyli więźbę i na działce mam pełno ścinek i wiórów. Może ktoś wie co się robi z wiórami. Czy sąsiedzi mnie nie okrzyczą jak to wiatr rozwieje.Trzymaj się dzielnie już widać koniec stanu surowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 24.10.2006 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Hej, hej! czyli zostałaś odnaleziona przez męża? Bełatko - wiem, że kładziesz podbitkę teraz (czyli z dachem), i widoczne będą elementy wieźby. Dlaczego tak? Ja właśnie muszę podjąć decyzję o mojej podbitce i szukam opinii. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.10.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Wydaje mi się, że to kwestia estetyczna głównie. U nas samo się zdecydowało, ale i tak chyba do naszego domu bardziej pasuje podbitka zakrywająca więźbę. Ta z więźbą na wierzchu jest taka bardziej w rustykalnych klimatach, ale to tylko moje subiektywne zdanie. Zresztą potrafię sobie wyobrazić nowoczesniej wyglądające domy z więźbą na wierzchu. Po prostu musisz wysilić wyobraźnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 27.10.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Piknie piszecie koleżanko! Życzę wielu sukcesów i mniej zmartwień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts