Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika jk69

Recommended Posts

Agduś!

Część winy za opieszałość mą w temacie dachówek ponosi układ : Expander/GE Bank... i nie pewna sytuacja kredytowa. Ale oczywiście my mogliśmy już wcześniej ostatecznie zdecydować się na dachówkę i jakiś wariant alternatywny. I w ogóle wcześniej ruszyć z budową, wcześniej załatwiać kredyt, wcześniej zacząc szukać działki itd. Historia choraby jest długa i obfituje we "wcześniej" . Ale ja wszytsko w życiu robię później....

Proponuję potańczyć korespondencyjnie! :lol: MOże coś to da?

Yolanda!

Jaki piękny awatarek! Czyżby syn zawitał w domu?

Pozdrawiam obie Panie oraz szanowną publiczność !

• Odpowiedzi 496
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też jestem zachwycona swoim avatarkiem :D syn niestety nie zawitał, ale dzięki nieocenionej pomocy sloneczka i przejrzystym wskazówkom, sama byłam w stanie go umieścić!

No,ale jego piękno blednie przy Twojej twórczości! Ten przepis na budowę domu to prawdziwy majstersztyk! Naprawdę, jestem pod wrażeniem - ciekawe, czy chłopcy będą Cię prosili o pisanie wypracowań szkolnych? :D NIe martw się, wtedy już zakończysz budowę i będziesz miała duuuużo czasu wolnego :wink:

Witaj agduś! ten zgrabny termin to ja chyba "podkradłam" :oops: z czyjegoś postu, bo ja to raczej ścisły i konkretny umysł jestem - gdzie mi tam do Twoich i jk69 talentów!

NIe martw się, wtedy już zakończysz budowę i będziesz miała duuuużo czasu wolnego :wink:

Obiecujesz? :wink:

Beti,

ale Ty przecież świetnie gotujesz, a co najważniejsze coraz bliżej do konsumpcji!!!

Bełatka,

na wszelki wypadek nie zaglądam na budowę. Co będzie to będzie! "Moi" wracają w poniedziałek, mam nadzieję :o, a wraz z nimi wieźba! Trzymaj się i nie dawaj listopadowym smutkom!

Pewnie, że obiecuję! A dzieciaczki masz tak sympatyczne, że raz na ...no 2 tygodnie wyjście wieczorne masz zapewnione :wink:

Obejrzyj koniecznie na stronie zamarat.iq.pl wszystkie realizacje, nie tylko z tego linka, który Ci podano w temacie dachówek nelskamp (jezeli jeszcze tego nie zrobiłaś!) Jakie cuda tam można zobaczyć!

Jak ja się cieszę DLA CIEBIE,że już Ci te wszystkie dachówki "z głowy" spadły!!! Skończyłam właśnie czytać książkę, gdzie takie sformułowanie było nie raz używane i bardzo mi się spodobało :) A dotarłaś do Wieliczki na oglądanie tej francuskiej dachówki płaskiej na czyimś dachu?

Serdeczności i bardzo dużo słońca przez wiele dni!

Witajcie wszyscy!

Ojej, ja tu nie zaglądam, a tu tyle miłych słów!

(b)Yolanda!(/b)

Dachówki z głowy, babie lżej! Teraz biegam wokół rynien, blach, wróblówek i szczotek pod gąsiory( ornitologicznie się zrobiło). Co by dach w komplecie się stawił w grudniu!!!

Mojego Nelscampa mam z hurtowni w Gaju k/Krakowa. Malmulc - wyślę Ci na priva różne szczegóły. Tylko na Boga, gdzie się podział mój wolny czas?????? Czy ktoś wie coś o jego losie?

Apropos Sylwestra - nawet nam przemknęło przez myśl co by takiego "surowego" w cegle i betonie zorganizować! Miejsca mamy sporo :lol: Tylko te niezabezpieczone poręczami schody... Sądzę, że po 24.00 to już sama taśma z napisem Achtung w 3 językach nie wystarczy...

Gryfpc - pogoda rozpieszcza. Na razie. Mam nadzieję, że nie zmieni frontu po 4 grudnia, kiedy to dachówka nadjedzie... Do kciuków :wink: marsz!

Agduś! Optymizm, owszem wyłazi mi z butów oraz oczu... To za sprawą szczęśliwego finału historii bankowej i tej, wspominanej już aury, która, również dla Ciebie łaskawa ....

Sylwia! Miłaś bardzo - ale - na tym forum liczą się BUDowle z cegieł, a nie piramidy ze słów. I - można powiedzieć - po budowach nas poznacie ...

Ściskam wszystkich!

A kto powiedział, że musisz prezenty kupować w "normalnych" sklepach?

Cóż to, nie znajdziesz jakiegoś przepięknej urody gąsiorka dla mężą, czy też rynienek dla chłopców?! :D

:D

Szczerze mówiąc obawiam się prezentów jakie JA otrzymam! Zważywszy na moje zaangażowanie w budowę najbliżsi mogą pójść tym tropem ... Jak nic worek zaprawy albo jakaś urocza galanteria gwoździowa mi się pod choinką trafi!!!

Mój dom juz taki domowy - mam nawet :wink: rynny! A zdjęcia się kiszą, bo Fotosik odrzuca próby wrzucenia ich na serwer z powodu jakiegoś durnego dialera/wirusa, którego mam w zasobach... Syn nie ma czasu zrobić z tym porządku. Ja naprawdę nie chcę uczyć się kolejnych rzeczy, (po budowaniu, zmianie kół, oraz wielu innych, przez skromność :lol: :lol: :lol: piszącego pominięte) które może zrobić ktoś za mnie..... 8)

O rrrany, ale Ci się porobiło! Czytam jednak, że historia staruszka - sąsiada ma optymistyczny ciąg dalszy.

Dobrze, że widziałam Twoje włości, bo teraz mogę sobie wyobrażać wszystko, czytając pasjonującą powieść o budowaniu. Może Murator by się szarpnął i jakąś antologię prozy i poezji budowania wydał?

Na wiosnę spodziewaj się kolejnej wizyty, bom strrrrrasznie ciekawa, czym się skończą Twoje pomysły na ściankę kolankową.

Agduś!

serrrrrrrrrrdecznie zapraszam i od razu bukuję rewizytę, z powodu palących problemów z ciekawością :wink:

A staruszka to ja chyba sobie "wybrałam" razem z działką. I coś czuję, że to nie jest ostatnia historia z jego udziałem w moim życiu... oby te następne były jednak mniej dramatyczne!

Przyznam się szczerze, Twój dziennik "przeleciałam" szybciutko ale zdjęcia obejrzałam dokładnie i mimo, że mi się troszke inne domki podobają to musze przyznać uczciwie ,że śliczny jest Twój domek :D :D :D :D

Gratuluję wyboru i czekam na zdjęcia z już gotowego oraz z wnętrz.

Trzymam kciuki i pozdrawiam serdecznie :lol:

jk, gdzie kupowałaś drewno na krokiew? Jeśli możesz, zdradz metraz dachu i cene jaka wyłożyłaś na drewno. Ja nadal szykuje się do zimowych zakupów: ceramika, kompletny dach, kominy, stolarka, rynny. Głowię się, kiedy kupić, zamówić. Z jedenj strony ceny powinny na zimę ulec obniżeniu, ale z drugiej strony producenci z różnych powodów ceny podwyższają.

ech, to jest jak rosyjska ruletka.

Pozdrawiam!

kropkq,

przeglądactwo też jest mile widziane! Pozwolę się nie zgodzić w sprawie śliczności mego dom(k)u - wygląda on obecnie jak ze złego snu architekta - w oknach żółta folia, w drzwiach byle jak zbite dechy, na dachu folia biała upstrzona zielonymi poprzeczkami... Trzeba dużo dobrej woli by zobaczyć w tym piękno :lol: Sytuacja zmieni się mam nadzieję diametralnie w najbliższej przyszłości .....

Sylwka,

mój dach ma ok. 240 m2 (łacznie z licznymi otworami na okna dachowe).

Wieźbę kupował Pan J. nie wiem gdzie. Zapłaciłam za nią 7 000 zł. W cenie wieźby znaczenie ma rozstaw dachówek - im większa dachówka, tym mniej drewna - tych desek poziomych. Moja cena była, hm, ryczałtowa, więc pewnie Pan J. coś tu przyciął. Zdaje się, że obliczał rozstaw na "normalną" dachówkę, a moja jest właśnie "wielkoformatowa" więc część drewna wróciła do Pana J.

Moim zdaniem cena materiałów dachowym obniży się nieco jak spadnie śnieg i ludzie przestaną masowo kryć domy. Teraz sezon dachowy jest w pełni! Więc może poczekaj do stycznia/lutego? Pozdrawiam!

Boję się ze ceny dachowek nie spadna wraz z nadejsciem Nowego Roku.

Na dachówkę creaton domino czeka sie nadal 3 miesiace, zatem teraz i tak zamawiaja ci, ktorzy maja czas czekac i kryc dach na wiosnę. Co sądzisz o mojej filozofii?

Nie licze WCALE na to ze cena pustaka max spadnie, a 2 tysiaki piechotą nie chodzą. Wiesz, jak jest, zbieram na wanne z masazem erotycznym, więc wszelkie oszczędności mile widziane. ;)