Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uwaga budowlańcy..

Gość M@riusz_Radom

Recommended Posts

Gość M@riusz_Radom

Jeśli macie odwagę zatrudnić kogoś "na czarno" to uważajcie, bo może Wam się trafić ten osobnik :

http://biznes.onet.pl/1,12,8,20143581,56317803,2251199,0,forum2.html

Dla nieklikaczy cytuję :

Programy komputerowe mam wyłącznie pirackie

kablówke mam nielegalnie bo wpietą od sąsiada który nic nie wie o tym.

za wode płace grosze bo mam magnesy.

Abonament rtv ha ha ha ha ...

prowadze dzialalność tzw fuszerki i nic nikomu nie płace, nie wystawiam rachunków, nie zostawiam śladow.

Śmigam samochodem wyłacznie na opale i w nosie mam akcyze

;)

Magnes na licznik do wodu - są tacy co twierdzą że licznik przestaje się kręcić. Było to oficjalnym powodem zakazu sprzedaży magnesów neodymowych na allegro. Nie wiem czy to prawda - nie testowałem - ale jest prawdopodobne dla niektórych typów mierników przepływu. Za to na pewno rzecz jest do wykrycia - nie da się tego zrobić nie zostawiając śladów.

Prościej i nie zostawiając śladów jest wodę nakapywać. Każdy licznik ma minimalny strumień przy którym zaczyna pracować. Takie domowe nie zauważą nawet 5 l/h. Do picia spokojnie wystarczy - a mycie? po co?

Prościej i nie zostawiając śladów jest wodę nakapywać. Każdy licznik ma minimalny strumień przy którym zaczyna pracować. Takie domowe nie zauważą nawet 5 l/h. Do picia spokojnie wystarczy - a mycie? po co?

Czyli już po 200 godzinach mamy oszczędzone kilka złotych ???

Genialne w swej prostocie :D

Podstawiłem kubełek.

Gdzie jest kalkulator......

Muszę uwzględnić współczynnik parowania, wszak lato idzie.....

A co do zagranicy - dawno temu czytałem opis takiej książki o życiu za friko w Wielkiej Brytanii.

Buszowanie na targu tuż przed zamknięciem, by pozbierać niedobitki warzyw i owoców, promocje i darmowe poczęstunki w supermarketach - to były sposoby na jedzenie.

W sobotę autor radził się dobrze ubrać i... przyłączyć się do jakiegoś orszaku weselnego, gdzie najesć się i pobawić można do woli, a nikt nie będzie pytał, co tam robi taki klient na gapę :D