buki 23.05.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witajcie!Właśnie dziś usłyszałem od pośrednika, że wyszło nowe rozporządzenie, że pod budowe domu jednorodzinnego jest wymagane min. 13 ar ziemi.Czy to prawda?Może to zależy od regionu.... (okolice Krakowa). W każdym razie nie obawiam się naciągania przez Pośrednika, bo i tak przymierzam się to tylu arów, więc chciałem jedynie sprawdzić prawdomówność pośrednika... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 23.05.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Nie słyszałem o czymś takiem, byłby to idiotyzm. Ale w kraju rządzonym przez Leppera i Giertycha wszystko jest możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 23.05.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Ja mam działkę 2,4 ara, ale to ina bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.05.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Zależy to od gminy - w każdej może być inna powierzchnia minimalna i od momentu dokonania podziału gruntu dla konkretnej działki (jeśli został wykonany przed uchwaleniem planu zagospodarowania, można budować na mniejszych. Czyli - info w gminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buki 23.05.2006 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Dziękuję za odpowiedź.Czy takie informację uzyskuję w gminie ustnie czy na papierze - chodzi mi o ważność tego co się dowiem od urzędnika...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 23.05.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Dziękuję za odpowiedź. Czy takie informację uzyskuję w gminie ustnie czy na papierze - chodzi mi o ważność tego co się dowiem od urzędnika...? Może być ustnie, tylko niech Ci poda jakąś podstawę prawną, np. nr i datę uchwały rady gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 23.05.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Na terenie gminy Iwanowice (okolice Krakowa)w miejscowości gdzie ja sie buduje minimalna wielkość działki pod budowę domu to:14 ar .W miejscowym planie zagospodarowania tereny oznaczenie MR2.Obowiązuje charakter zabudowy zagrodowej.Wszystko zależy od planu miejscowego jeśli jest.Takie jnformacje są w wypisie z rejestru gruntów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jip 24.05.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Nie, rozporządzenie - to niemożliwe plan zagospodarwowania przestrzennego - to się mógłbym zgodzić, chociaż nie jestem pewien czy można określać minimum powierzchni - byłoby to dyskryminujące dla istniejących działek - stałyby się wtedy bezwartościowe Po prostu wyciśnij z pośrednika skąd on to wytrzasnął! jak nie będzie wiedział to go pogoń, po co ci ktoś kto bierze tak ważne rzeczy z sufitu. No i daj znać co ustaliłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts