pokerzysta 23.05.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 jaką macie rade na ptaszki obsrawajace (przepraszam za wyrazenie ale nerwy mnie ponoszą) dachzałożyłem antene tv i od tego czasu mam stałych choć różnych gości latajacych czy tam fruwajacych które uporczywie robią mi na dachw tej chwioli po miesiącu ogladania tv mam białą plame 1m2 na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete 23.05.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Może tv satelitarna ? U mnie takiego problemu nie ma. Albo inne wyjscie-są figury sowy, jastrzebia lub kota z ceramiki ( np. Braasa) umieszczane na dachu. Tylko obawiam , się , że po pewnym czasie i taka sowa też może być obs...ana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiho 23.05.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 A mieliście kiedyś bociana,który upodobał sobie dach taki jak mój,to dopiero plama,jak siedzi to nawet przyjemne,ale to co zostawia ...no może oprucz czwórki dzieciaków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 23.05.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 No i bardzo dobrze, że krowy nie latają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 24.05.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 U nas w mieście na rynku stoi sobie odrestaurowana kamienica do której nie podlatują gołębie. W okolicy tej kamienicy słychać świergot ptaków, najprawdopodobniej wrogów gołębi. Może to jest sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 25.05.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 u sąsiada jest maaaaaaaaasa wróbli...a teraz chyba pięć razy więcej niż w zeszłym roku, wróble szczególnie upodobały sobie antenę na naszym dachu. próbowałam rzucac spinaczami ale wtedy podfruwają wyżej na antenę a tam..nie dosięgnę probowąłam też wodą je pryskać..ale widocznie lubią takie prysznice... Sposobu żadnego chyba nie ma na ptaki...wszystko byłoby ok..gdyby nie to codziennie szorowanie zapaskudzonego tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej 1 26.05.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 To jest przyroda. ptaszki, kreciki. Naucz sie z nia zyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaloku 26.05.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Można spróbować odstraszać ptactwo rozpinając sznurki z nawleczonymi paskami lśniącej, niebieskiej folii. Skuteczność tej metody bazuje na tym, iż ptaki boją się przedmiotów niebieskich i błyszczących. Choć niestety z czasem mogą się przyzwyczaić do tej "przeszkody", dlatego też warto zamiennie stosować inne metody odstraszania. Więcej na ten temat: http://www.ogrody.cvd.pl/pliki/ptaki_w_ogrodzie_cz2.html pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 26.05.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 U nas w mieście na rynku stoi sobie odrestaurowana kamienica do której nie podlatują gołębie. W okolicy tej kamienicy słychać świergot ptaków, najprawdopodobniej wrogów gołębi. Może to jest sposób. We Wrocławiu na wszystkich kamienicach Rynku i placu Solnego, po remoncie elewacji, założono siatki przeciw ptakom. http://www.e-dach.pl/gdp_zaj_zdjecia/zabezpieczenia_zaj.jpg Te druty kolczaste, o długości 20 cm, skutecznie odstraszają ptactwo, uniemożliwiając siadanie mu na parapetach, gzymsach i innych wystających elementach budowlanych. Kiedyś Rynek, był placem gołębim, tak jak w Krakowie. Teraz ptaków nie ma, są za to muchy i komary, które wcześniej stanowiły pokarm latającej czeredy. Odra blisko, wilgoć w powietrzu, a to cudne warunki dla komarów. Wrocław zyskał kolorowe elewacje odrestaurowanych kamieniczek, ale stracił to coś, ten niepowtarzalny świergot unoszący się nad XVIII wieczną zabudową... Weszła technika i technologie. Przyroda jak zawsze - PRZEGRAŁA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 26.05.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 I typy zabezpieczeń przeciwko ptakom: http://www.e-dach.pl/gdp_artykul_zdjecia/zabezpieczenia_art1.jpg Cały artykuł tu:http://www.e-dach.pl/1484_3719.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 26.05.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Można spróbować odstraszać ptactwo rozpinając sznurki z nawleczonymi paskami lśniącej, niebieskiej folii. Skuteczność tej metody bazuje na tym, iż ptaki boją się przedmiotów niebieskich i błyszczących. Choć niestety z czasem mogą się przyzwyczaić do tej "przeszkody", dlatego też warto zamiennie stosować inne metody odstraszania. Więcej na ten temat: http://www.ogrody.cvd.pl/pliki/ptaki_w_ogrodzie_cz2.html pozdrawiam przeczytałam i....sztucznego "ptaka" to ja na antenie nie ustawię z jednego powodu-nie posiadam takowego, huków nie będzie-bo jeszcze zapomnę i sam sie przestraszę odgłosów ptaków ni jak nie mam na żadnej płycie... a tasiemki??? a kto mi wlezie na samą górę by je zawiesić?? faktycznie...trzeba zacisnąć zęby i dalej szorować taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 26.05.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Hanka55 u nas na rynku to jest dziwne, że gołębie nie siadają tylko na tym jednym dachu. Dach jak najbardziej normalny, zrobiony chyba pod kątem 45 stopni a kamienica niska jednopiętrowa. Ładnie ten dach z dołu widać i nie zauważyłam na nim nic oprócz dachówek i płotków przeciwśniegowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 26.05.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Hary Słonko drogie, nie jestem ornitologiem i nie mam pojęcia co jest TAK PRZYGNĘBIAJĄCEGO w tej kamieniczce, że aż straszy gołębie Może kolor dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 28.05.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Perełko moja droga, nic tam nie ma przygnebiającego. Nad tą kamienicą świergolą jakieś ptaszki najprawdopodobniej nie uwielbiane przez gołębie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts