SławekD-żonka 29.05.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 No mój nick do oryginalnych nie należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 29.05.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 a ja mam od imienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 30.05.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Pawson to od imienia ... Rozumiem, że to tzw otcziestwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georg 01.06.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 hm a od czego moj nick???? sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 01.06.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Pawson to od imienia ... Rozumiem, że to tzw otcziestwo buahahha od mojego imienia ... a -son to taki bajer ... no wiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 11.06.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 mi imię wystarczy Raczej mnie Jest taki prosty sposób sprawdzenia Mi czy Mnie. Zamienić pierwszą osobę na drugą, czyli : Mi - Mnie Ci - Tobie Zatem "Ci imię wystarczy", czy też "Tobie imię wystarczy". Jeżeli uznamy, że Tobie jest poprawniejsze - to odpowiednio będzie poprawne "Mnie imię wystarczy". Jeżeli jednak ktoś uzna za poprawne "Ci imię wystarczy", to leczenie będzie dłuższe : czytanie literatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.06.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Jesli Majka to przeczyta to bardzo sie oswieci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 12.06.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 tylko żeby się za bardzo nie oświeciła bo ciężko może jej być przy świetle usnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.06.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 mi imię wystarczy Raczej mnie Jest taki prosty sposób sprawdzenia Mi czy Mnie. Zamienić pierwszą osobę na drugą, czyli : Mi - Mnie Ci - Tobie Zatem "Ci imię wystarczy", czy też "Tobie imię wystarczy". Jeżeli uznamy, że Tobie jest poprawniejsze - to odpowiednio będzie poprawne "Mnie imię wystarczy". Jeżeli jednak ktoś uzna za poprawne "Ci imię wystarczy", to leczenie będzie dłuższe : czytanie literatury. dziekuję, postaram się zapamiętać okropne byki sadzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 15.06.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Majko i Zbigniew R., dziekuję Przy okazji przypomniałam sobie trochę szkolnej gramatyki i też się oświeciłam , bo Miodkiem nie jestem I mi i mnie to poprawne formy celownika /komu? czemu?/ zaimka ja, tylko, że formy mi nie używa sie na początku zdania. Formy pełnej użyjemy gdy na zaimek poda akcent logiczny, gdy chcemy go zaakcentować "Mnie imię wystarczy", ale już w zdaniu "Imię mi wystarczy" użyjemy formy krótkiej nieakcentowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 15.06.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 bo Miodkiem nie jestem ................... jaka skromność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 18.06.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 nie widze powodu zeby kazdy - absolutnie kazdy wiedzial jak mam na imie i nazwisko podzielam i tak łatwo mnie zidentyfikować, jak już się troszkę zna to forum i wystarczy a dla tych, którzy chca się ze mna "pokumpolowac" pozaforumowo jestem otwarta i oni znają moje imię i nazwisko aaaaa no i gdyby ktoś pytał Funia od Ewuni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 11.08.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 jabko od nazwiska ksywka ciągnaca się za mną od szkoły podstawowej czyli kupę lat.Zarejestrowana po raz pierwszy w internecie w 1997r czyli 9lat temu.Wszyscy znajomi tak do mnie mówiąBez sensu byłoby teraz używać pełnego imienia i nazwiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpis 12.08.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 mi imię wystarczy Raczej mnie Jest taki prosty sposób sprawdzenia Mi czy Mnie. Zamienić pierwszą osobę na drugą, czyli : Mi - Mnie Ci - Tobie Zatem "Ci imię wystarczy", czy też "Tobie imię wystarczy". Jeżeli uznamy, że Tobie jest poprawniejsze - to odpowiednio będzie poprawne "Mnie imię wystarczy". Jeżeli jednak ktoś uzna za poprawne "Ci imię wystarczy", to leczenie będzie dłuższe : czytanie literatury. Oj, dzięki, Zbigniewie! Telepie mną, gdy słyszę coraz powszechniejsze "mi się podoba", "mi zależy", itp. Na początku zdania zawsze mówimy i piszemy: mnie A oglądając reklamę bodajże "stoperanu", na powiedzenie: "mi pomógł od razu", mam ochotę zapytać: ci pomógł naprawdę? Wracając do tematu - nick od imienia i nazwiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 12.08.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Moj nik pochodzi od imienia mojego brata. Mimo iż moj brat tak nie miał na imię to tak na niego mówiono. Potem na mnie przez pomyłkę też tak mówiono ale zdrobniale. On jest Ali a ja Oli i tyle. Za ewentualne błedy przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.08.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 ... było troszkę zbyt zdrobniale,jak na moje gabaryty . I tak zostało, chociaż już się tak nie wyróżniam z tłumu. Aż strach pomysleć skąd wziął nick niejaki "Mały" Mały pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.08.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 ... było troszkę zbyt zdrobniale,jak na moje gabaryty . I tak zostało, chociaż już się tak nie wyróżniam z tłumu. Aż strach pomysleć skąd wziął nick niejaki "Mały" Mały pozdrawiam serdecznie To takie parafrazowanie wyrazu Krasnoludek... Aaaa... swoją drogą wiesz jaka jest różnica między facetem dużym, a małym...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.08.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Na mnie zawsze wołali Marjucha, bo Mariusz to było troszkę zbyt zdrobniale,jak na moje gabaryty . I tak zostało, chociaż już się tak nie wyróżniam z tłumu. No patrz, a ja bo mojej swiętej pamięc" babci miałem inne skojarzenia... Bo że Mar- to znaczyć mogło mariusz to wiem ale ta jucha...? Ona zawsze mówiła "jucha" na krew (była spod Warszawy) więc kojarzyło mi się jako "Krwawy Mariusz"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.08.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Na mnie zawsze wołali Marjucha, bo Mariusz to było troszkę zbyt zdrobniale,jak na moje gabaryty . I tak zostało, chociaż już się tak nie wyróżniam z tłumu. No patrz, a ja bo mojej swiętej pamięc" babci miałem inne skojarzenia... Bo że Mar- to znaczyć mogło Mariusz to wiem ale ta jucha...? Ona zawsze mówiła "jucha" na krew (była spod Warszawy) więc kojarzyło mi się jako "Krwawy Mariusz"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.08.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 ... Aaaa... swoją drogą wiesz jaka jest różnica między facetem dużym, a małym...? Duży moze więcej ?? LOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts