Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sąsiad rozebrał mi płot

Recommended Posts

Witam.

Mam problem moze ktos z Was mi pomoze.

Mam nowego sąsiada, kupil działkę z lewej strony mojej posesji. moja działka była w całości ogrodzona przeze mnie ( słupki sa od strony mojej działki), a nowy sasiad wykorzystujac moja nieobecnosc rozebral plot miedzy naszymi działkami twierdzac, ze jest on jego gdyz kupujac dzialke kupil ja razem z plotem ktory stoi przy jego dzialce z prawej strony. oczywiscie zabral material z plotu czesc juz zniszczyl a reszty nie chce oddac, czy on ma racje a ja nie mam prawa do tego plotu mimo ze ja go stawialem??

Licze na pomoc z waszej strony

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tupeciaz

zabić

zakopać pod różami :lol:

niestety jest to zwykłe naruszenie własności - zgłoszenie na policję oraz wezwij pisemnie przywrócenia stanu - oczywiście nie odpowie na to więc pewnie zacznie się wasze współne sąsiedztwo od sądu

z drugiej strony ładnie się zaczyna - ciekawe ca będzie później

acha ........... w castoramie jest promocja na siekiery, kup sobie zanim to sąsiad zrobi :lol:

anpi, siatkę buchnął sąsiad adamowi, a zbihowi przesuwa granice ;-) - ale raczej mało prawdopodobne, że to ten sam.

Swoją drogą jest niezłym tupeciarzem, złodziejem (i pijakiem - bo każdy pijak to żłodziej ;-) ) . Zgadzam się z przedmówcą, że należy zażądać zwrotu, jeśli nie to zgłosić sprawę na policję, niech się chłopaki pomęczą. Dziś kupowałem siatkę, więc wiem ile to kosztuje... :roll: nie wspominając o montażu...

Ja jestem z jakiejś innej bajki, ciągle się nie mogę zebrać zadzwonić do sąsiadów czy czasem nie chcą się dołożyć do tej siatki...

Powinieneż zgłosic na policję kradziesz. Najlepiej jak byś mógł udowodnić wartość zniszczonego mienia (faktury zakupu, paragony). Jestem ciekaw czym twój sąsiad motywował się rozbierając ci płot. (zbieracz złomu ?), a może twój mu się nie podobał i postawi nowy ładniejszy.

Mając takiego sąsiada najlepszy byłby murowany na wysokośc dwóch metrów.

Ja mam podobny problem z ogrodzeniem. Wykonałem je ze swoich środków finansowych (nie oszczędzałem, dobre słupki powlekane i taka sama siatka najgróbsza) sąsiad zaczął budowę 5 miesięcy po mnie, nie dołożył ani grosza do ogrodzenia. Obecnie uważa się za hodowcę psów ma ich pięc, a ich ulubionym zajęciem jest rozrywanie mojej siatki i chęc przejścia do mojego pieska który patrzy na nich z dezaprobatą.

Zdaję sobie sprawę że jak mu zwrócę uwagę to będzie zgrzyt i skonczy się jak u Pawlaka i Kargula ale dłużej tego już nie mogę tolerować, może Macie jakiś pomysł jak to rozegrać, oczywiście nie siłowy. :-?

Nawet jeœli płot stałby na jego posesji to właœcicielem i tak jest ten kto go zbudował. Jak mu się nie podobało to powinien wnioskować o przesunięcie [jeœli takowe było]. Jeœli było na Twojej działce tyle, że po jego któreœ tam stronie to g*** mu do tego.

Nie no jestem w szoku. Na Policję!

Mam podobnego sąsiada,ale mój przestawia kamienie graniczne.

Dobre - geodeta się znalazł - ja pierdziele - ludziska majš naršbane...

I to podejrzewam nocny geodeta, tak jak u mnie. Krokami mierzyli i mówili, że powierzchnia nie wychodzi. A po kilkukrotnej wizycie geodetów (różnych, nawet sami gości ściągali) dalej było (według nich) źle zrobione. Znaki graniczne były przestawiane, albo wyrywane.

To jest taki typ ludzi i nic ani nikt ich nie zmieni, chyba, że będą się bardzo bać. Określenie jest jedno: złodzieje, i to bez honoru. Aha, są to ludzie oczywiście całe życie pokrzywdzeni przez wszystko dookoła.

PS. Takich gości powinni wyłapywać i osiedlać jeden obok drugiego. Ciekawe co to by było.