adam998 23.05.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witam.Mam problem moze ktos z Was mi pomoze.Mam nowego sąsiada, kupil działkę z lewej strony mojej posesji. moja działka była w całości ogrodzona przeze mnie ( słupki sa od strony mojej działki), a nowy sasiad wykorzystujac moja nieobecnosc rozebral plot miedzy naszymi działkami twierdzac, ze jest on jego gdyz kupujac dzialke kupil ja razem z plotem ktory stoi przy jego dzialce z prawej strony. oczywiscie zabral material z plotu czesc juz zniszczyl a reszty nie chce oddac, czy on ma racje a ja nie mam prawa do tego plotu mimo ze ja go stawialem??Licze na pomoc z waszej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 23.05.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Dzwoń na policję, zgłoś kradzież. Zrobią notatkę, na początek wystarczy. A później możesz sprawę zgłosić do sądu - notatka policyjna się przyda. Porób zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.05.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 tupeciaz zabić zakopać pod różami niestety jest to zwykłe naruszenie własności - zgłoszenie na policję oraz wezwij pisemnie przywrócenia stanu - oczywiście nie odpowie na to więc pewnie zacznie się wasze współne sąsiedztwo od sądu z drugiej strony ładnie się zaczyna - ciekawe ca będzie później acha ........... w castoramie jest promocja na siekiery, kup sobie zanim to sąsiad zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 23.05.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Nic nie rozumiem. Z prawej stony można kraść, a z lewej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiho 23.05.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Mam podobnego sąsiada,ale mój przestawia kamienie graniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 23.05.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Mam podobnego sąsiada,ale mój przestawia kamienie graniczne. Naruszenie kamienia granicznego jest przestępstem i jest na to paragraf w kodeksie karnym. Ale cóż, Polska to kraj bezprawia. Co się dziwić, jak wicepremierem jest przestępca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiho 23.05.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Za rękę go nie złapałem i mówi,że to nie on. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 23.05.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 A skąd wiesz, że to on?Wezwij policję i zgłoś kradzież, oni Cię spytają, kogo podejrzewasz, powiesz że sąsiada. Jest szansa, że pójdą do niego i popatrzą, czy nie ma u siebie tego ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 23.05.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 anpi, siatkę buchnął sąsiad adamowi, a zbihowi przesuwa granice - ale raczej mało prawdopodobne, że to ten sam. Swoją drogą jest niezłym tupeciarzem, złodziejem (i pijakiem - bo każdy pijak to żłodziej ) . Zgadzam się z przedmówcą, że należy zażądać zwrotu, jeśli nie to zgłosić sprawę na policję, niech się chłopaki pomęczą. Dziś kupowałem siatkę, więc wiem ile to kosztuje... nie wspominając o montażu... Ja jestem z jakiejś innej bajki, ciągle się nie mogę zebrać zadzwonić do sąsiadów czy czasem nie chcą się dołożyć do tej siatki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 24.05.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Jeśli piszesz ,że słupki od płotu były na Twojej stronie to jest to zwykła kradzież... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiupomorze 24.05.2006 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Powinieneż zgłosic na policję kradziesz. Najlepiej jak byś mógł udowodnić wartość zniszczonego mienia (faktury zakupu, paragony). Jestem ciekaw czym twój sąsiad motywował się rozbierając ci płot. (zbieracz złomu ?), a może twój mu się nie podobał i postawi nowy ładniejszy. Mając takiego sąsiada najlepszy byłby murowany na wysokośc dwóch metrów. Ja mam podobny problem z ogrodzeniem. Wykonałem je ze swoich środków finansowych (nie oszczędzałem, dobre słupki powlekane i taka sama siatka najgróbsza) sąsiad zaczął budowę 5 miesięcy po mnie, nie dołożył ani grosza do ogrodzenia. Obecnie uważa się za hodowcę psów ma ich pięc, a ich ulubionym zajęciem jest rozrywanie mojej siatki i chęc przejścia do mojego pieska który patrzy na nich z dezaprobatą. Zdaję sobie sprawę że jak mu zwrócę uwagę to będzie zgrzyt i skonczy się jak u Pawlaka i Kargula ale dłużej tego już nie mogę tolerować, może Macie jakiś pomysł jak to rozegrać, oczywiście nie siłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 24.05.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Nawet jeli płot stałby na jego posesji to włacicielem i tak jest ten kto go zbudował. Jak mu się nie podobało to powinien wnioskować o przesunięcie [jeli takowe było]. Jeli było na Twojej działce tyle, że po jego które tam stronie to g*** mu do tego. Nie no jestem w szoku. Na Policję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 24.05.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Mam podobnego sąsiada,ale mój przestawia kamienie graniczne. Dobre - geodeta się znalazł - ja pierdziele - ludziska majš naršbane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek21 24.05.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Mam podobnego sąsiada,ale mój przestawia kamienie graniczne. Dobre - geodeta się znalazł - ja pierdziele - ludziska majš naršbane... I to podejrzewam nocny geodeta, tak jak u mnie. Krokami mierzyli i mówili, że powierzchnia nie wychodzi. A po kilkukrotnej wizycie geodetów (różnych, nawet sami gości ściągali) dalej było (według nich) źle zrobione. Znaki graniczne były przestawiane, albo wyrywane. To jest taki typ ludzi i nic ani nikt ich nie zmieni, chyba, że będą się bardzo bać. Określenie jest jedno: złodzieje, i to bez honoru. Aha, są to ludzie oczywiście całe życie pokrzywdzeni przez wszystko dookoła. PS. Takich gości powinni wyłapywać i osiedlać jeden obok drugiego. Ciekawe co to by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 24.05.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 PS. Takich gości powinni wyłapywać i osiedlać jeden obok drugiego. Ciekawe co to by było. Ciekawie, na pewno by było ciekawie. Można by nawet kamerki zainstalować i pokazywać to jako jakiś serial... ale pewnie po 23'ej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 24.05.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Aha, są to ludzie oczywiście całe życie pokrzywdzeni przez wszystko dookoła. w psychologi nazywa sie to "syndrom sierotki marysi" Nikt mnie nie lubi, ja jestem sama i nawet gąski mi spierdoliły ..... buuuuuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 24.05.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 kup ze trzy swinie i pierdziel płot ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 24.05.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Oczywiście dzikie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 24.05.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Oczywiście dzikie... dzikie mu spier ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 24.05.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 No to nie drutowane, niech ryją sąsiadowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts