świercz1719500624 31.05.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Podarujesz mu w pierwszej rozgrywce to on zawsze będzie chciał ci wejść na głowę, i będzie rozdawał karty według swojego uznania . dokładnie jak mówisz!!! ale mnie się wydaje że adam nie chce zadzierac od samego początku. ja jak latem pojechałem pokazać działke teściowej to zobaczyłem sracz za garażem sąsiadów ale w granicy działek - no ja z niego nie korzystałem wiec z jakiej racji miałby tam stać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.05.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Moi sąsiedzi przesunęli ogrodzenie, które postawiliśmy. Ano sobie poczekali jak pojedziemy i jeszcze niezwiązane słupki przenieśli. Ale powiem szczerze: nie chciało mi się boju toczyć o te 30 cm na długości 10 metrów ze starowinką lat 80.Czasem chyba można odpuścić... ciekawe swoją drogą co na to powie geodeta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 31.05.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 To idź z "połówką" i popraw mu humor Problem w tym że to okoliczne menele, jest ich trzech i polówki nie doniosą do domu, nawet wiadro wódki im nie starczy. Najlepsze w tym ze mieszkają z kwaterunku i żaden kawałek ziemi nie należy do nich, wszystko jest poniemieckie. Mieszkają tam od dawna i wydaje im się że wszystko dookoła jest ich własnością. Coś mi mówi że bez dzielnicowego się nie obejdzie. Z menelami to są tylko dwa warianty albo bedziesz z nimi "dobrze żył" ale na twoich warunkach i to jest wariant tylko na "pogodnych meneli" natomiast jak to nie zadziała to niestety muszą się ciebie bać..... (technika dowolna) no chyba, że lubisz jak ktos ci się cały czas wpie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 31.05.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 ojjj to masz dobre serce ja bym zadzialala - jesli byli by to ludzie w sile wieku i zdrowi na serce i inne czesci ciala - to z awantura (pal licho sasiedzkie stosunki - jak ktos jest burakiem nie umiejacym uszanowac 1 z podstwowych praw - a mianowicie prawa wlasnosci - i to jeszcze na tyle bezaczelnym zeby takie hece robic - to ja nie chce miec z burakami zadnych sasiedzkich stosunkow ) jesli bylaby to starowinka 80 letnia - ok - awantury bym nie zrobila - (ale tak BTW jak to ? starowinka sama te slupki przeniosla czy jak? ) ale bardzo stanowczo i bezdyskusyjnie zazadalabym przywrocenia stanu wyjsciowego jest takie bardzo madre powiedzonko - daj palec a wezma cala reke niestety.... a pozatym - w takim razie od ilu cm reagowac? od 50? od metra? a moze dopiero od 3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.05.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 ojjj to masz dobre serce ja bym zadzialala - jesli byli by to ludzie w sile wieku i zdrowi na serce i inne czesci ciala - to z awantura (pal licho sasiedzkie stosunki - jak ktos jest burakiem nie umiejacym uszanowac 1 z podstwowych praw - a mianowicie prawa wlasnosci - i to jeszcze na tyle bezaczelnym zeby takie hece robic - to ja nie chce miec z burakami zadnych sasiedzkich stosunkow ) jesli bylaby to starowinka 80 letnia - ok - awantury bym nie zrobila - (ale tak BTW jak to ? starowinka sama te slupki przeniosla czy jak? ) ale bardzo stanowczo i bezdyskusyjnie zazadalabym przywrocenia stanu wyjsciowego jest takie bardzo madre powiedzonko - daj palec a wezma cala reke niestety.... a pozatym - w takim razie od ilu cm reagowac? od 50? od metra? Problem jest inny. W KW jest inna wielkość działki niż w rejestrze gruntów co ciekawe. Tak czy inaczej zamierzam to naprostować - co prawda nie w tej chwili, bo mam wymiot i najpierw chcę zacząć tę cholerną budowę. Ale tak czy inaczej - sprawę załatwię. Co oznacza, że muszę zatrudnić geodetę, żeby mi naniósł stan odpowiedni. I wtedy zajmę się babcią ( no i wzięła ta babina i te słupki wygrzebała i przestawiła. POdejrzewam co prawda, że wnusio się przyczynił....). Generalnie nie zamierzam odpuścić ( póki co to działka mojej teściowej, a one zarządziła, żeby dać spokój.... ale to się zmieni niebawem... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 31.05.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 aha - jeszcze jedno - zupelnie inaczej bym zareagowala jakby kto przyszedl z prosba ze.... nie wiem, dom mu sie nie miesci na dzialce i potzrebuje 10 cm zeby bylo ok- do dyskusji na pewno i chyba bylabym sklonna sie podzielic , ale co innego parszywe szarogeszenie sie na nie swoim terenie....i przestawianie czegokolwiek za plecami wlascicela wrrr wrrr wrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 31.05.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Moi sąsiedzi przesunęli ogrodzenie, które postawiliśmy. Ano sobie poczekali jak pojedziemy i jeszcze niezwiązane słupki przenieśli. Ale powiem szczerze: nie chciało mi się boju toczyć o te 30 cm na długości 10 metrów ze starowinką lat 80. Czasem chyba można odpuścić... ciekawe swoją drogą co na to powie geodeta... To 80'dziesięcioletnia babcia Ci to zrobiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.05.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Moi sąsiedzi przesunęli ogrodzenie, które postawiliśmy. Ano sobie poczekali jak pojedziemy i jeszcze niezwiązane słupki przenieśli. Ale powiem szczerze: nie chciało mi się boju toczyć o te 30 cm na długości 10 metrów ze starowinką lat 80. Czasem chyba można odpuścić... ciekawe swoją drogą co na to powie geodeta... To 80'dziesięcioletnia babcia Ci to zrobiła? Ano bo kurki chodowała. Teraz nie widzę ani kurek ani babci. A płot przestawiony został. I tak będę go wymieniać, bo mi się nie podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 31.05.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 I wtedy zajmę się babcią ( no i wzięła ta babina i te słupki wygrzebała i przestawiła. POdejrzewam co prawda, że wnusio się przyczynił....). Generalnie nie zamierzam odpuścić ( póki co to działka mojej teściowej, a one zarządziła, żeby dać spokój.... ale to się zmieni niebawem... ) eee to babcia sie niezle trzyma a ja zapomnialam ze ty masz "płynna" granicznie działke ew. moglabym sie dogadac - 10 cm na moja niekorzysc ale dostaje kurki gratis (mniam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.05.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 masz "płynna" granicznie działke CZADZIK :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 31.05.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Pamiętaj, że warunki stawiać można jedynie z pozycji siły - nie znaczy to, że masz go lać, ale on musi czuć respekt, inaczej zabije cię swoim śmiechem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 20.06.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 I co z sąsiadem? Bo mnie w międzyczasie przyszedł jeszcze jeden pomysł... http://img505.imageshack.us/img505/8913/podbor88231qb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 20.06.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 I co z sąsiadem? Bo mnie w międzyczasie przyszedł jeszcze jeden pomysł... http://img505.imageshack.us/img505/8913/podbor88231qb.jpg Popłakałem się ze śmiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 20.06.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 :lol: DOBRE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 21.06.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 I co z sąsiadem? Bo mnie w międzyczasie przyszedł jeszcze jeden pomysł... http://img505.imageshack.us/img505/8913/podbor88231qb.jpg REWELA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 21.06.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Oddałes mu płot.Oddaj mu działkę.A jak będzie chciał Twojej żony??!! To wtedy sam się ukarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 21.06.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Oddałes mu płot.Oddaj mu działkę.A jak będzie chciał Twojej żony??!! To wtedy sam się ukarze Mówiłem o żonie nie o TEŚCIOWEJ!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts