andre59 23.05.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 W Warunkach Zabudowy najczęściej jest wzmianka, że budynek może być odsuniety od linii zabudowy w głąb dzialki.Nie może natomiast stać przed linią zabudowy.Sprawdź co masz napisane w WZ.Wydaje mi się, ze nie ma powodu do zmartwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 23.05.2006 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 no ja takiego zapisu niestety chyba z tego co pamiętam niemam (sprawdzę jutro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 23.05.2006 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 może ktoś się zetknął z takim przypadkiem i coś mi może jeszcze podpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adas76 23.05.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witam wszystkich, spoko bez paniki z tym samym się bujam przed "rozpoczęciem" budowy - przesunięcie budynku stanowi istotne odstępstwo od pozwolenia na budowę - musisz zgłosić z podaniem o wymianę załacznika graficznego (bla, bla czyli projektu zagospodarowania działki na którym są odległości od granic, ups jezeli masz projekty wszystkich przyłączy to kilka pieczątek architekta zaboli) czas na zmianę decyzji to 30 dni (niespotykane odmowy, jeżeli nie są naruszone wz)- o karach nie słyszałem a doradzali podobno mądrzy ludzie z branży. Jeżeli miałbyś kontrolę z pinb to mogą wstrzymać Ci prace budowlane na dwa miechy w ciągu których powinno nastąpić uzupełnienie dokumentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.05.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 ale ktoś CI ten dom wytyczył - może jego zapytać z jakiej to przyczyny się wydarzyło ???? Zapłaciłeś za wytyczenie - pora egzekwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 23.05.2006 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witam wszystkich, spoko bez paniki z tym samym się bujam przed "rozpoczęciem" budowy - przesunięcie budynku stanowi istotne odstępstwo od pozwolenia na budowę - musisz zgłosić z podaniem o wymianę załacznika graficznego (bla, bla czyli projektu zagospodarowania działki na którym są odległości od granic, ups jezeli masz projekty wszystkich przyłączy to kilka pieczątek architekta zaboli) czas na zmianę decyzji to 30 dni (niespotykane odmowy, jeżeli nie są naruszone wz)- o karach nie słyszałem a doradzali podobno mądrzy ludzie z branży. Jeżeli miałbyś kontrolę z pinb to mogą wstrzymać Ci prace budowlane na dwa miechy w ciągu których powinno nastąpić uzupełnienie dokumentacji. do Adas76 a możesz mi napisać gdzie ty zgłaszasz wymianę załącznika graficznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 23.05.2006 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 no i co ktoś jeszcze podpowie mi coś,jutro pójdę do urzędu i sprawdzę to co mówił Adas76,jeśli ktoś ma coś do podpowiedzenia co z tym fantem zrobić to zapraszam do pogawędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 24.05.2006 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 no i trochę się wyjaśniło dziś lub jutro idę załatwiać sprawę do wydziału architektury ,byłem dziś w PINB i tam mili pracownicy podpowiedzieli mi żeby z cyferki 53 (odległość od drogi do budynku ) zrobić 56 i wszystko bęn.dzie ok,wszystko zależy od pani w wydziale architektury do której jutro się wybieram ponieważ tam zostały dwa egzemplarze projektów i głównie od niej zależy czy da to do przeróbki (muszę być miły),no i jutro będę szczęśliwy lub załamany.Chyba że wy macie jeszcze jakieś pomysły to zapraszam i będę wdzięczny za każdy pomysł bo Polak wszystko potrafi-podobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gibzwein 24.05.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Wg prawa budowlanego przesunięcie obiektu o 3m jest istotnš zmainš więc musisz starać się o zmianę pozwolenia na budowę. Tylko nie mów, że już masz wybudowany tylko se pomylale, że tak będzie fajniej (żonie bardziej się podoba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 25.05.2006 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 no i do poniedziałku niepewność Pani jest na zwolnieniu.Czekasm na jakieś podpowiedzi co dwie głowy to nie jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 28.05.2006 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 witam ponownie dziś rozmawiałem z jednym kolegą że on odsunoł dom o około 2metry i tylko kazali mu zrobić nowy plan zagospodarowania działki natomiast nikt go nie ukarał za to jakimiś grzywnami.Może to zależy od chumorów urzędników??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 12.06.2006 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 no i się wyjaśniło pani ze starostwa oddała mi dokumenty i architekt zrobił korektę skreślił 53 metry(odległość od drogi do domu) i napisał 56 metry postawił parę pieczątek wraz ze swoim podpisem i oddałem spowrotem do starostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts