Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przesunięty dom o 3metry

Recommended Posts

:D Witam wszystkich,

spoko bez paniki z tym samym się bujam przed "rozpoczęciem" budowy - przesunięcie budynku stanowi istotne odstępstwo od pozwolenia na budowę - musisz zgłosić z podaniem o wymianę załacznika graficznego (bla, bla czyli projektu zagospodarowania działki na którym są odległości od granic, ups jezeli masz projekty wszystkich przyłączy to kilka pieczątek architekta zaboli) czas na zmianę decyzji to 30 dni (niespotykane odmowy, jeżeli nie są naruszone wz)- o karach nie słyszałem a doradzali podobno mądrzy ludzie z branży. Jeżeli miałbyś kontrolę z pinb to mogą wstrzymać Ci prace budowlane na dwa miechy w ciągu których powinno nastąpić uzupełnienie dokumentacji.

:D Witam wszystkich,

spoko bez paniki z tym samym się bujam przed "rozpoczęciem" budowy - przesunięcie budynku stanowi istotne odstępstwo od pozwolenia na budowę - musisz zgłosić z podaniem o wymianę załacznika graficznego (bla, bla czyli projektu zagospodarowania działki na którym są odległości od granic, ups jezeli masz projekty wszystkich przyłączy to kilka pieczątek architekta zaboli) czas na zmianę decyzji to 30 dni (niespotykane odmowy, jeżeli nie są naruszone wz)- o karach nie słyszałem a doradzali podobno mądrzy ludzie z branży. Jeżeli miałbyś kontrolę z pinb to mogą wstrzymać Ci prace budowlane na dwa miechy w ciągu których powinno nastąpić uzupełnienie dokumentacji.

do Adas76 a możesz mi napisać gdzie ty zgłaszasz wymianę załącznika graficznego

no i trochę się wyjaśniło dziś lub jutro idę załatwiać sprawę do wydziału architektury ,byłem dziś w PINB i tam mili pracownicy podpowiedzieli mi żeby z cyferki 53 (odległość od drogi do budynku ) zrobić 56 i wszystko bęn.dzie ok,wszystko zależy od pani w wydziale architektury do której jutro się wybieram ponieważ tam zostały dwa egzemplarze projektów i głównie od niej zależy czy da to do przeróbki (muszę być miły),no i jutro będę szczęśliwy lub załamany.Chyba że wy macie jeszcze jakieś pomysły to zapraszam i będę wdzięczny za każdy pomysł bo Polak wszystko potrafi-podobno.

• 3 weeks później...