Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

alkohol


Recommended Posts

  • 1 month później...
  • Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ponury - artysta...

Quchnia Artystyczna...

Styl podobny do stylu Marty Gessler...

 

A prozaicznie grog to rum rozmieszany (tylko z czym :( , z wodą ?) w proporcjach 1/2 rumu i 1/2 tego czegoś - ze skąpstwa kapitana? Wiem, że dzwonią, ale w którym kościele?

 

Może lepiej grzane wino, grzane piwo?

Miód pitny, podgrzany, z przyprawami takimi jak do grzanego wina... Na jesienne, zimowe wieczory - pychota.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 months później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...
Raczej wyrób domowy niż spożywanie.

Jednym z powodów, dla których część naszej działeczki będzie "zaopatrzona" w drzewa i krzewy owocowe to wino domowe, którego nastawiam co roku 50 litrów. Goście chwalą sobie taki poczęstunek a i ja mam nadzieję jeszcze tej zimy chętnie zasiądę ze szklanicą przy kominku.

Nie robiłem jeszcze wina z pomidorów. Czy ktoś ma doświadczenie odnośnie "pomidorczaka"

Ja robiłem oprócz typowych owoców jeszcze wino z dyni, głogu, róży, ryżu, żyta, ale z pomidorów nie. Mam jednak na nie przepis w takiej starej broszurze . Mogę ją odgrzebać na półce i przesłać mailem.

Pzdr

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 months później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...