sebo8877 26.06.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Fajne forum namierzyłem:) http://www.bimber.info/forum/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.06.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 w sklepach winiarskich w internecie mozna kupić drewienka dębowe do tych celów. Sprawdź na przykład tu: http://www.browamator.pl/ lub tu: http://www.euro-win.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.06.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Co prawda ten drink jest najlepszy na upały ale pewnie zimą przy kominku też będzie na miejscu . Pół limonki kroi się na mniejsze części , umieszcza w szklaneczce ( najlepsza jest szkl. do whisky ) , dodaje cukru - ilość wg uznania i rozgniata aż limonka puści sok .Następnie dodaje się pokruszony lód przynajmniej do 3/4 naczynia a całość dopełnia dobrą wódeczką . Cóż więcej mogę dodać - Smacznego Pozdrawiam - Maxtorka pyszne to do oryginalnego mohito dodaje sie jeszcze liscie miety (troche sie rozgniata z limonka i cukrem) - a zamiast wodki bialy rum Duzooo lodu - ewentualnie mozna uzupelnic woda .. Mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry-Mc 30.06.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Grunwald to już przeszłość. 1410 – ta data jest symbolem byle jakiej produkcji z byle jakiego surowca. Wic polega na tym by do wytworzenia destylatów używać klarownego wina i wydobywać z niego esencję smaku i zapachu, a nie zabijać nieprzyjemną woń bimbru. Wióry dębowe nadają piękną barwę i różny posmak w zależności od stopnia wyprażenia. Ze względu na zawarte garbniki dąb powinien być sezonowany, przewiany wiatrem, przepłukany deszczem i śniegiem. Warto eksperymentować z mieszaniem różnych gatunków win, jako surowcem podstawowym. W jednym wieczorno-zimowym kieliszku przywołać letnie wspomnienia z sadu i winnicy. Kiedyś czytałem na tym forum opinię, że czym większa ilość destylacji tym wódka jest lepsza. Nic bardziej błędnego. Tą retoryką może się posługiwać producent, który produkuje alkohol w oparciu o wzór chemiczny i nie zależy mu na głębszych doznaniach smakowych konsumentów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
różowe okulary 30.06.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Grunwald to już przeszłość. 1410 – ta data jest symbolem byle jakiej produkcji z byle jakiego surowca. Wic polega na tym by do wytworzenia destylatów używać klarownego wina i wydobywać z niego esencję smaku i zapachu, a nie zabijać nieprzyjemną woń bimbru. Wióry dębowe nadają piękną barwę i różny posmak w zależności od stopnia wyprażenia. Ze względu na zawarte garbniki dąb powinien być sezonowany, przewiany wiatrem, przepłukany deszczem i śniegiem. Warto eksperymentować z mieszaniem różnych gatunków win, jako surowcem podstawowym. W jednym wieczorno-zimowym kieliszku przywołać letnie wspomnienia z sadu i winnicy. Kiedyś czytałem na tym forum opinię, że czym większa ilość destylacji tym wódka jest lepsza. Nic bardziej błędnego. Tą retoryką może się posługiwać producent, który produkuje alkohol w oparciu o wzór chemiczny i nie zależy mu na głębszych doznaniach smakowych konsumentów . :lol: Bardzo dobrze czytales na temat wody. Rozumiem , ze lubisz glebokie doznania smakowe zawarte w melasie buraczanej , zacierze ziemniaczanym lub zbozowym - super Najlepsze wodki na swiecie wlasnie sa tak robione, ale zwieksza to kosz produkcji . Kazdorazowy proces destylacji a nastepnie rektyfikacji kosztuje. Mieszanie koncowe jest tylko z woda najwyzszej jakosci. Widze , ze jednak nie miales dobrej wody w rece. Kup, wypij sam i rano wstan. Bedziesz wiedzial co to jest dobra wodka. P.S. a jak tam Twoje whiskey z palonego wina :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bangladeszcz 18.12.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Mi jakoś zwierzyniec nie podchodzi, nie wiem czemu, dziwne piwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 26.01.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Też nie przepadam za Zwierzyńcem, wolę Witnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_02 29.01.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 samemu piwo to trzeba umieć zrobić. bo jak nie wyjdzie albo robi się za krótko to naprawde nie da się pić, trzeba mieć rękę do tego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 12.02.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Nie wyobrażam sobie własnej produkcji piwa - za wiele by z tego nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Corneliaa 07.03.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Ja jestem bardzo wybredna jeśli chodzi o smak piwa, więc pewnie u mnie nie zdałoby to egzaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pustak 18.03.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Nie potrafiłbym zrobić, ale jeśli chodzi o piwko, to zdecydowanie browar kormoran ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spotykacz 16.02.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Rzeczywiście dobry, ale na lato. Zimą nieraz grzańca gotujemy według autorskiego przepisu. Ewentualnie szklaneczka whisky czy bourbona. W sam raz na smutne deszczowe dni jak dzisiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 16.02.2016 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Fajnie że odświeżyłeś..... Ciekawe namiary na inne fora .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 29.03.2016 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 alkoholowy terrorNo i teraz po tym wykładzie mam problemhttps://www.youtube.com/watch?v=1tHk0ozLxwAco robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobek81 21.11.2017 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 A robicie sami piwo? Mi w sezonie się zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.