p 23.05.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witajcie, w celu ograniczenia ilości "dziur" w dachu chciałbym użyć okien dachowych, które mogą służyć też jako wyłaz dachowy. Czy znacie takowe ? Ale chciałbym również aby spełniały pewne normy bezpieczeństwa (P*). p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 23.05.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 No i musza się na tyle szeroko otwierac, żeby dać radę wyleźć - dziś oglądałem jakiegoś veluxa, który raczej by przeszkadzał w wychodzeniu... a już wypełznąć z jakąś drabinką - zapomnij, prędej rozwalisz to okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 24.05.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Kiedyś widziałem duże okna dachowe otwierane na bok co dawało możliwość wychodzenia na dach. Pytałem także o możliwość zastosowania szyb wzmocnionych i chyba była po odpowiedniej dopłacie, ale co nadto na specjalne zamówienie.Weź pod uwagę że będzie to dość ciężkie. Normalnie jak zawiasy są w pionie tego ciężaru nie czuć ale przy otwieraniu jako wyłazu już tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_P 24.05.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Mój wykonawca proponuje montaż standardowego okna dachowego, a kominiarza na dach wypuszcza się po zdjęciu skrzydła. Operacja podobno nie jest skomplikowana. Wyjmuje się jakieś dwa zaczepy. Problemem może być jedynie ciężar ramy z szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 24.05.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Po co tak kombinować, wyłaz dachowy kosztuje tylko 300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 24.05.2006 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Ja mam z fakro ciepły wyłaz dachowy to normalne okno dachowe ( w okanch dachowych w standarcie sa szyby wzmocnione ) otwierane na bok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 24.05.2006 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Ja mam ciepły (szyba 1,5) wyłaz Roto. Otwiera się do góry, kosztował 300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 25.05.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Dokładnie tak, po co kominiarza wpuszczać do sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 25.05.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Dokładnie. U mnie wyłaz jest na strychu, a na strych wchodzi się przez garderobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 25.05.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Mam wyłaz dachowy - wygląda jak okno - otwiera się na bok, jest przeznaczone do pomieszczeń ogrzewanych - ceny nie pamiętam ale jest z firmy Fakro. Nie ryzykuj zniszczenia okna przy pierwszym wyjmowaniu skrzydła. A przy odbiorze też możesz mieć problem jeśli nie bedzie wyłazu dachowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.05.2006 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Można obyć się bez wyłazu, wystarczy dobra korespondencja od skraju dachu i przystawiana drabina. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 28.05.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 tez tak uważam jedyne miejsce gdzie mógłbym miec wyłaz to łazienka a mam 3 kominy wiec i tak musiałby kominiarz przechodzić przez szczyt dachu w tej sytuacji lepsza drabina oparta o dach bezpośrednio przy kominie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts