żubek1719500587 23.05.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Szanowni forumowicze Jaki max długi czas powinien upłynąć od uzyskania gotowego projektu bez zmian do uzyskania pozwolenia na budowę? Jakoś mnie mój wykonawca zwodzi już 8 m????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 24.05.2006 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Szanowni forumowicze Jaki max długi czas powinien upłynąć od uzyskania gotowego projektu bez zmian do uzyskania pozwolenia na budowę? Jakoś mnie mój wykonawca zwodzi już 8 m????????????? Urząd na same wydanie pozwolenia po złożeniu kompletnej i prawidłowej dokumentacji ma 1 miesiąc. Ja zleciłem załatwianie formalności (projektów branżowych, uzgodnień itd.) projektantowi i trwa to już 5 miesięcy, ale dokumenty są już w starostwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 24.05.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Nieprawda. Urząd ma na to 65 dni. Tak stoi w Ustawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 24.05.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Nieprawda. Urząd ma na to 65 dni. Tak stoi w Ustawie. To mnie mój projektant zwodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żubek1719500587 24.05.2006 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 U mnie nowy klimat: miejscowość w której mam zamiar się budować dostała pozwolenie na budowę kanalizacji i w związku z tym wszystkie pozwolenia uwarunkowała od tego faktu. Teraz cofnięto pozwolenie na kanalizę i nie mogą wydać nikomu pozwolenia na budowę domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 24.05.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 a moze czeka na Warunki Zabudowy? to czasem trwa długie miesiące...jesli nie WZ to przyczyn wciaz może byc wiele, np:- uzgodnienie wjazdu (czasem miesiac na warunki, miesiac na uzgodnienie)- skomplikowane warunki terenowe takie jak np rów melioracyjny na działce (warunki odprowadzenia ścieków i wody opadowej, warunki przekrycia rowu, uzgodnienie, uzyskanie pozwolenia wodno-prawnego) to są rzadkie przypadki ale się zdarzają. Od momentu złożenia dokumentacji w urzedzie, tak jak pisze Ania, 2 miesiace. Ale jesli sa jakies braki to zwykle urzednicy znajdują je w ostatnich dniach, wtedy poprawki i czas często liczą od nowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żubek1719500587 25.05.2006 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Coś się ruszyło jest pozwoleniena kanalizę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts