MarcinBialezyn 24.05.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witajcie!!! Mam taki oto problem. Mój sąsiad ma sad wiśniowy i wydawałoby się, że wszystko jest pięknie, drzewka kwitną, ładna okolica, itp... Jednak, gdy zaczyna się wiosna zaczyna się nieustająca praca sąsiada w tych drzewkach, tj. głównie opryski. Powoli dostaję szału. Gość ma chyba nierówno pod sufitem, ponieważ pryska te drzewka dosłownie codziennie, jeżeli tylko pogoda na to pozwala. Robi to oczywiście opryskiwaczem ciągnikowym lub takim plecakowym ale też z silnikiem spalinowym. Zarówno jeden jak i drugi hałasują niemiłosiernie. Zaczyna pryskać o 18 a kończy przeważnie przed godz. 22. Powiedzcie mi czy może on w strefie zamieszkania prowadzić tak intesywną dziłalność sadowniczą?? Nie mogę nic w spokoju zrobić na dworze. Ciągle ten opryskiwacz i opryskiwacz.... Nie można zrobić grila w sobotę czy w niedzielę, porozmawiąć na ogródku w spokoju, ciągle ten hałas. Czy macie jakiś pomysł na rozwiązanie mojego problemu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 24.05.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witam. Założyć swój sad i pryskać do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 25.05.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 dokładnie jak radzi marcin714...założyć również sad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 26.05.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Nie jeść wiśni i namawiać do tego innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.05.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 a tak serio: drzewka opryskuje się wieczorami, temperatura musi być poniżej 20 stopni. Na pewno tego nie robi w deszcz, albo jak zbiera sie na ulewę. Więc napewno nie masz hałasu codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinBialezyn 26.05.2006 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 W ostatnim miesiącu temperatura rzadko kiedy przekraczała 20 stopni, deszcz też za często nie pada.... W najlepszym przypadku hałas słysze co drugi dzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 31.05.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Hałas jak hałas, ale jest jeszcze sprawa toksyczności takich środków chemicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts