agnikkrol 24.05.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Mam działke 3000 m, równa, goła, pusta poza domem na środku:) Co sadzić żeby szybko rosło? A ziemia słąbiutka oj słabiutka ale o tym juz pisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 24.05.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witaj Miałam podobny problem i podobnej wielkości działkę. Po wbiciu szpadła w ziemię stwierdziłam, że jest bardzo zbita. Pierwszą rzeczą jaką zrobiłam to wzięłam rolnika z traktorem i przeorałam całą działkę w celu rozluźnienia ( rozpulchnienia) gleby. Zwróć uwagę czy nie masz pędraków tak jak ja (takie białe zawiniątko z nóżkami i brązową główką). Jeśli tak to trzeba to świństwo wybrać ręcznie albo zastosować Basudin taki w granulkach. Jak masz dużo kasy to kupujesz wywrotkę albo parę dobrej ziemi i użyźniasz swoje parcele To jest wersja optymistyczna. My niestety mamy mało kasy i stosujemy lepszą ziemię tylko przy sadzeniu poszczególnych roślin. Oczywiście trzeba poświęcić roślinom dużo uwagi wtedy odwdzięczą się pięknym kwitnieniem. Mam blisko stadnine i korzystam z końskiego gówienka. Bardzo ważny jest dobór gatunków, raczej pytaj się wszkółkach o te które znoszą chwilowe braki wody( najgorzej uzależnic sie od pracy w ogrodzie ) powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 24.05.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Aaa, zapomniałam jeszcze napisać o chwastach. I tu niestety na tą wielkość działki trzeba zastosować Rundhup, albo jakieś inne świństwo chemiczne. Zlać najlepiej ze dwa razy w odstępie czsowym oczywiście. No to chyba wszystko. A później sadzić, sadzić i jeszcze raz sadzić. Siać trawkę i biegać ze szlauchem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 25.05.2006 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 No nie niestety kasy nie ma dlatego szukam dobrych pomysłów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.05.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Na ogród czy na zrobienie kasy? Bo na to drugie to ja też chcę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.05.2006 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Mam działke 3000 m, równa, goła, pusta poza domem na środku:) Co sadzić żeby szybko rosło? A ziemia słąbiutka oj słabiutka ale o tym juz pisałam Bez złosliwści, trzeba sie było zastanowić przed kupnem, jezeli nie stac cie na ogrodnika, a zależy ci zeby jakos to wygladało to współczuje masz p..... e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.57 28.05.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 A puść to na żywioł! chwasty ładnie kwitną( taki oset), zostaw łąkę i się ciesz z własnego domu!! ( mam to samo- bronię ostaniego kawałka niezajechanej ziemi- budowlańcom zawsze mało miejsca, zaśmiecą wszystko! a działeczka 2700.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts