satina 24.05.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Proszę o opinię użytkowników takiego sposobu wykończenia tarasu, opaski i podjazdu wokół domu jak w temacie. Napiszcie jak się wam to użytkuje, czy nie przerasta trawa, jak z utrzymaniem czystości no i wogóle jak fachowo to zrobić aby było dobrze? Pozdrawiam i czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 24.05.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Tez jestem na etapie robienia opaski wokol i sie zastanawiam czy beton, plytka chodnikowa, kostka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 24.05.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 U mnie kilku fachowcow od podjazdu , opaske polecalo ze zwiru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 11.06.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Opaska wokół ściany fundamentowej szerok. 25cm - tłuczeń granulacji ok. 10mm, ograniczony krawężnikiem chodnikowym. Krople deszczu w małym stopniu rozpryskują się na ścianę. Chodnik z pojedyńczych płyt chodnikowych 50x50cm wokół domu. Łatwo utrzymać w czystości, szybko schnie, łatwo zmienić/przesunąć. Stanowisko samochodu osobowego - płyty ekologiczne (z otworami na trawę) między kołami samochodu, po bokach płyty chodnikowe (tam gdzie się wysiada). Wjazd dla samochodów ciężarowych - pod kołami kostka (najlepiej granitowa). To wszystko ze względów praktycznych. O estetyce się nie wypowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 12.06.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Witam. Mam coś takiego od trzech lat. Moja działka ma b.dobrze chłonny grunt, ale i tak wykonawca po wykonaniu fundamentów je odkopał od strony zewn. Oczyścił, 2xpokrył izolbetem i zamocował folię kubełkową. Na samym dole położył ok.20cm warstwę żwiru płukanego. Podmurówka u mnie jest z cegły klinkierowej (50cm). "Graniciarze" usunęli wszędzie humus (przy podmurówce, ścieżkach i podjeździe). Korytowanie było najgłębsze oczywiście przy podjeździe. Zagęszczali warstwami kolejno:żółty piasek, gruby i drobny tłuczeń. Kostki granitowe układali w warstwie grysu (klińca) i nim też fugowali. Jedynie krawężniki były stabilizowane "sychym cementem". Nigdzie nie mam "przerostów roślinnych". Pojedyńcze roślinki usuwam Randapem. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 14.06.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Od roku mam chodniczki i taras z kostki granitowej. Świetna sprawa. Żadne zielsko nie przerasta. Jestem bardzo zadowolona, bo jest łatwa do utrzymania w czystości (chodnik z kostki co jakiś czas zamiatałam, bo wygladała na przykurzoną, kostki granitowej nie muszę, bo nic na niej nie widać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satina 16.06.2006 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Dziękuję wszystkim za informacje i uwagi na w/w temat Narazie termin planowanych robót sie oddalił więc mamy czas na spokojnie wszystko przemyśleć. Wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 15.05.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 ...podjazd i taras z kostki granitowej, ale opaska będzie z "białych kamyczków"...jak zwał tak zwał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.ztk 15.09.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Sprzedam kostkę granitową 8/11 szarą Strzegom TANIO!!!!!!Moje gg: 9057982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicias 16.09.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Odradzam wszystkim Kostkę granitową! Juz tłumacze czemu. Jest ona nie równa jak wiadomo a przez to nasze drogie panie na szpilkach mają duzy problem z chodzeniem po niej a nie mowie o tym ze jak jest mokra i mamy płaskie buty jest bardzo śliska, widmo powybijanych zębów nie jest ciekawe:D Kiedy spadnie snieg będziecie rwać włosy z głowy zeby to odśnieżyć potrzeba na to duzo więcej czasu niz na zwykłej kostce. Ale wybór zostawiam wam... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 17.09.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Za to w skali naszego życia jest wieczna.Kostka betonowa żyje 10-20 lat. Rujnują ją zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.ztk 17.09.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Sprzedam kostkę granitową 4/6, 8/11, 15/17 TANIO!!! Jestem producentem ze Strzegomia. Posiadam transport, którym dostarczę towar pod wskazany adres.Kostka granitowa 8/11 szara - cena to tylko 240 zł netto/t !!!Kontakt: [email protected]gg: 9057982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 17.12.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 no na opaske chyba wszyscy proponuja jednak odpowiedni zwir - tanio moze nie jest ale tez zamierzam tak robic bo chyba kazde inne rozwiazanie jest nie do konca prawidlowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 20.12.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 dobrze ułożona i zawibrowana kostka granitowa nie sprawia żadnych problemów nawet osobom w "szpilkach" , w linku poniżej możecie obejrzeć jak wygląda kostka po ułożeniu , a jak się komuś spodoba to piszcie na P.W. lub maila , dla użytkowników muratora zawsze mam dobre ceny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.12.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 A jak się Wam sprawuje taras z kostki granitowej?Typowe jest robienie tarasu z drewna lub gresu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts