janaro 24.05.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Potrzebuje szybkiej rady dla kumpla, czy lepiej podpisać umowę na oprocentowanie stałe w okresach 2 lub 5 letnich(teraz jest 6%), czy też zmienne WIBOR 6M +0.5 p.p. (teraz jest 4.71%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 24.05.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Potrzebuje szybkiej rady dla kumpla, czy lepiej podpisać umowę na oprocentowanie stałe w okresach 2 lub 5 letnich(teraz jest 6%), czy też zmienne WIBOR 6M +0.5 p.p. (teraz jest 4.71%) Idz do jasnowidza. Niech Ci przepowie czy oprocentowanie kredytow bedzie rosnac (wtedy wez stale) czy bedzie spadac (wtedy wez zmienne). Na dwoje babka wrozyla, ja bym sie sklanial do zmiennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 24.05.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 ja stawiałabym na zmienne. Róznica 1,3% wydaje się być dosyć duża. Wibor musiałby wzrosnąć właśnie o te 1,3%. Zkładając że stopy ustalane przez RPP mają jakiś wpływ (zaraz się odezwą...) na wibor, a z ich wypowiedzi wnioskować można, że nie podniosą do końca roku (obniżyć też nie chcą) to zmienne. Po za tym chcemy dogonić zachód a ichniejsze stopy są na niższym poziomie, więc ja też trzymam się tego że będzie spadać i wybieram dla swojego kredytu zmienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 25.05.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Też jestem za zmiennym. Stopy będą raczej spadać niż rosnąć, a spora część analityków twierdzi, że na razie się nie zmienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts