farka 24.05.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witam, potrzebuję zebrac warstwę 40 cm humusu na 150 m2. Facet z kopara chce 500 zł. Mówi że potrwa to ok 6 godz.... Czy on to będzie robił ręcznie????? Ja daję mu ok godziny. Kto ma rację??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketjar 25.05.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Fadromą ok. 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 04.06.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Witam, potrzebuję zebrac warstwę 40 cm humusu na 150 m2. Facet z kopara chce 500 zł. Mówi że potrwa to ok 6 godz.... Czy on to będzie robił ręcznie????? Ja daję mu ok godziny. Kto ma rację??? Weź do tego firmę z konkretnym sprzętem. Na własnym przykładzie przekonałem się, że czym mniejsza koparka tym drożej. Za zdjęcie humusu i zrobienie wykopu przestrzennego 14x12m facet z małą koparką chciał 1400 zł (bo to dwie dniówki). Skończyło się na tym, że zamówiłem w dużej firmie ogromną koparkę ze specjalną łychą do tego celu (szeroka, bez zębów). Zajęło jej to 3,5 godziny. Mam pięknie oddzielony humus od pisku. Idealnie równy wykop (nawet wykonawcy byli w szoku). Za całość zapłaciłem 550 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts