ostry 24.05.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Kiedy placiliscie kierownikowi budowy za jego uslugi? Etapami? Polowe na poczatku i polowe na koncu? Tylko kiedy ten koniec, bo tak naprawde moj kierownik (jak i podejrzewam wiekszosc kierownikow) angazuje sie jedynie w nadzor stanu surowego, a wykonczeniowka to juz raczej moje zmartwienie bedzie. Kierownik ma byc na budowie tylko w kluczowych momentach budowy lub na moje zyczenie. Pewnie wymysle jakis limit bezplatnych wizyt kierownika, ktory ma on obowiazek wypelnic, a ponad limit jednorazowa zaplata za kazda wizyte. Stosowaliscie cos takiego? Moze moglby mi ktos podeslac wzor swojej umowy na priva - bede wdzieczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 24.05.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Kiedy placiliscie kierownikowi budowy za jego uslugi? Etapami? Polowe na poczatku i polowe na koncu? Tylko kiedy ten koniec, bo tak naprawde moj kierownik (jak i podejrzewam wiekszosc kierownikow) angazuje sie jedynie w nadzor stanu surowego, a wykonczeniowka to juz raczej moje zmartwienie bedzie. Kierownik ma byc na budowie tylko w kluczowych momentach budowy lub na moje zyczenie. Pewnie wymysle jakis limit bezplatnych wizyt kierownika, ktory ma on obowiazek wypelnic, a ponad limit jednorazowa zaplata za kazda wizyte. Stosowaliscie cos takiego? Moze moglby mi ktos podeslac wzor swojej umowy na priva - bede wdzieczny... prawie na dzien dobry 40% (po przyjeciu budowy jako kierownik) 40% po ukończeniu stanu surowego i 20% zaplace po oddaniu budynku do uzytkowania pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 24.05.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 ja zaplacilem z gory..... jak do tej pory to jedynie co mu sie udało to dziennik budowy stracic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 24.05.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Ja już (dziś) mam oddany formalnie dom.I jeszcze mu nie zapłaciłem ani złotówki (sam nie chciał!!).umówiliśmy się na zakończenie budowy co ma miejsce teraz...Kwitek od nadzoru w kieszeni i dopiero z kasą do kierownika...Zależy od człowieka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 24.05.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Kiedy placiliscie kierownikowi budowy za jego uslugi? Etapami? Polowe na poczatku i polowe na koncu? Tylko kiedy ten koniec, bo tak naprawde moj kierownik (jak i podejrzewam wiekszosc kierownikow) angazuje sie jedynie w nadzor stanu surowego, a ja płaciłem połowę przed i połowę na końcu. Na końcu to znaczy po otrzymaniu od kierownika budowy dziennika budowy z wypełnioną stroną pt. 'Oświadczenie kierownika budowy o zdatności obiektu budowlanego do uzytkowania' wraz z kilkoma niezbędnymi załącznikami (jakaś statystyka itp). natomiast faktycznie zainteresowanie kierownika moją budową znacznie osłabło po stanie surowym zamkniętym a praktycznie się skończyło w okolicy tzw. stanu deweloperskiego. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeremiasz 24.05.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Ja płacę "stówkę" po każdym "ważnym" etapie. O zainteresowaniu budową nie wspomnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 24.05.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witam Umowa była 1500 zł. 500 na początku, 500 po stanie surowym i 500 po skończeniu. Tak było u mnie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 25.05.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Ja zapłaciłem z góry za całość, ale stan surowy chcę postawić w 3 m-ce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts