Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szafka narozna ... inaczej!!!

przemekk74

Recommended Posts

Generalnie najlepsze rozwiazanie jakie znam to 2 kosze ... drobna wada: mechanizm kosza ok 1100pln co jak dla mnie nie jest tego warte

Obracane wklady bardzo slabo wykorzystuja kubature szafki (szafka jest kwadratowa a wklady okragle)

Rozwiazanie z drzwiczkami pod katem albo z drzwiczakmi 'lamanymi' niestety dla mojej 2giej polowki sa nie do przyjecia bo dostep jest utrodniony

Moj pomysl to (mam nadzieje ze sie nie rozjedzie):

A

*****************B

***+*************

*+***+***********

+*****+**********C

*+*****+*D

**+****+ <-pomiedzy E-D plaszczyzna cargo

****+*+E

*****+*

*******F

G

Pomiedzy A a D-E zamocowac wielka szuflade (jakies cargo np.).. a z czesci bocznych porobic normalnie otwieranie tyle ze rombowate szafki

Ma ktos lepszy pomysl (niezwiazany z wydatkiem 1100 na sam mechanizm)? Niewykoryzstane beda tylko 3katy za szufladami/cargo

Jakby sie rozjechalo to inaczej to opisze... szafka narozna jest symetryczna wzgledem osi dzielacej jej na 2 identyczne polowki.. i wzdluz tej osi mozna zamontowac szuflade/cargo

Pozdrowienia

Przemek

Hehe fajny rysunek :)

Czy coś takiego miałeś na myśli ?

http://www.blum.com/poland/pl/03/01/05/index.jsp;jsessionid=0000ZXukF1UrrtkaDGBvsllfjqD:-1

Rozwiązanie jak dla mnie świetne tylko w firmie która je prezentuje pewnie też kosztowne ?

Ja korzystam z narożnej szafki - nie założyłam tam koszy bo jak piszesz pojemność szafki nie jest wykorzystana w 100% , a te kosze to mnie tylko denerwowały ( moja siostra takie ma) wszystkie pokrywki mi z nich spadały :x

Pozdrawiam

Hehe fajny rysunek :)

Czy coś takiego miałeś na myśli ?

http://www.blum.com/poland/pl/03/01/05/index.jsp;jsessionid=0000ZXukF1UrrtkaDGBvsllfjqD:-1

Pozdrawiam

he,he... wlasnie cos takiego.. z ta roznica ze myslalem o szufladzie ktora front ma normalny

zastanawiam sie czy nie byloby problemu z ...

normalne szuflady do szafek maja glebokosc dostosowana do glebokosci popularnych szafek.. a tak po skosie przestrzen jest wieksza => szuflada moze byc dluzsza => dluzsza znaczy niestandardowa => niestandardowa znaczy drozsza

Przemek