MoniaR 24.05.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Czy ktoś szczepił tym cudem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 24.05.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Co i po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 25.05.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Chwalili toto w "Maja w ogrodzie" w TVN Meteo. Pewnie sponsorowany program, ale wynikało z niego, ze szczepiąc tymi grzybami zwiększamy zdolnośc systemu korzeniowego do przyswajania "pokarmu" a przez to wszystko lepiej rosnie i jest zdrowsze. Jako przykład podawali jakieś iglaki, które ledwie żywe odratowali tą metodą. Reklama na stronie producenta jest w miarę przekonująca, ale niestety nie znam nikogo, kto stosował na prawdę a nie tylko dla TV. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcioszek 25.05.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 jest prawdziwa nazwa tego specyfiku i gdzie go można kupić bo pytałem w kilku wyspecjalizowanych sklepach ale odyłali mnie z kwitkiem kwitując stwierdzeniem że to wynalazek telewizyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.05.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Też oglądałam ten program i wcześniej też obiło mi się o uszy. Wiem ,że wrzosy trudno przeszczepić do naszych ogrodów- mówię o takich prosto z lasu własnie dlatego,że często nie mają własnie grzybni lub za mało kory leśnej. Program był ciekawy. Wrzuciłam w gooogle i znalazlam ofertę sklep-on-line. zakupiłam na próbę jedna butelkę. Może za rok będę wiedziała coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.05.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 w centrach ogrodniczych mozna toto kupic.( bynajmniej w Szczecinie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 25.05.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Pewnie chodzi o to cudo i pewnie do iglaków http://www.centrumogrodnicze.pl/lista.php?n=Mikoryza&katID=1 Powiem tak że owszem daje to pewne efekty ale nie spodziewajmy się cudów. Do tego wielu szkółkarzy stosuje już do ukorzeniania szczepionki mikoryzowe.Tu przykład http://www.roslinyzmikoryza.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.05.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Taa... odpowiedni grzybek do odpowiedniej rośliny, szczepi się podłoże w odpowiednim terminie i płaci się odpowiednie pieniądze.. Jak narazie w szkółkach leśnych kontenerowych produkujących materiał na zalesianie gruntów porolnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 26.05.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Był kiedyś wątek na tym forum z namiarami na producenta. Tęz się zastanawiam i nie podjęłam decyzji. A olbrzymiego wrzosa z lasu przyniosłam i przycięłam. Od kilku tak rośnie jak szalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniaR 26.05.2006 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Ja znalazłam namiary w necie na to podaję, można zakupić w takiej tubie jak silikon i chyba jest to najwygodniejsze http://www.centrumogrodnicze.pl.Mam zamiar zamówić ale jest to dość drogie biorąc pod uwagę ilość zaszczepionych drzewek jednym opakowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts