daber1980 24.05.2006 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witamy! Czekamy z niecierpliwoscia na Wasze komentarze do naszego dziennika budowy i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 24.05.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witam.... ja powiem tylko jedno - swietny projekt wybraliscie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 24.05.2006 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Hej witamy. Projekt przeszedl ciezki etap eliminacji sposrod kilkunastu (-dziesięciu), i jak napisalen jest poki co numero uno. Ale jaki bedzie final... tego nikt nie wie Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 24.05.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witam widze ze coraz wiecej osob z okolic koszalina sie ujawnia, fajnie to moje rodzinne strony, jesli mozna wiedziec to gdzie konkretnie macie dzialke? konikowo? świerzyno? raduszka? a moze z drugiej strony koszalina? pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 24.05.2006 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witamy sąsiada ! Objezdzilismy wszystko dookola Koszalina i wybor padl na Stare Bielice. Dzialki byly atrakcyjne zarowno pod wzgledem cenowym, jak i przestrzennym. Gorzej z dojazdem (nie ma co liczyc na miejska komunikacje), ale jakos to przebolejemy (przyszla malzonka wlasnie sie zapisala na kurs kat.B ) Dokladnie dzialka znajduje sie na samym wylocie ze St. Bielic (w kierunku Mielna), jakies 1,5-2km od ul. Szczecinskiej pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekul 24.05.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 witam gratuluje udanych poczatkow:) w sumie jestesmy w podobnej sytuacji: ten sam wiek, chec w najblizszym czasie sformalizowania zwiazku przed oltarzem rozpoczecie budowy:)... jedynie ja to jeszcze nie skonczylem studiow; ...projekcik mi sie podoba i samych sukcesow zycze darekul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.05.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Hej Zapisuję się do czytelników Waszego dziennika i życzę powodzenia jakie są wymiary Waszej działki, że piszesz, że sa one nietypowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 25.05.2006 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Hej Zapisuję się do czytelników Waszego dziennika i życzę powodzenia jakie są wymiary Waszej działki, że piszesz, że sa one nietypowe??? Witam, moze troche zle sie wyrazilem, bo wymiary nie sa moze nietypowe, bardziej jej ksztalt. Zreszta moze mi sie tylko tak wydaje (nie widzialem zbyt wielu dzialek ), w koncu czy to musi byc kwadrat/prostokat? wygląda tak dokladnych dlugosci w tej chwili nie podam. pozniej zajrze w domu do mapki. pamietam tylko ze najdluzszy bok ma chyba 40m, jakos tak. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 25.05.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 bardzo dobry pomysł z rozpoczęciem roboty papierkowej my chcieliśmy zacząc budowe zaraz po świetach wielkanocnych i do tej pory męczymy sie z papierkami.... no ale najważniejse że mamy już pozwolenia na budowe, przed nami przyłącza.pozdrawiam i do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 25.05.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Będe śledziła Wasze losy i trzymam kciuki Uda się na pewno jeżeli oboje tego chcecie, a projekcik bardzo ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 25.05.2006 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Dzieki. Fajnie szlyszec slowa otuchy i zachety od osob ktore juz maja za soba jakas droge przebyta w tym kierunku (mniejsza lub wieksza) Wiec nie taki wilk straszny powiadacie... Przed nami poki co zwykla papierkologia, schody zaczna sie jak juz bedziemy mieli pozwolenie na budowe i trzeba bedzie sie rozgladac za materialami, fachoFcami no i bankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 26.05.2006 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Witamy sąsiada ! Objezdzilismy wszystko dookola Koszalina i wybor padl na Stare Bielice. Dzialki byly atrakcyjne zarowno pod wzgledem cenowym, jak i przestrzennym. Gorzej z dojazdem (nie ma co liczyc na miejska komunikacje), ale jakos to przebolejemy (przyszla malzonka wlasnie sie zapisala na kurs kat.B ) Dokladnie dzialka znajduje sie na samym wylocie ze St. Bielic (w kierunku Mielna), jakies 1,5-2km od ul. Szczecinskiej pozdrawiamy no moze nie wyrazilem sie zbyt precyzyjnie, urodzilem sie w koszalinie i znam troche okolice, ale obecenie mieszkam (i buduje sie) pod szczecinem, ale zawsze z ciekawoscia sledze losy budujacych sie koszalinian pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 26.05.2006 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Witamy sąsiada ! Objezdzilismy wszystko dookola Koszalina i wybor padl na Stare Bielice. Dzialki byly atrakcyjne zarowno pod wzgledem cenowym, jak i przestrzennym. Gorzej z dojazdem (nie ma co liczyc na miejska komunikacje), ale jakos to przebolejemy (przyszla malzonka wlasnie sie zapisala na kurs kat.B ) Dokladnie dzialka znajduje sie na samym wylocie ze St. Bielic (w kierunku Mielna), jakies 1,5-2km od ul. Szczecinskiej pozdrawiamy no moze nie wyrazilem sie zbyt precyzyjnie, urodzilem sie w koszalinie i znam troche okolice, ale obecenie mieszkam (i buduje sie) pod szczecinem, ale zawsze z ciekawoscia sledze losy budujacych sie koszalinian pozdrawiam m. Wyraziles sie precyzyjnie, tylko ja nie doczytalem Zreszta Szczecin to tez jak sasiedztwo (nawet tam studiowalismy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert i Aga 28.05.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 HEJ! Przeglądając Wasz dziennik zauważyłem sporo podobieństw i odniesień do nas "Panie naszego życia" mają na imię Agnieszka, jesteśmy prawie w tym samym wieku - Wy macie po 26 latek, ja mam 28 a moja Aga 26. podobnie jak my chcecie w przyszłym roku zalegalizować wasz związek. W końcu tak samo jak my wzieliście się za budowę własnego (parterowego) domku . Jedyna różnica jest taka że my papierkologię mamy już za sobą i zaczęliśmy właśnie prawdziwe budowanie W każdym razie życzymy Wam szybkiego i udanego przebrnięcia przez urzędasów. U nas z tym było ciężko, ale kto jak kto my młodzi potrafimy przejść wszystko! Jakbyście mieli jakieś pytania i wątpliwości możecie śmiało się nas pytać. Zapraszamy do lektury naszego dziennika. Powodzenia! Robert i Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 28.05.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Co do reprezentowania spraw urzędowych, to najlepiej by było, jakbyście oboje spisali takie upoważnienie na 1 osobę ( w tym przypadku Ciebie), czyli Twoja narzeczona zgadza się, abyś reprezentował wszelkie sprawy papierkowe (Notariusz będzie wiedział jak to prawnie ułożyć prawidowo). U nas jest podobnie, działka co prawda jest na 4 osoby Ale mój narzeczony wszystko załatwia - poszliśmy przed rozpoczęciem budowy do notariusza i wypisaliśmy takie oświadczenie. Na szczęście po ślubie ( za 3 miesiące) będzie już zbędne. A co do tych rodzinnych zjazdów i wymiany zdań....to hmm skąś to znam Identycznie jest w naszym przypadku, ale tak chyba jest zawsze Trzymam kciuki i pozdrawiam [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.05.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 haha u mnie już od roku tematem przewodnim wszelkich zjazdów rodzinnych jest budowa Każdy okazuje się od razu ekspertem budowlanym i ma najlepsze koncepcje Ale myślę, że to też ma swoje uroki Trzeba siępo prostu przyzwyczaić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.05.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 To mnie tu jeszcze nie było? Już to naprawiam i dołączam do czytelników Waszego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 03.06.2006 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Witam Anno Dzieki Giera za porady, juz niedlugo bedziemy musieli pewnie z nich skorzystac. Podzownie po notariuszach, ciekawe ile sobie biora za cos takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 04.06.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Witam Anno Dzieki Giera za porady, juz niedlugo bedziemy musieli pewnie z nich skorzystac. Podzownie po notariuszach, ciekawe ile sobie biora za cos takiego Ja płaciłam 50 złociszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.07.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Geodeta i zdjęcie humusu to dwie oddzielne sprawy. Najpierw geodeta robi Ci mapkę do celów projektowych. A jeżeli chodzi o zdjęcie humusu to zdjemujesz go dopiero jak będziesz miał pozwolenie na budowę i geodeta będzie miał przyjść wytyczyć budynek.Musisz sobie sam załatwić zdjęcei humusu. Najlepiej wynająć jakiegoś pana koparkowego, który to zrobi. No mozna jescze zdjąć go ręcznie....ale wtedy nie wiem czy dociągniesz do końca budowy.Renta murowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts