Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Agi & Misia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy sąsiada ! ;)

Objezdzilismy wszystko dookola Koszalina i wybor padl na Stare Bielice. Dzialki byly atrakcyjne zarowno pod wzgledem cenowym, jak i przestrzennym. Gorzej z dojazdem (nie ma co liczyc na miejska komunikacje), ale jakos to przebolejemy (przyszla malzonka wlasnie sie zapisala na kurs kat.B :wink:)

Dokladnie dzialka znajduje sie na samym wylocie ze St. Bielic (w kierunku Mielna), jakies 1,5-2km od ul. Szczecinskiej

pozdrawiamy

Hej

Zapisuję się do czytelników Waszego dziennika i życzę powodzenia :D

jakie są wymiary Waszej działki, że piszesz, że sa one nietypowe???

Witam, moze troche zle sie wyrazilem, bo wymiary nie sa moze nietypowe, bardziej jej ksztalt. Zreszta moze mi sie tylko tak wydaje (nie widzialem zbyt wielu dzialek ;)), w koncu czy to musi byc kwadrat/prostokat?

wygląda tak

dokladnych dlugosci w tej chwili nie podam. pozniej zajrze w domu do mapki. pamietam tylko ze najdluzszy bok ma chyba 40m, jakos tak.

pozdrawiamy

Dzieki. Fajnie szlyszec slowa otuchy i zachety od osob ktore juz maja za soba jakas droge przebyta w tym kierunku ;) (mniejsza lub wieksza)

Wiec nie taki wilk straszny powiadacie... :)

Przed nami poki co zwykla papierkologia, schody zaczna sie jak juz bedziemy mieli pozwolenie na budowe i trzeba bedzie sie rozgladac za materialami, fachoFcami no i bankiem ;)

Witamy sąsiada ! ;)

Objezdzilismy wszystko dookola Koszalina i wybor padl na Stare Bielice. Dzialki byly atrakcyjne zarowno pod wzgledem cenowym, jak i przestrzennym. Gorzej z dojazdem (nie ma co liczyc na miejska komunikacje), ale jakos to przebolejemy (przyszla malzonka wlasnie sie zapisala na kurs kat.B :wink:)

Dokladnie dzialka znajduje sie na samym wylocie ze St. Bielic (w kierunku Mielna), jakies 1,5-2km od ul. Szczecinskiej

pozdrawiamy

no moze nie wyrazilem sie zbyt precyzyjnie, urodzilem sie w koszalinie i znam troche okolice, ale obecenie mieszkam (i buduje sie) pod szczecinem, ale zawsze z ciekawoscia sledze losy budujacych sie koszalinian

pozdrawiam

m.

Witamy sąsiada ! ;)

pozdrawiamy

no moze nie wyrazilem sie zbyt precyzyjnie, urodzilem sie w koszalinie i znam troche okolice, ale obecenie mieszkam (i buduje sie) pod szczecinem, ale zawsze z ciekawoscia sledze losy budujacych sie koszalinian

pozdrawiam

m.

Wyraziles sie precyzyjnie, tylko ja nie doczytalem :lol:

Zreszta Szczecin to tez jak sasiedztwo (nawet tam studiowalismy 8) )

HEJ!

Przeglądając Wasz dziennik zauważyłem sporo podobieństw i odniesień do nas :wink: "Panie naszego życia" mają na imię Agnieszka, jesteśmy prawie w tym samym wieku - Wy macie po 26 latek, ja mam 28 a moja Aga 26. podobnie jak my chcecie w przyszłym roku zalegalizować wasz związek. W końcu tak samo jak my wzieliście się za budowę własnego (parterowego) domku :D . Jedyna różnica jest taka że my papierkologię mamy już za sobą i zaczęliśmy właśnie prawdziwe budowanie :wink: W każdym razie życzymy Wam szybkiego i udanego przebrnięcia przez urzędasów. U nas z tym było ciężko, ale kto jak kto my młodzi potrafimy przejść wszystko! Jakbyście mieli jakieś pytania i wątpliwości możecie śmiało się nas pytać. Zapraszamy do lektury naszego dziennika. Powodzenia!

Robert i Aga

Co do reprezentowania spraw urzędowych, to najlepiej by było, jakbyście oboje spisali takie upoważnienie na 1 osobę ( w tym przypadku Ciebie), czyli Twoja narzeczona zgadza się, abyś reprezentował wszelkie sprawy papierkowe (Notariusz będzie wiedział jak to prawnie ułożyć prawidowo). U nas jest podobnie, działka co prawda jest na 4 osoby :) Ale mój narzeczony wszystko załatwia - poszliśmy przed rozpoczęciem budowy do notariusza i wypisaliśmy takie oświadczenie. Na szczęście po ślubie ( za 3 miesiące) będzie już zbędne.

A co do tych rodzinnych zjazdów i wymiany zdań....to hmm skąś to znam :) Identycznie jest w naszym przypadku, ale tak chyba jest zawsze :)

Trzymam kciuki i pozdrawiam :)[/url]

• 1 month później...
Geodeta i zdjęcie humusu to dwie oddzielne sprawy. Najpierw geodeta robi Ci mapkę do celów projektowych. A jeżeli chodzi o zdjęcie humusu to zdjemujesz go dopiero jak będziesz miał pozwolenie na budowę i geodeta będzie miał przyjść wytyczyć budynek.Musisz sobie sam załatwić zdjęcei humusu. Najlepiej wynająć jakiegoś pana koparkowego, który to zrobi. No mozna jescze zdjąć go ręcznie....ale wtedy nie wiem czy dociągniesz do końca budowy.Renta murowana :D