Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za wykonanie dachu (dolnośląskie)

seba78

Recommended Posts

Witam,

Jak w temacie, ile za wykonanie dachu (212mkw, 6 okien, dachowka cementowa)? Moze ktos moze polecic dobrą ekipę z okolic Wrocławia. Jak na razie, obaj Panowie z którymi rozmawiałem niezle sie cenia:

1.Numer jeden - 45pln/m2 + 150pln za kazde okno.

2.Numer dwa - Tej ceni sie ekstra 58pln/m2.

Obaj nie robia podbitek. Jak widze ceny z forum typu 32pln to sie zastanawiam skad Wy bierzecie takich tanich fachowcow, bo zakładam, ze są to eksperci w swojej branzy i robia te dachy dobrze.

Pozdrawiam,

:o

Jestem właśnie na etapie zakładania dachu. Ponieważ jest to modernizacja stary zdejmuję sam. Przejrzałem oferty kilkunastu dekarzy z łódzkiego. Generalnie na rynku jest zmowa cenowa. Przynajmniej w zakresie wyjściowego przedziału cen. Wszyscy liczą więźbę 20 -24 zł / m2, dachówkę 18-20 zł/m2 i za obróbkę 12 zł /mb.

Mam 377 m2 dachu. Mistrz dekarski, choć on tylko dogląda prac zażyczył sobie 28 000 za robociznę. Znalazłem kilku za 16000. Za okno żądają 150-200 złotych. Ale można utargować do 0. Przy oknach dachowych można przy kompleksowym zakupie uzyskać do 30 % rabatu. Na dachówki około 16%. Ten towar trzeba było zamawiać w marcu - niektórzy odejmowali jeszcze o 20 %.

Jestem umówiony z cieślą na 17 zł za m kw. W tej cenie: wykonanie więźby (impregnacja we własnym zakresie), deskowanie + położenie papy. Co ciekawe majster ma taka sama cene dla prostych dachow dwuspadowych jak i skomplikowanych kopertowek z lukarnami na przyklad. Po prostu 17 zl za m kw. Cena dotyczy okolic Radomia. Ciesla wykonał na moim osiedlu dwa dachy. Jeden kilka lat temu i w ubiegłym sezonie drugi. Obaj właściciele są zadowoleni. Generalnie jak sie zorientowałem jest to niska cena gdyz w moim regionie za ten zakres pracy chcą 20-25 zł