Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co czeka Europę??

lewakk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chcesz powiedziec , ze uprawianie sexu z kim sie chce i kiedy sie chce , nie jest juz grzechem ?

to zależy 8)

czy bierzesz sobie do serca "miłujcie się" czy "trwajcie w nadzieji" :wink:

Po tych wszystkich dyskusjach, to czeka nas juz tylko dyskusja o prawach onanistów...

eeee, to już było :roll:

onanizm prowadzi do ślepoty

Roman musiałby interpelować braille`m

mandat tego nie obejmuje :lol:

Lewakk .

Z calym szacunkiem . Chcialbym skorzystac z twego doswiadczenia . Chodzi mi o twoja pomoc w zredagowaniu pytania . Chcialbym otoz , zapytac sie na ktoryms z katolickich portali : czy mozna uzyskac dyspense na sex z wlasna zona ? Do zapytania sklonila mnie informacja uzyskana od moich dwoch sasiadek . One twierdza , ze uzyskaly taka dyspense . Czy to jest mozliwe ? Od siebie dodam , ze jestesmy z malzonka szczesliwymi rodzicami dwojki dzieci . W swietym zwiazku malzenskim od wiecej niz 5-ciu lat . A jak wiadomo , uprawianie sexu nie w celu prokreacji , to grzech . No i jeszcze od siebie dodam , ze w zwiazku z klopotami zdrowotnymi mojej malzonki , lekarz zabronil stosowac sex przerywany .

Lewakk . Pomozesz ? Prosze !!!

no chcesz uzyskać dyspense na seks z własną żoną ( dysepnsa to zwolnienie od obowiazku stosowania określonego przepisu kościelnego {dotyczącego np. przeszkód małżeńskich, złożonych ślubów, zachowania postu itp. ])

czyli uważasz że kościól pozwala się tylko kochać w dni płodne czyli w celu prokreacji , ty chcesz mieć możlwośc robienia tego kiedy indziej

Chcesz powiedziec , ze uprawianie sexu z kim sie chce i kiedy sie chce , nie jest juz grzechem ?

to zależy 8)

czy bierzesz sobie do serca "miłujcie się" czy "trwajcie w nadzieji" :wink:

Cos mi sie wydaje , ze Ty uprawiasz kiedy chcesz , nie myslac ze to grzech . Na zasadzie - dobry Bog wiedzial co robi wyposazajac nas tak jak nas wyposazyl .

Paty - bez komentarza .

Cos mi sie wydaje , ze Ty uprawiasz kiedy chcesz , nie myslac ze to grzech . Na zasadzie - dobry Bog wiedzial co robi wyposazajac nas tak jak nas wyposazyl .

"uprawiać" jest takie ordynarne :roll:

ale zgodnie z KKK - grzeszę

pokrętnie mówię sobie, że "nie pożądam żony bliźniego swego ani żadnej rzeczy która jego jest", od 10 lat cudzołożę wiernie- może Szef

weźmie to pod uwagę :-?

zapytaj interlokutorów - jako to jest z 9 przykazaniem 8)

eeeee

ale to Ci wyjdzie o krok :lol: