Chef Paul 03.08.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Rezi ...........ja też nie palę, 18 dzień. Rzuciłam w czasie urlopu bez wspomagaczy(tabletek, gum, biorezonansu), przeczytałam tylko ksiązkę...na temat rzucania palenia, NORMALNIE CUD. ... co to za książka ? (poproszę o tytuł i autora) ... narazie to zaczynam myśleć o rzuceniu palenia ... może to ten pierwszy krok http://www.chefpaul.net/smiles/smokeG1.gif pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.08.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Rezi ...........ja też nie palę, 18 dzień. Rzuciłam w czasie urlopu bez wspomagaczy(tabletek, gum, biorezonansu), przeczytałam tylko ksiązkę...na temat rzucania palenia, NORMALNIE CUD. ... co to za książka ? (poproszę o tytuł i autora) ... narazie to zaczynam myśleć o rzuceniu palenia ... może to ten pierwszy krok http://www.chefpaul.net/smiles/smokeG1.gif pzdr Najważniejszy pierwszy krok ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 03.08.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Najlepszym sposobem na rzucenie palenia jest zajście w ciąże Paliłem od zawsze. Dużo! Rzucenie palenia to żaden problem - robiłem to wiele razy i z powodzeniem. Niestety krótkotrwałym - 3 - 21 dni. Stosowałem wszystkie znane terapie antynikotynowe. Kolczyki, komputer z elektrodami na głowie, akupunktura, tabletki, gumy do żucia, plastry itd. Z tm samym kilkudniowym skutkiem Metody DaKar nie próbowałem - jakoś do chłopów mnie nie ciągnie. A szkoda bo milion (czy też 10 milonów?) dolarów czeka, więc kto wie? Kilka miesiiecy temu pojawił sie ostry kaszel z tzw "krwiopluciem". Natychmiast skierowanie do szpitala płucnego na Płocką. Ordynator: "pana decyzja - koniec z paleniem i leczenie, albo palimy dalej i nie zawracać mi głowy bo chorzy czekają! Podziałało jak piorun. Całowicie przeszła mi chęć na palenie. Szczegółowe i niezbyt przyjemne badania, m.in. sondowanie płuc, pobieranie wycinka itd. Wyniki na szczęście negatywne (nie ma nowotworu). 4 miesiące niepalenia - nawet bez wiekszego "głodu". No i 12 kg do przodu! Miesiąc temu kolega przywiózł z Chin papierosy z domieszką liści bananowych. Zapach jak z Amfory. Jedno i drugie zaciagnięcie z ciekawości. Odlot jak po dobrej trawce. Więc dobry kolega ......podarował mi całą paczkę. Od miesiaca palę, wprawdzie słabsze (LM) niż poprzednio (Golden American). Masa ciała spadła o 4 kg. Własnie zbieram siły. Skoro raz potrafiłem............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 03.08.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Przy piwku koledzy stwierdzili , ze papieros jest taki maly a nami rzadzi . Powiedzialem wtedy , ze to ja rzadze papierosem , a nie on mna - rzucilem , zeby im pokazac kto kim rzadzi i w ten sposob nie pale ponad trzy lata - odkrylem smaki ( dodatkowo nie uzywam soli ) , ktorych dotad nie znalem ale na wage to nie wplynelo i brzuszek nadal mam idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agunia0911 03.08.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Chcę żucić.Proszę o pomoc!Próbowałam wielokrotnie ale po miesiącu nie dawałam rady.Obecnie palę 1,5 paczki dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 06.08.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Edziu gratuluje, trzymam kciuki!Opłaca się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 06.08.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Do tych , co rzucili palenie - sni wam sie od czasu do czasu , ze palicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.08.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Wiecie co jesteście okropni,Ten wątek Rezi założył w określonym celu i wydaje się, że spełnia ten cel. Rzucający palenie kiedy im źle / wiem to po sobie/mogą tu znaleźć wsparcie a to bardzo dużo w trudnych chwilach. Jako osobiście zainteresowana tym wątkiem nie dopuszczę aby grupka forumowiczów urządzała sobie tu osobiste wycieczki niezwiązane z tematem.Jak już zauważyliście usunęłam już niektóre.Kurna i będę tego pilnować !!! pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.08.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Zaluje Edziu , ze nie zareagowalas , kiedy ckwadrat rzucal wyzwiskami w Gryfpc. Widac jednym mozna powyzywac , a innym nie Proponuje wyrzucic stad to co jest offtopic i bedzie mam nadzieje po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 06.08.2006 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 06.08.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 EDZIU z całym szacunkiem, ale dlaczego wyrzucasz to co na temat odpowiadalem Wartownikowi, że już nie pamiętam czy mi się śniło palenie a Ty w szale porządkowania, ten post też wywaliłaś dlaczego? z powodu że 1950? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.08.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 EDZIU z całym szacunkiem, ale dlaczego wyrzucasz to co na temat odpowiadalem Wartownikowi, że już nie pamiętam czy mi się śniło palenie a Ty w szale porządkowania, ten post też wywaliłaś dlaczego? z powodu że 1950? Masz rację 1950 jestem bardzo zła i wiesz dlaczego....acha i pamiętaj , ze mój nick też z DUŻYCH liter, sorry już przywracam Do tych , co rzucili palenie - sni wam sie od czasu do czasu , ze palicie ? nie, ale to już tak dawno, że aż nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.08.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Zaluje Edziu , ze nie zareagowalas , kiedy ckwadrat rzucal wyzwiskami w Gryfpc. Widac jednym mozna powyzywac , a innym nie Proponuje wyrzucic stad to co jest offtopic i bedzie mam nadzieje po sprawie rrmi , dziękuję za info , do nich jeszcze nie dotarłam. Teraz widzę, że było to w czasie mojego urlopu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 06.08.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 EDZIU przecież napisałem, żeby była pełna jasność wiesz, nie lubię jak ktoś chce bardzo pokazać swoją yntelygencję i się mądrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 06.08.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Edzia , teraz to juz Eskimosowi sie na dobre NIE-spodoba w psychiatryku ...a szkoda bo dobrze sie zapowiadał Herbatnik no dobra juz nic nie mowie - przepraszam za moich kolegow i za moją skromną osobe ... a co do tematu -to pozbycie sie nałogu to kaszka z mleczkiem ...wystarczy chcieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 07.08.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Edzia , teraz to juz Eskimosowi sie na dobre NIE-spodoba w psychiatryku ...a szkoda bo dobrze sie zapowiadał Herbatnik no dobra juz nic nie mowie - przepraszam za moich kolegow i za moją skromną osobe ... a co do tematu -to pozbycie sie nałogu to kaszka z mleczkiem ...wystarczy chcieć Selimm spoko - nie musisz przepraszać - nerwy ponoszą , dyskusja została przeniesiona i widać jakoś tak kulturalniej siem porobiło / tak po zagramanicznemu/ , Masz rację - dla rzucającego to kaszka z mleczkiem, gorzej ze współmałżoniem... On jest tym bardziej ode mnie wykończony. To jest moja ostatnia szansa na rzucenie... następnym razem już mi nie pozwoli No i 9 dzionek bez papierosa mi stuka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 07.08.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Edzia gratulacje oby tak dalej ... coś wszystkie znaki na ziemi i niebie pokazują że niedługo dołączyć będę musiał do waszego zacnego grona ... i to naprawdę niedługo bądzcie tu gotowi do wsparcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 07.08.2006 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 No i 9 dzionek bez papierosa mi stuka... http://rezulak.pl/gify/oklasky.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 07.08.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Dzięki Rezi ...ale to dopiero połowa sukcesu, w ubiegłym roku dłużej wytrzymałam / długo wspomagałam się plastrami/. Teraz niewątpliwie dużą presję wywarł mój mąż ostrzeżeniem, że nie pozwoli mi więcej rzucać palenia...wcale się mu nie dziwię, bo jestem okropnie upierdliwa. Pawson - SERDECZNIE ZAPRASZAMY. W ubiegłym roku założyłam podobny wątek ...pt. rzuciłam palenie , kiedy wróciłam do nałogu nie miałam odwagi już się tam odzywać. Teraz jednak przyszło mi do głowy, zeby go reaktywować i opisywać swoje stany , jak sobie radziłam , czy zastępowałam niewątpliwą przyjemność palenia, jak dojrzałam znowu do tej decyzji... Co Wy na to ?Czy mogłoby to być w jakiś sposób pomocne dla rzucających palenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 07.08.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 oczywiście, zrób tak, ja niestety już nie pamiętam, żeby się podzielić doświadczeniami,ale wiem jedno, rzucałem 6 razy i za każdym razem gdy już nie paliłem, zapalałem jednego myśląc a co tam już tyle nie palę, jeden mi nie zaszkodzi, NIC Z TYCH RZECZY nic bardziej mylnego, jak już się rzuciło palenie to na wieki,inaczej wraca się do nałogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts