Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Arcobaleno

Recommended Posts

Bo wiesz Arco, ten sezon poświęcam na odgruzowanie po budowie i stworzenie małego ogródka. Bardzo się przy tym męczę i głupoty gadam ;) Chcę wrócić do zdjęć jak Ty zakładałaś ogród i się pocieszyć, że się da!

Specjalnie dla Cię :)

http://img411.imageshack.us/img411/2238/tarasik6907wk.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Toluś - dzięki :)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Alunku - hortensje w gruncie też mają maleńkie pączki - już pomnijając to, że na 4 krzaczki tylko trzy znalazłam ! Reszta zmarzła...

Kurcze..może wiecie jak ugryźć sprawę oprotestowania budowy fermy norek ? Czy to w ogóle jest możliwe jak już zaczęli? Masakra normalnie - tereny należą do sąsiedniej gminy, ale znajdują się pod naszym nosem, listy protestacyjne podpisywaliśmy jakiś ekolog też coś działał, ale niestety pozwolenia poszły i już zaczynają nam ciężarówki pod domem jezdzić - bo to tylko tą naszą boczną dróżką da się tam dojechać - jestem wściekła bo mieszkańcy wsi nie stanęli murem, bo w zasadzie nasza brukówka najbliżej ma do tej działki (ok 1 km) i nas bezpośrednio najbardziej to dotyczy...uspokajają, ze to nowoczesne technologie, że nie będzie uciążliwości, ale boimy się jednak :/

:welcome:

Arcobaleno, przeczytałam sobie wczoraj do poduszki twój cały wątek i śniły mi się tulipany i żonkile:yes:.

Masz cudowny ogród, wspaniałą rodzinkę i ogromny talent. A twoje zdjęcia mogę oglądać, oglądać i jeszcze raz oglądać.

Całe szczęście, że w swoim domku nie szłaś na siłę w "White", bardzo podoba mi się to "black and white", jest bardziej naturalne.

Pozdrawiam:)

Arco, niesty nie wiem jak ci pomoc, ale z doświadczenia wiem,że to ciężka batalia, którą zwykle ciężko wygrać,ale można wygrac również. W naszym przypadku ( nasze osiedle zalewały smrodki od wysypiska, na które trafiały odpady z ubojni) pomogła telewizja, radio, inicjatywa społeczna -masowe zbieranie podpisów, spotkania z prezydentem miasta itd. Nie należy poddawać się.

A może ludzie z wydziałów ochrony środowiska urzędu gminy, czy miasta mogą pomóc, coś podpowiedzieć?

Witam,

systematyczne protesty w tej sprawie to chyba najlepsze i póki co jedyne rozwiązanie. W przypadku pojawiajacych się np. uciążliwości zapachowych sprawę od razu nalezy zgłosić do Wojewódzkiej Inspekcji Ochrony Środowiska.

A poza tym chciałam pogratulować pięknego domu i ogrodu oraz ciepłego i optymistycznego bloga. Naprawdę miło się czyta, a piękne zdjęcia cieszą oczy:)

Pozdrawiam serdecznie

Leśniczka

Alunku - hortensje w gruncie też mają maleńkie pączki - już pomnijając to, że na 4 krzaczki tylko trzy znalazłam ! Reszta zmarzła...

Kurcze..może wiecie jak ugryźć sprawę oprotestowania budowy fermy norek ? Czy to w ogóle jest możliwe jak już zaczęli? Masakra normalnie - tereny należą do sąsiedniej gminy, ale znajdują się pod naszym nosem, listy protestacyjne podpisywaliśmy jakiś ekolog też coś działał, ale niestety pozwolenia poszły i już zaczynają nam ciężarówki pod domem jezdzić - bo to tylko tą naszą boczną dróżką da się tam dojechać - jestem wściekła bo mieszkańcy wsi nie stanęli murem, bo w zasadzie nasza brukówka najbliżej ma do tej działki (ok 1 km) i nas bezpośrednio najbardziej to dotyczy...uspokajają, ze to nowoczesne technologie, że nie będzie uciążliwości, ale boimy się jednak :/

Skoro zaczeli juz budować to mają wszystkie pozwolenia, chyba troche za późno się obudziliście. Trzeba było działać na etapie wyłożenia zmiany planu miejscowego i opracowywania decyzji środowiskowych - napewno te informacje były do wglądu w Urzedzie Gminy na terenie której zaplanowano tą inwestycje. Teraz co najwyżej trzymać rękę na pulsie i obserwować, a nóż zakażą wody gruntowe.

Kurka to wam zrobili niespodziankę z tą fermą , no i szkoda że nie udało się jakoś wspólnymi siłami zadziałać i tego powstrzymać. Miejmy nadziję że nie uprzykrzy wam to zbytnio życia.

Mi jest przykro tym bardziej że ową dróżką za twoim domem przejeżdżałam kilka razy. I dla niezorientowanych napiszę że to poprostu bajeczna wiejska droga wyłożona brukiem , później biegnie między polami,wokól kwitną kwiaty, pasą się konie . Po prosty żyć nie umierać wymarzone miejsce na spacer i ukojenie nerwów.

Może nie będzie tak źle? Pojęcia nie mam z czym się wiąże tak bliskie sąsiedztwo z taką fermą?

Pozdrawiam serdeczxnie!

• 6 months później...

Wszystkim moim drodzim przyjaciołom z Forum życzę

aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła

i ciepła rodzinnej atmosfery,

a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność

Ściskam Was świątecznie

Alunek z rodziną

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTfATBcAZI4F6DKUvrnuHShgbX8BC8ffJfiimUZyJDMM0dHN0lN

Ten cudowny, pełen miłości czas Świąt, niech przyniesie wiele szczęścia i radości, a Nowy Rok spełni najskrytsze marzenia.

http://img856.imageshack.us/img856/2396/defaultbq.jpg

Beata z rodziną:)

• 2 weeks później...

http://img204.imageshack.us/img204/7007/happynewyear201381.jpgUploaded with ImageShack.us

Arco dużo zdrowia, radości i wszelkiej pomyślności w Nowym 2013 Roku.

Życzymy realizacji marzeń, uśmiechu, słońca, miłości oraz nie gasnącej wiary w siebie.

Dziękuję za kolejny wspólny rok :hug:

Szczęśliwego Nowego Roku!

Aneta, Łukasz, Okruszek i Iskierka

Wszystkiego najpiękniejszego w Nowym Roku! Spełnienia marzeń, również tych głęboko ukrytych. Niech zbliżający się Nowy Rok przyniesie same radosne momenty!!!

http://img16.imageshack.us/img16/1249/15330868.jpg

• 2 months później...

Śnieg nam wszystkim popsuł szyki,

przykrył jajka i koszyki

a kurczaczkom zmarzły nóżki,

więc się tulą do rzeżuszki,

lecz choć śnieg nam pada w święta

i pogoda taka wstrętna

my święconym się dzielimy

i radości wszem życzymy.

http://img713.imageshack.us/img713/1277/krolikwielkanocny.jpg

WESOŁYCH , SPOKOJNYCH I ZDROWYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ:)