Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Arcobaleno

Recommended Posts

aka - :wink: :wink:

Kasiu - witam, dziękuję i zapraszam :D

anjamen - meble zamawialiśmy u stolarza - nie znam firmy.

A my kupiliśmy w końcu odkurzacz centralny :D Tzn jednostkę. Fajnie ciągnie tylko ta rura trochę się plącze - chyba troszku za długa jest..

Fajny bajer to szufelka centralna w kuchni - ciągnie jak smok !

No i karnisze kupiliśmy - mężuś już zamontował :D

Tylko firanek niet...stałam chyba z godzinie w dziale z firankami, ale niestety nie mogłam się na nic zdecydować - owszem, były takie, które mi się podobały - nawet bardzo - ale nie do końca do mojego domu :-?

Stwierdziłąm, ze na siłę kupować nie będę tylko będę zaglądać do sklepów i kupię dopiero wtedy jak coś mi naprawdę wpadnie w oko - tyle wytrzymaam bez firan to i jeszcze trochę wytrzymam - najważniejsze ze karnisze już są :D

Pozdrawiam !

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Ooo ja dawno nie zaglądałam do siebie :wink: a ostatnio nie chciało mnie zalogować i nie mogłam nic napisać :x

Dziękuję wszystkim za miłe słowa :D

Mikopiko - moja Jula właśnie niedawno skończyła roczek - 27 lutego :D

Martelia - tak mamy tarnavę - co do pytań - wal śmiało, jeśli tylko będę mogła to pomogę :wink:

Edybre - kolor paneli i frontów kuchennych to wenge.

A u nas dziś taki piękny dzień był !! Słoneczko tak świeciło, ze aż się chciało żyć :D

Wiosna idzie jak nic !! Na tę okoliczność zmieniłam sobie avatar :lol: bo na tamten już patrzeć nie mogłam - jakaś taka rozmarzona tam byłam..jak nie ja hehe

hej,

zastanawiam się nad Waszą obudową kominka i czy nie boisz się, że w krótkim czasie szybko się wybrudzi ? Czy zabezpieczaliście ją jakimś impregnatem ?Jak po pierwszych paleniach ?

Wiesz, my nie palimy zbyt często bo nasza Julka to takie wszędobylskie stworzonko i trudno ją upilnować :wink: Dlatego do tej pory paliliśmy zaledwie kilka razy. Nie wygląda mi na to, zęby miało się coś zabrudzić - choć nie wiem jak to będzie po dłuższym czasie.

Impregnowaliśmy te płytki specjalnym płynem do nich.

jea - :wink: ja prac polowych ogólnie nie lubię...choć jak wyjdzie słoneczko i cieplej się zrobi to pewnie z przyjemnością zajmę się tymi ugorkami..a na ile zapału mi starczy to nie wiem.. :wink:

No ! Wiosna przyszła, więc jutro jak ta piękna pogoda się utrzyma to ruszamy w teren i zaczynamy doprowadzać go do porządku :D Chcemy jak najszybciej posiać trawkę, żeby móc wypuszczać Julkę na dwór. Odkąd nauczyła się chodzić( a raczej można powiedzieć biegać hehe) nie chce już tak długo siedzieć w wózku i rwie się na ziemię, no a bliskie spotkania z takim błockiem nie należą raczej do przyjemności...

No i te grillki na zielonej trawce...

agiis - wczoraj była u nas tak piękna pogoda, że z prawdziwą przyjemnością oddałam się ziemnym pracom :D

Julka trochę mi przeszkadzała, bo nie chce już za długo siedzieć w wózku a na ziemię nie mogę jej puścić bo zaraz by się przewracała i brała wszystko do buźki :roll: :wink: Powystawiałam jej więc wszystkie mozliwe dzieciowe sprzęty - wózek, rowerek, huśtawka, kojec - i tak po pół godziny , godzinke na każdym i coś tam mi się udało porobić :wink: Swoją drogą nieźle to musiało wyglądać - mini plac zabaw na gliniastym polu :lol: :wink:

Dzis znowu od rana słoneczko świeci, więc zaraz ruszamy w plener :D

Witam.

pozwolę sobie przyłączyć się do wątku i oczywiście do zachwytów nad wnętrzami domku. Bardzo mi się podoba kolorystyka no i prota forma - to też są moje klimaty. Super kuchnia, i łazienka na górze. :D :D :D W związku z łazienką mam małe pytanko, a dokładniej chodzi mi o blat pod umywalką. Też wymyśliłam sobie taki blat tylko myślałam o drewnianym - ale wiadomo drewno w połączeniu z wodą - niezbyt praktyczne. Twój jest idealny.

A moje pytanie - czysto techniczne - z czego zrobiona jest konstrukcja i jak są wykończone narożniki - czy są fazowane (szlifowane) czy wykończone listwą maskującą?na zdjęciach nie mogałam się dopatrzeć

Bądą wdzięczna za odpowiedź. pozdrawiam

Oczywiście i ja przyłączam się do gratulacji z tytułu superowskich wnętrz.

Mam do Ciebie pytanie natury technicznej odnośnie podług drewnianych - czy do ich mycia, pielęgnacji używasz jakichś specjalnych środków? Ja mam kawałek ciemnej podłogi i mogłabym ją myć na okragło - wciąż widać kurz, psie łapy itd. Jak Ty sobie radzisz z tym problemem?

Z góry dziekuję.