tosinek 29.07.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Dołączam do grona zachwyconych, domem, tarasem (z jakiego będzie drewna?) i rodziną. A tak na marginesie to jak braliście ślub to potrzebna była zgoda sędziego??? Mam prośbę, czy możesz mi podać odległość od miejsca gdzie się kończy słup do końca okładziny, chodzi mi o długość, mierzoną od holu albo gdy stoisz koło swoich muszelek. Mam podobny układ i chcemy jak najcieńszy kominek.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 29.07.2007 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 tosinek - dzięki za miłe słowa, ale chyba już śpiąca jestem bo nie bardzo wiem o co kaman Chodzi Ci o "glębokość" wkładu kominkowego? No bo on jest dostawiony do słupa i zlicowany z płytą na której jest okładzina. A o jakich muszelkach mówisz? Taras będzie z sosny - jak na razie kasa tylko na to się znalazla - może kiedyś zrobimy wymiankę na bardziej twardsze i mniej podatne na wilgoć. P.S. Mówisz, że dziecinnie wyglądamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 30.07.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 P.S. Mówisz, że dziecinnie wyglądamy? :lol Tak na osómą klasę a chodzi mi o głębokość wkładu + grubość obudowy, jaśniej ? A deseczki na taras pokażesz?? Bo ja też chciałam z sosny, w znajomym tarataku powiedzieli mi, że koszt tarasu u nich to 65 z m2 (cena wraz z legarami) ale czeka się rok, bo drewno musi być suchutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 30.07.2007 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Ok - zmierzę i napiszę. A dechy leżą i schną, przy tej wilgotnej pogodzie trwa to niestety dłużej, mąż mówi, ze są już niby dobre do obróbki, ale ja nie wiem czy jest sens zakładac je jeszcze w tym roku czy zostawić niech sobie spokojnie leżą i schną do nastęnego I tak nie wyrobimy się wcześniej niż za miesiac a to akurat bedzie koniec lata i wcale się za długo nim nie nacieszymy przed zimą a jak mam ryzykować ze się powyginają to może niech lepiej poczekają...sama nie wiem O koszcie nic Ci nie powiem, bo my cały materiał "po znajomości" załatwialiśmy i na dodatek jako cześciową zapłatę za jakąś tam wcześniejszą przyslugę, wiec w sumie nie wiem jak wyszło. A robocizna wlasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 30.07.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 A ja bym nie wytrzymała i płyty wiórowe bym nabiła i cierpliwie poczekała aż drewno na taras wyschnie. Tak się dopytuję o ten kominek bo mam identyczny układ jak ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 30.07.2007 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Taa płyty wiórowe też trzeba kupić (poza tym mąż nie lubi prowizorki) a u nas z kasą ostatnio cienko A tu garaż czeka na wylewkę - w tym tyg - i masa innych wydatków się kroi - na pierwszy rzut chyba barierka na schody bo Julka już omija zapory z krzeseł I tak na tarasie nie będzie zbyt przyjemnie dopóki nie zrobimy zadaszenia - słońce wali akurat na tą ścianę domu przez większą częśc dnia, takze jak jesteśmy na ogrodzie to raczej uciekamy pod drzewka, w cień.. A propos...ostatnio musieliśmy ściąć duzego klona, który rósł przed ogrodzeniem, miał piekną dużą koronę i dawał upragniony cień na dużą część ogrodu...niestety z każdą wichurą coraz mocniej przechylał się w stronę garażu i groził zawaleniem Scięcie bez pozwolenia wycenili na 42 tys zło Na szczeście nie przyszło nam to do głowy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 30.07.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Witam Jak miło spotkać koleżanki z netwesele na forum Muratora Coraz nas tu więcej (ja zmieniłam nick ). Najpierw ślub, potem dzieciątka a teraz domy budujemy. Martha221 teraz jest na forum Noworodek (swoją drogą wspaniałe forum dla modych mam) i chyba na prywatnym forum grudniówek 2005. Jeszcze raz pozachwycam się Twoim domkiem - naprawdę lubię zaglądać do Twojej galerii - bardzo fajne pomysły - warte spapugowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 30.07.2007 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Witam Jak miło spotkać koleżanki z netwesele na forum Muratora Coraz nas tu więcej (ja zmieniłam nick ). Najpierw ślub, potem dzieciątka a teraz domy budujemy. Martha221 teraz jest na forum Noworodek (swoją drogą wspaniałe forum dla modych mam) i chyba na prywatnym forum grudniówek 2005. Jeszcze raz pozachwycam się Twoim domkiem - naprawdę lubię zaglądać do Twojej galerii - bardzo fajne pomysły - warte spapugowania O proszę Mnie również miło, ale jakbys zdradziła nick to byłoby milej bo tak to nie mogę skojarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 30.07.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Gdyby nie netwesele pewnie bym nie zorganizowała takiego weselicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 30.07.2007 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Aga27 Gdyby nie netwesele pewnie bym nie zorganizowała takiego weselicha Hmm..szczerze mówiąc chyba nawet nie miałysmy okazji pogadać na tamtym forum bo Twój nick nie mówi mi za wiele - tak naprawdę to nic mi nie mówi Tak czy inaczej miło, że do mnie "wpadłaś" Cieszę się, ze Ci się u nas podoba i życzę powodzenia w spełnaniu marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 30.07.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 po ślubie raczej czytałam, doradzałam niż pisałam Sporo dziewczyn potem przeniosło się na Noworodka, część pozostała na Net a teraz coraz więcej spotykam tutaj dorze, że istnieją takie fora - człowiek czerpie z doświadczeń innych Np Wasze schody zewnętrzne - bardzo interesujące - muszę je pokazać mężowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 30.07.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 czyżby net był mały??? Arcobaleno a zmnieżyłaś??? PLEASE, serdecznosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 30.07.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 tosinek taki duży a taki malutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 03.08.2007 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 czyżby net był mały??? Arcobaleno a zmnieżyłaś??? PLEASE, serdecznosci wkład kominkowy ma głębokosć 60 cm A u nas własnie na tapecie poręcze do schodów. Na razie stanęło na mniej więcej takich: http://img515.imageshack.us/img515/2739/porczje9.jpg http://img515.imageshack.us/img515/9050/poreczeky7.jpg A tu zrobiłam sobie prowizoryczną symulację http://img123.imageshack.us/img123/3518/porcznaszadk1.jpg Chyba będzie pasować, co? Te pręciki z nierdzewki powtarzają się na karniszah i uchwytach w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 03.08.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Dzięki za wymiary!!! A barierka całkiem całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 03.08.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Arco barierki bardzo ładne. Możesz podać jakiej firmy? Szukam pomysłu na samą poręcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 03.08.2007 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Lucia - to narazie inspiracje zaczerpniete z neta, nie wiem nawet gdzie dokładnie na te zdjecia trafiłam - ale wiem, ze takie elementy z nierdzewki są do kupienia np w castoramie, a górna drewnianą "raczkę do trzymania " zamówimy u stolarza - takze maż pewnie sam skręci te poręcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.08.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 arcobaleno napisałam do Ciebie na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 07.08.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 arcobaleno napisałam do Ciebie na priva sorki, znowu napisałam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fillette 08.08.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Przejrzałam cały wątek, wiele rzeczy mnie zainspirowało, dzięki, że podzieliłaś się widokami na swój domek. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts