Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Arcobaleno

Recommended Posts

Dołączam do grona zachwyconych, domem, tarasem (z jakiego będzie drewna?) i rodziną. A tak na marginesie to jak braliście ślub to potrzebna była zgoda sędziego??? Mam prośbę, czy możesz mi podać odległość od miejsca gdzie się kończy słup do końca okładziny, chodzi mi o długość, mierzoną od holu albo gdy stoisz koło swoich muszelek. Mam podobny układ i chcemy jak najcieńszy kominek.

Dzięki

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tosinek - dzięki za miłe słowa, ale chyba już śpiąca jestem bo nie bardzo wiem o co kaman :roll: :wink:

Chodzi Ci o "glębokość" wkładu kominkowego? No bo on jest dostawiony do słupa i zlicowany z płytą na której jest okładzina. A o jakich muszelkach mówisz? :wink:

Taras będzie z sosny - jak na razie kasa tylko na to się znalazla - może kiedyś zrobimy wymiankę na bardziej twardsze i mniej podatne na wilgoć.

P.S. Mówisz, że dziecinnie wyglądamy? :wink: :lol:

P.S. Mówisz, że dziecinnie wyglądamy? :wink: :lol

Tak na osómą klasę a chodzi mi o głębokość wkładu + grubość obudowy, jaśniej :o ? A deseczki na taras pokażesz?? Bo ja też chciałam z sosny, w znajomym tarataku powiedzieli mi, że koszt tarasu u nich to 65 z m2 (cena wraz z legarami) ale czeka się rok, bo drewno musi być suchutki.

Ok - zmierzę i napiszę.

A dechy leżą i schną, przy tej wilgotnej pogodzie trwa to niestety dłużej, mąż mówi, ze są już niby dobre do obróbki, ale ja nie wiem czy jest sens zakładac je jeszcze w tym roku czy zostawić niech sobie spokojnie leżą i schną do nastęnego :roll: I tak nie wyrobimy się wcześniej niż za miesiac a to akurat bedzie koniec lata i wcale się za długo nim nie nacieszymy przed zimą a jak mam ryzykować ze się powyginają to może niech lepiej poczekają...sama nie wiem :roll:

O koszcie nic Ci nie powiem, bo my cały materiał "po znajomości" załatwialiśmy i na dodatek jako cześciową zapłatę za jakąś tam wcześniejszą przyslugę, wiec w sumie nie wiem jak wyszło. A robocizna wlasna.

Taa płyty wiórowe też trzeba kupić (poza tym mąż nie lubi prowizorki) a u nas z kasą ostatnio cienko :roll: A tu garaż czeka na wylewkę - w tym tyg - i masa innych wydatków się kroi - na pierwszy rzut chyba barierka na schody bo Julka już omija zapory z krzeseł :roll:

I tak na tarasie nie będzie zbyt przyjemnie dopóki nie zrobimy zadaszenia - słońce wali akurat na tą ścianę domu przez większą częśc dnia, takze jak jesteśmy na ogrodzie to raczej uciekamy pod drzewka, w cień..

A propos...ostatnio musieliśmy ściąć duzego klona, który rósł przed ogrodzeniem, miał piekną dużą koronę i dawał upragniony cień na dużą część ogrodu...niestety z każdą wichurą coraz mocniej przechylał się w stronę garażu i groził zawaleniem :roll: Scięcie bez pozwolenia wycenili na 42 tys zło :o Na szczeście nie przyszło nam to do głowy !

Witam

Jak miło spotkać koleżanki z netwesele na forum Muratora :p

Coraz nas tu więcej (ja zmieniłam nick :lol: ).

Najpierw ślub, potem dzieciątka a teraz domy budujemy.

Martha221 teraz jest na forum Noworodek (swoją drogą wspaniałe forum dla modych mam) i chyba na prywatnym forum grudniówek 2005.

Jeszcze raz pozachwycam się Twoim domkiem - naprawdę lubię zaglądać do Twojej galerii - bardzo fajne pomysły - warte spapugowania :oops:

Witam

Jak miło spotkać koleżanki z netwesele na forum Muratora :p

Coraz nas tu więcej (ja zmieniłam nick :lol: ).

Najpierw ślub, potem dzieciątka a teraz domy budujemy.

Martha221 teraz jest na forum Noworodek (swoją drogą wspaniałe forum dla modych mam) i chyba na prywatnym forum grudniówek 2005.

Jeszcze raz pozachwycam się Twoim domkiem - naprawdę lubię zaglądać do Twojej galerii - bardzo fajne pomysły - warte spapugowania :oops:

O proszę :D Mnie również miło, ale jakbys zdradziła nick to byłoby milej bo tak to nie mogę skojarzyć :oops:

Aga27 :)

Gdyby nie netwesele pewnie bym nie zorganizowała takiego weselicha :lol:

Hmm..szczerze mówiąc chyba nawet nie miałysmy okazji pogadać na tamtym forum bo Twój nick nie mówi mi za wiele - tak naprawdę to nic mi nie mówi :wink:

Tak czy inaczej miło, że do mnie "wpadłaś" :D Cieszę się, ze Ci się u nas podoba i życzę powodzenia w spełnaniu marzeń :D

po ślubie raczej czytałam, doradzałam niż pisałam

Sporo dziewczyn potem przeniosło się na Noworodka, część pozostała na Net a teraz coraz więcej spotykam tutaj :lol:

dorze, że istnieją takie fora - człowiek czerpie z doświadczeń innych

Np Wasze schody zewnętrzne - bardzo interesujące - muszę je pokazać mężowi

:)

czyżby net był mały??? Arcobaleno a zmnieżyłaś??? PLEASE, serdecznosci

wkład kominkowy ma głębokosć 60 cm

A u nas własnie na tapecie poręcze do schodów.

Na razie stanęło na mniej więcej takich:

http://img515.imageshack.us/img515/2739/porczje9.jpg

http://img515.imageshack.us/img515/9050/poreczeky7.jpg

A tu zrobiłam sobie prowizoryczną symulację :wink:

http://img123.imageshack.us/img123/3518/porcznaszadk1.jpg

Chyba będzie pasować, co? Te pręciki z nierdzewki powtarzają się na karniszah i uchwytach w kuchni.

Lucia - to narazie inspiracje zaczerpniete z neta, nie wiem nawet gdzie dokładnie na te zdjecia trafiłam - ale wiem, ze takie elementy z nierdzewki są do kupienia np w castoramie, a górna drewnianą "raczkę do trzymania :wink: " zamówimy u stolarza - takze maż pewnie sam skręci te poręcze.