martynka1 22.09.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Arcobaleno czy jest to jodła koreańska ? http://img412.imageshack.us/img412/6734/dsc00044ll5.jpg Bardzo piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 12.10.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 [ salon - wnękihttp://img97.imageshack.us/img97/6162/wnki1909pv.jpg Acrobaleno czy mogłabyś mi napisać dokładnie jak Twój mąż robił te wnęki. Bardzo mi sie podobają. Będę miała w swoim domku podobny rozkład pomieszczeń jak u Ciebie (szeregówka). Narazie mam salon bardzo otwarty na kuchnie, a chciałabym troche przysłonić gary w kuchni, więc myślę o takich wnękach. Kominek mam w tym samym miejscu co Ty. Możesz mi powiedziec z czego są zrobione wnęki? bo z tyłu widzę suporex, a gdzieś pisałaś że są z karton gipsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 12.10.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Arcobaleno dlaczego nic nie piszesz??Co słychać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 12.10.2007 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 O dziewczyny skądeście mnie wygrzebały Martynka - ta choineczka to chyba najzwyklejszy świerk - tylko świeżutki i dlatego taki ładny elais Z tyłu rzeczywiście jest cienki suporeks ale na to jest naklejony karton-gips i cała "układanka" też z k-g. DarioAs a jakoś tak mi się zapomniało o swoich wątku - trochę mnie obowiązki pochłaniają różne a poza tym w domu nic w sumie się nie zmienia...no nie - sorry - firanki mam - a w ogóle to zdjęć robic nie mam jak bo aparat kaputt Przed domem się trochę pozmieniało, bo garaż w końcu zadaszony, ale bramy to chyba w tym roku nie będzie. Szykuję się w najbliższych dniach to wielkiej akcji przesadzania różnych drzewek i krzewów, co to mi je babcia w swoim ogródeczku wyhodowała - trzeba trochę zagęścic teren wokół domu, bo jak na razie to trawa, trawa i ...trawa Pozdrawiam wszystkich, którzy do mnie zaglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 12.10.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 szkoda, że aparat skapitulował jeszcze zostają komórki... zdjęcia też nie wychodzą najgorzej No bo co... chyba tak nie zostawisz swojego wątku?? czekam na jakiś cud i dalsze relacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 14.10.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witam Często tu zaglądałam, bo jest na co popatrzeć Troszkę pomysłów podbiore, szczególnie podoba mi sie kolor podłogi w salonie i ścian, niestety na niektóre jest za póżno - pralnia super sprawa - zazdroszcze, u mnie nie było jak i pralka zostanie na dole Gratuluje gustu i zdolnosci artystycznych, ja niestety będe musiala w pokoju córci skorzystać z gotowych szablonów Natomiast dopiero teraz wpadła mi w oko Wasza elewacja, bardzo mi sie podoba (zdjęcie oddaje rzeczywisty kolorek - jaki jest w rzeczywistości?? ) bo jak sie nie mylę macie dachówke koramica jak moja. Byłabym wdzięczna za poddanie producenta i numerku barwnika. Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 14.10.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witam ja ponownie w sprawie tarasu- czy już może zakończyliście jego montaZ? Prosze o zdjęcia, o kilka dobrych ujęć łącznie z "czołem"-przodem z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 15.10.2007 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 dzióbek - dzięki za miłe słowa Jeśli chodzi o dachówkę to rzeczywiscie mamy Koramica, ale z elewacja będzie cieżko - ja nie pamiętam nazwy ani numeru barwnika - spytam teścia - moze ma gdzieś zostawiony jakiś pojemnik - jak tak to podam namiary. Z kolorem trochę nam nie wyszło tak jak miało wyjść - na próbniku wygladał jak kawa z mlekiem (dachówka z reszta też miała być bardziej brązowa ) a w rzeczywiśtosci wpada w jakiś dziwny pudrowy róż A juz szcyt wszystkiego był jak któryś ze znajomych określił nasz dom jako "różowy" No ale jakoś sobie poradziliśmy - schody, kostka, słupy ogrodzeniowe dobraliśmy już w tej lekko różowo-bordowej tonacji i całosć nie wyglada tak źle duduś - taras cały czas na etapie konstrukcji - czyli nic się nie zmieniło - dechy sobie schną do wiosny, mąż jak ma czas to je sobie sukcesywnie hebluje, takze na wiosnę dopiero ruszamy - mam nadzieję, ze do tego czasu dorobię się już nowego aparatu, takze zdjecia na pewno będą Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 15.10.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Dzięki Dlatego ja postanowiłam nie wybierać z próbnika, bo ciagle słysze, że można sie rozczarować. Właśnie ja chce kawę z mlekiem, nie za mocna i nie za słabą . Na tym zdjeciu gdzie widać poczatek tarasu i kawałek elewacji miałam własnie wrażenie że ten kolor. Ale faktycznie masz rację, na zdjęciach gdzie jest cały dom ma odcień takiego pudrowego różu. Tyle że u Was to wszystko ładnie gra z klinkierówką na słupach i kostką. U mnie jest niestety inny kolor. No cóż trzeba zacząc wycieczki objazdowe, bo co na żywo to na żywo, a może akurat spotkam i właściciele będą tak mili i podzielą się informacją Pozdrawiam i jeszcze raz Gratuluje ślicznie urządzonego domku Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 17.10.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 arcobaleno, a ja mam pytanko jak tam twoje drzewko domowe - benjaminek? udało ci się zaradzić opadaniu listków ? Mój piękny dotychczas nagle zaczął gupić ich bardzo dużo I nie umiem sobie z nim poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 18.10.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witaj arcobalenojak tam Twój taras?dokończony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 18.10.2007 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witaj prystelko - mój benjaminek to drzewko " po przejsciach" Najpierw sie nastał w ciasnym kącie w bloku, poobcinany możliwie ze wszystkich stron, przezył 2 przeprowadzki i rzeczywiście w tym czasie wygladał jak chochoł - listki mu leciały, usychał trochę - odżył dopiero u mnie w domu, bo i miejsca ma sporo i światła dużo, podlewam też obficie jak mi się przypomni Generalnie nie dbam o niego jakoś szczególnie - w sumie oprócz podlewania to nic koło niego specjalnego nie robię - na wiosnę ze dwa razy nawoziłam go florowitem. Ale odżył rzeczywiście wyraźnie - wypuszcza coraz to nowe listki i w końcu spełnia swoja dekoracyjną rolę. Generalnie ja nie mam chyba ręki do kwiatów i jak coś nabywam, to takie żeby mało wymagające było Nie znam się tez za bardzo na roślinach, więc nawet nie potrafię Ci nic poradzić - może za mało światła, albo donicę trzeba zmienić na większą..no nie wiem naprawdę. Malmuc - za taras sie weźmiemy na wiosnę - teraz dechy schną w garażu - nie było sensu robić go na zimę. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 19.10.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Arcobaleno -jestem "u Ciebie" pierwszy raz ale baaardzo mi się spodobało ! A najbardziej to, że masz podobny układ domku do mojego (głównie kuchnię i salon z kominkiem pomiędzy nimi). jestem na etapie stanu surowego i liczę na kilka rad od Ciebie. Głównie chodzi mi o rozmieszczenie w kuchni. Otóż u mnie jest mniej więcej tak: http://www.projekty.z500.pl/projekty/45/rzuty/z45_rzut1_0.jpg tylko u nas kuchnia ma 11,4m bo mamy większą wersję domku. Otóż chciałam podobnie jak u Ciebie postawić stoliczek śnidanowy na tej ściance, gdzie są drzwi z holu. Z tym, że u mnie w kącie po lewej od okna będzie stała lodówka (nie może stać jak u was bo w tym m-scu mamy barek wys. 110cm). No i teraz boję się, żeby tam nie było za ciasno. Ściana ta ma dłogość 290cm, jak odejdzie głębokość lodówki -60cm to na stolik śniadaniowy zostaje mi tylko 230cm -a lodówkę trzeba otwierać przecież napisz ile u was ma ta ścianka ze stoliczkiem długości to mi to trochę może rozjaśni sytuację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 22.10.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Arcobaleno -nie ma Cię? pilnie potrzebuję rady -bo elektryk wchodzi i nie wiem jak ustawić sprzęt AGD... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 22.10.2007 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Kurczę Kachna - przynaje, ze wyleciało mi z głowy Teraz jestem w pracy, ale jak przyjadę do domu to zmierzę i Ci podam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 22.10.2007 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Powiem Ci teraz na szybkiego, ze tez rozwazałam lodówkę w tym miejscu, gdzie Ty chcesz, ale w sumie lepiej mi pasowała tam gdzie stoi teraz. Wszystko zależy jeszcze jakiej szerokości ma byc ten stolik - U mnie teraz stoi normalny stół, krzesła też mam szerokie i nie jest wcale ciasno. A nawet jak krzesło stoi trochę na wejsciu to tez niczemu ani nikomu nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 22.10.2007 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Kachna - właśnie zmierzyłam - sciana, na której stoi stól ma 270 cm. Stół ma szerokosć 80 cm. Wejście di kuchni ma metr i kilka cm dokładnie. U mnie przy takim układzie jest jeszcze troche luzu a Ty masz "w zapasie" jeszcze 30 cm ale z kolei musisz policzyć ile potrzeba na otwarcie lodówki - u nie to prawie 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 22.10.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Kachna - właśnie zmierzyłam - sciana, na której stoi stól ma 270 cm. Stół ma szerokosć 80 cm. Wejście di kuchni ma metr i kilka cm dokładnie. U mnie przy takim układzie jest jeszcze troche luzu a Ty masz "w zapasie" jeszcze 30 cm ale z kolei musisz policzyć ile potrzeba na otwarcie lodówki - u nie to prawie 60 cm. Dzięki Ci bardzo ! no to się wyluzowałam -ja chcę malutki stolik -75x90cm i tylko 2 krzesła. Początkowo miała być zabudowa tylko na jednej ścianie -tej długiej bez okna -ale zabudowa w literę L i z blatem pod oknem zdecydowanie lepiej wygląda Już wyrysowałam elektrykom gniazdka. Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 26.10.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Cześć Mam pytanie odnośnie łazienki. Prysznic bez brodzika i bez różnicowania poziomów - czy to nie sprawia Wam większych problemów? Chcę zrobić podobnie, ale obawiam się, że wodę będę miała w całej łazience. Proszę rozwie moje wątpliwości Pozdrawiam po sąsiedzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 27.10.2007 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Witaj Mags Z prysznicem żadnych problemów nie ma, odpływ jest obniżony a płytki odpowiednio docięte ( w kopertę) i ułozone ze spadkiem - kabina jest dosć głęboka takze nawet mimo braku (wciąż ) szyby, która będzie zamknięciem, nie mam wody w łazience. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts