Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Arcobaleno

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[

salon - wnęki

http://img97.imageshack.us/img97/6162/wnki1909pv.jpg

Acrobaleno czy mogłabyś mi napisać dokładnie jak Twój mąż robił te wnęki. Bardzo mi sie podobają. Będę miała w swoim domku podobny rozkład pomieszczeń jak u Ciebie (szeregówka). Narazie mam salon bardzo otwarty na kuchnie, a chciałabym troche przysłonić gary w kuchni, więc myślę o takich wnękach. Kominek mam w tym samym miejscu co Ty. Możesz mi powiedziec z czego są zrobione wnęki? bo z tyłu widzę suporex, a gdzieś pisałaś że są z karton gipsu.

O dziewczyny skądeście mnie wygrzebały :wink: :D

Martynka - ta choineczka to chyba najzwyklejszy świerk - tylko świeżutki i dlatego taki ładny :wink:

elais Z tyłu rzeczywiście jest cienki suporeks ale na to jest naklejony karton-gips i cała "układanka" też z k-g.

DarioAs a jakoś tak mi się zapomniało o swoich wątku - trochę mnie obowiązki pochłaniają różne a poza tym w domu nic w sumie się nie zmienia...no nie - sorry - firanki mam :wink: - a w ogóle to zdjęć robic nie mam jak bo aparat kaputt :-?

Przed domem się trochę pozmieniało, bo garaż w końcu zadaszony, ale bramy to chyba w tym roku nie będzie.

Szykuję się w najbliższych dniach to wielkiej akcji przesadzania różnych drzewek i krzewów, co to mi je babcia w swoim ogródeczku wyhodowała - trzeba trochę zagęścic teren wokół domu, bo jak na razie to trawa, trawa i ...trawa :wink:

Pozdrawiam wszystkich, którzy do mnie zaglądają :D

Witam :lol:

Często tu zaglądałam, bo jest na co popatrzeć :wink: Troszkę pomysłów podbiore, szczególnie podoba mi sie kolor podłogi w salonie i ścian, niestety na niektóre jest za póżno - pralnia :cry: super sprawa - zazdroszcze, u mnie nie było jak i pralka zostanie na dole :cry: :cry: Gratuluje gustu i zdolnosci artystycznych, ja niestety będe musiala w pokoju córci skorzystać z gotowych szablonów :wink:

Natomiast dopiero teraz wpadła mi w oko Wasza elewacja, bardzo mi sie podoba (zdjęcie oddaje rzeczywisty kolorek - jaki jest w rzeczywistości?? :roll: ) bo jak sie nie mylę macie dachówke koramica jak moja. Byłabym wdzięczna za poddanie producenta i numerku barwnika.

Pozdrawiam Aga

dzióbek - dzięki za miłe słowa :D Jeśli chodzi o dachówkę to rzeczywiscie mamy Koramica, ale z elewacja będzie cieżko - ja nie pamiętam nazwy ani numeru barwnika - spytam teścia - moze ma gdzieś zostawiony jakiś pojemnik - jak tak to podam namiary. Z kolorem trochę nam nie wyszło tak jak miało wyjść - na próbniku wygladał jak kawa z mlekiem (dachówka z reszta też miała być bardziej brązowa :wink: ) a w rzeczywiśtosci wpada w jakiś dziwny pudrowy róż :o A juz szcyt wszystkiego był jak któryś ze znajomych określił nasz dom jako "różowy" :roll: :lol: No ale jakoś sobie poradziliśmy - schody, kostka, słupy ogrodzeniowe dobraliśmy już w tej lekko różowo-bordowej tonacji i całosć nie wyglada tak źle :wink:

duduś - taras cały czas na etapie konstrukcji - czyli nic się nie zmieniło - dechy sobie schną do wiosny, mąż jak ma czas to je sobie sukcesywnie hebluje, takze na wiosnę dopiero ruszamy - mam nadzieję, ze do tego czasu dorobię się już nowego aparatu, takze zdjecia na pewno będą :D

Pozdrawiam !

Dzięki :lol: Dlatego ja postanowiłam nie wybierać z próbnika, bo ciagle słysze, że można sie rozczarować. Właśnie ja chce kawę z mlekiem, nie za mocna i nie za słabą :wink: . Na tym zdjeciu gdzie widać poczatek tarasu i kawałek elewacji miałam własnie wrażenie że ten kolor. Ale faktycznie masz rację, na zdjęciach gdzie jest cały dom ma odcień takiego pudrowego różu. Tyle że u Was to wszystko ładnie gra z klinkierówką na słupach i kostką. U mnie jest niestety inny kolor. No cóż trzeba zacząc wycieczki objazdowe, bo co na żywo to na żywo, a może akurat spotkam i właściciele będą tak mili i podzielą się informacją :wink:

Pozdrawiam i jeszcze raz Gratuluje ślicznie urządzonego domku :lol:

Aga

Witaj prystelko - mój benjaminek to drzewko " po przejsciach" :wink: Najpierw sie nastał w ciasnym kącie w bloku, poobcinany możliwie ze wszystkich stron, przezył 2 przeprowadzki i rzeczywiście w tym czasie wygladał jak chochoł - listki mu leciały, usychał trochę - odżył dopiero u mnie w domu, bo i miejsca ma sporo i światła dużo, podlewam też obficie jak mi się przypomni :wink: Generalnie nie dbam o niego jakoś szczególnie - w sumie oprócz podlewania to nic koło niego specjalnego nie robię - na wiosnę ze dwa razy nawoziłam go florowitem. Ale odżył rzeczywiście wyraźnie - wypuszcza coraz to nowe listki i w końcu spełnia swoja dekoracyjną rolę. Generalnie ja nie mam chyba ręki do kwiatów i jak coś nabywam, to takie żeby mało wymagające było :wink: Nie znam się tez za bardzo na roślinach, więc nawet nie potrafię Ci nic poradzić - może za mało światła, albo donicę trzeba zmienić na większą..no nie wiem naprawdę.

Malmuc - za taras sie weźmiemy na wiosnę - teraz dechy schną w garażu - nie było sensu robić go na zimę.

Pozdrawiam !

Arcobaleno -jestem "u Ciebie" pierwszy raz ale baaardzo mi się spodobało :) ! A najbardziej to, że masz podobny układ domku do mojego (głównie kuchnię i salon z kominkiem pomiędzy nimi). jestem na etapie stanu surowego i liczę na kilka rad od Ciebie. Głównie chodzi mi o rozmieszczenie w kuchni. Otóż u mnie jest mniej więcej tak:

http://www.projekty.z500.pl/projekty/45/rzuty/z45_rzut1_0.jpg

tylko u nas kuchnia ma 11,4m bo mamy większą wersję domku. Otóż chciałam podobnie jak u Ciebie postawić stoliczek śnidanowy na tej ściance, gdzie są drzwi z holu. Z tym, że u mnie w kącie po lewej od okna będzie stała lodówka (nie może stać jak u was bo w tym m-scu mamy barek wys. 110cm). No i teraz boję się, żeby tam nie było za ciasno. Ściana ta ma dłogość 290cm, jak odejdzie głębokość lodówki -60cm to na stolik śniadaniowy zostaje mi tylko 230cm -a lodówkę trzeba otwierać przecież :-? napisz ile u was ma ta ścianka ze stoliczkiem długości to mi to trochę może rozjaśni sytuację :roll: .

Powiem Ci teraz na szybkiego, ze tez rozwazałam lodówkę w tym miejscu, gdzie Ty chcesz, ale w sumie lepiej mi pasowała tam gdzie stoi teraz. Wszystko zależy jeszcze jakiej szerokości ma byc ten stolik - U mnie teraz stoi normalny stół, krzesła też mam szerokie i nie jest wcale ciasno. A nawet jak krzesło stoi trochę na wejsciu to tez niczemu ani nikomu nie przeszkadza :wink:

Kachna - właśnie zmierzyłam - sciana, na której stoi stól ma 270 cm. Stół ma szerokosć 80 cm. Wejście di kuchni ma metr i kilka cm dokładnie. U mnie przy takim układzie jest jeszcze troche luzu a Ty masz "w zapasie" jeszcze 30 cm ale z kolei musisz policzyć ile potrzeba na otwarcie lodówki - u nie to prawie 60 cm.

Kachna - właśnie zmierzyłam - sciana, na której stoi stól ma 270 cm. Stół ma szerokosć 80 cm. Wejście di kuchni ma metr i kilka cm dokładnie. U mnie przy takim układzie jest jeszcze troche luzu a Ty masz "w zapasie" jeszcze 30 cm ale z kolei musisz policzyć ile potrzeba na otwarcie lodówki - u nie to prawie 60 cm.

Dzięki Ci bardzo :) ! no to się wyluzowałam -ja chcę malutki stolik -75x90cm i tylko 2 krzesła. Początkowo miała być zabudowa tylko na jednej ścianie -tej długiej bez okna -ale zabudowa w literę L i z blatem pod oknem zdecydowanie lepiej wygląda :) Już wyrysowałam elektrykom gniazdka. Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję!

Witaj Mags :D

Z prysznicem żadnych problemów nie ma, odpływ jest obniżony a płytki odpowiednio docięte ( w kopertę) i ułozone ze spadkiem - kabina jest dosć głęboka takze nawet mimo braku (wciąż :roll: ) szyby, która będzie zamknięciem, nie mam wody w łazience.

Pozdrawiam :D