arcobaleno 01.07.2008 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 ewcia - z moim talentem to na pewno będzie ukwieconym rajem gdyby nie babcia co sama sobie wchodzi i robi wkoło roślin to ja bym tam samą trawę miała....noo..prawie - coraz bardziej mi się to ogrodnictwo podoba A mocno ścinać go?? Szkoda mi będzie chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.07.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 ewcia - z moim talentem to na pewno będzie ukwieconym rajem gdyby nie babcia co sama sobie wchodzi i robi wkoło roślin to ja bym tam samą trawę miała....noo..prawie - coraz bardziej mi się to ogrodnictwo podoba A mocno ścinać go?? Szkoda mi będzie chyba... jak zetniesz ....to dwie gałązki w tym miejscu wyrosną ,wiec ja bym cięła porządnie Mnie też było szkoda ciąć ,ale widze ,że ciecie tylko wzmacnia roślinę i zageszcza ją . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 01.07.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Arcobaleno, przyłączam się do zachwyconych Twoim tarasem Natomiast z oleandrem uważaj... Jest tyle piękny, co groźny, czyli bardzo trujący. W zimie trzeba go przenosić do pomieszczenia o temp. najwyżej 10 st. C. Zresztą najlepiej poszukaj w Internecie informacji o pielęgnowaniu i dokładnie przeczytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 02.07.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 O tak ...jest trujący ...nawet czytałam ,że spalenie liści czy gałązek w ognisku i upieczenie na takim ogniu kiełbasek spowodowało zaburzenia pracy serca Masz małą córeczkę wiec pilnuj aby nie miała kontaktu z sokiem z oleandra http://dom.gazeta.pl/ogrody/1,72156,3289300.html http://pl.wikipedia.org/wiki/Oleander_pospolity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 02.07.2008 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Taaaak - już sie naczytałam o tym Choć z drugiej strony mało, która roślina nie jest trujaca Na wszelki wypoadek na razie nie bedę jej nic tłumaczyć bo w takim okresie jest teraz, ze co ja nie powiem to ona patrząc w oczy z szelmowskim usmieszkiem na odwrót robi Mam nadzieję, ze nie przyjdzie jej do głowy bawic się w kozę...będę pilnować !! Raaanyy !! Jak dziś pięknie grzeje Ja masę pracy mam i najwięcej drukowania - a za oknem takie piękne słoneczko kusi mam też jednak trochę pracy na komputerze więc to załatwię to sobie na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 02.07.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Arcobaleno jestem pełna zachwytu, cudny taras i oleander. Mi oleandry kojarzą się z babcinym ogrodem. Niedługo jak to wszystko zarośnie powojnikami to będzie cudnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolariska 02.07.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 ...już u Ciebie na tarasie, Arcobaleno, jest cudnie, a co dopiero jak go obrosną roślinki. Jeśli mogłabyś podać przybliżony koszt materiałów na taki tarasik, to byłabym bardzo wdzięczna. Jak podasz orientacyjny koszt, to może jeszcze w tym roku byśmy się zdecydowali na wykonanie. Zawsze to dobrze mieć orientację ile kaski trzeba szykować. A to co faktycznie się wyda to i tak zawsze więcej , niestety. Ale efekt, który uzyskaliście .Super. To będzie mój ulubiony taras. Pozwolisz, że czasami przysiądę na kawkę lub zimny soczek u Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 02.07.2008 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 roszponka , jola - zapraszam, zapraszam na zimny soczek albo piwko jak kto woli Powojniki planuję tylko w jednym narożniku - nie chcę obsadzać całkowicie bo nie chodzi i o efekt zielonej altany a raczej o poczucie przestrzeni Chociaż zobaczymy jak zaczną rosnąć to moze zmienię zdanie Teraz właśnie lezę sobie na dechach i opalam tylne części odnóży Jola - jeśli chodzi o koszta - bardzo trudne do oszacowania - drzewo zamawiane w surowych belach od znajomego tartaku, samodzielnie cięte, szlifowane, malowane - deski tak samo od zera. Koszty wkretów i kątowników pewnie jakieś tam, do tego zadaszenie z gontu w przystępnej cenie - także nas nie kosztowało to dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 02.07.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Na takim cudnym tarasie to tylko zimne piwko. Ja też jestem zdania, że jedna strona wystarczy. Ale poczekajmy aż zarośnie i wtedy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 02.07.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Na takim cudnym tarasie to tylko zimne piwko. Akurat Wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 03.07.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Cudnie na Twoim tarasie, przyłączam się przy porannej kawce Oleander nieziemski, ale masz fajna babcię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 03.07.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 arcobeleno czy masz jakieś zdjęcia "robocze" dachu nad tarasem.Doczytałam,że macie położony gont,ale czy pod spodem coś się jeszcze kładzie? Przepraszam za natrętstwo, ale nie każdy ma w domu "złotą rączkę" Na takim tarasie to można nawet drzewa posadzić,a co dopiero jakieś roślinki pięknie jest ...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 03.07.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 oczywiście miało być "arcobaleno" [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 03.07.2008 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Aszka - ten gont jest położony bezpośrednio na drewnianą konstrukcję, którą widac nie zdjęciu wklejanym wcześniej - i żadnych cudów tam nie ma - gont na zakładkę i śrubami do łat. A dzisiaj upał nieziemiski - cały dzień pracowałam na tarasie, stolik sobie ustawiłam w słoneczku i plecy mam spieczone A teraz już na całym tarasie przyjemny cień i chłodek Najgorsze się jednak przerwy między deskami (celowe ) juz nie jedna kredka tam spadła, papieros czy inne cuda Ostatnio kolezance spadł telefon cienki jak włosek dobrze ze w poprzek agiis - babcie mam dwie jedna na miejsu, druga parę kilometrów dalej - oleander ten duży od jednej babci a te dwa co sobie rosną i na mnie czekają od tej miejscowej - najpierw daje a potem przychodzi i psioczy na mnie, ze za rzadko podlewam Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 03.07.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 dzięki za odpowiedź,a pytam tak dociekliwie ,bo u nas wichury straszne czasem i nie wiem czy by mi gont z daszkiem nie odleciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.07.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Przybiegłam kurcgalopkiem, bo Maksiu mi przekablował o ślicznym tarasie!!! Myślałam, że ściemna, ale .... zatkało mnie!!! Arco, gratuluje, wyszło cudo!!!! Aaaaa ... psia kostka ... gdzie moje dobre wychowanie... Dobry wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.07.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Witam! Od kilku dni sie niesmialo przygladam temu gontowi i za diabla go nie widze. Czy mowiac gont masz na mysli te plyty faliste?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 04.07.2008 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Przybiegłam kurcgalopkiem, bo Maksiu mi przekablował o ślicznym tarasie!!! Myślałam, że ściemna, ale .... zatkało mnie!!! Arco, gratuluje, wyszło cudo!!!! A to Maksiu no! Dobry wieczór Dzień dobry Nasz taras jest taki prosciacki, ze az banalny - ale ja lubię prostotę i dlatego dobrze mi się na nim wypoczywa. Pamietam jak teść przyszedł w trakcie budowy i tak stoi, stoi, patrzy i mówi: "Tu nad wejściem dalibyście jakiś łuczek albo coś " pogoniłam go z tymi łuczkami aż się kurzyło markoto - masz rację - to nie jest gont tylko falista płyta bitumiczna - mąż mnie dopiero wczoraj uświadomił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.07.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Uff myslalam ze mi cos na wzrok padlo i ze gdzies sie ten gont pod ta plyta falista ukrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 04.07.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 pięknie wyszło, już trochę widziałam co planujesz w wątku z tarasami a tak serio... http://img387.imageshack.us/img387/8438/img2880yh0.jpg jadę do Ciebie... bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts