Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Arcobaleno

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam !!

Podłogówka u nas już rozłożona :D Dziś od rana zjawiła się ekipa posadzkarzy i już działają :D

A my wciąż nie możemy się zebrać i zamówić kuchni...mamy dwóch stolarzy do wyboru ale z żadnym z nich nie rozmawialiśmy tak bardzo konkretnie - przedstawili tylko wstępne wyceny...Chyba po weekendzie weźmiemy się za to.

Witaj!

Widzę, ze postępy w domu są i to imponujące!!! Już chyba niewiele brakuje do wyczekiwanego finału. Jestem pod wrażeniem

Buźki dla Juleńki

Witaj Olu !!

I Ty mnie tu znalazłaś :D

To prawda - wielki finał zbliża się wielkimi krokami a ja już nie mogę się doczekać !!

Julcia ucałowana :D

Pozdrawiam !!

Gratuluję wylewek Arcobaleno i cieszę się razem z Tobą :D .

Następny etap z głowy i coraz bliżej przeprowadzki.

Bardzo ładny masz widok z okna sypialni - tyle drzew i tak zielono :D .

Czekamy na zdjęcia cudniastych wylewek :D .

To teraz zacznie się najprzyjemniejszy etap - płytki, płyteczki, kolory, kuchnia :D :D :D .

Ale super - już się nie mogę doczekać :D .

Pozdrawiam

:)

Bardzo ladny dom bedzie. Tynki super i widac, ze szybko sie robia, a nie tak jak u mnie. Bardzo ladne te parapety. Co to jest? Zapowiada sie super, chyba bedzie mozna tutaj tez szukac inspiracji... :wink:

Aha i jeszcze okna i drzwi wejsciowe mi sie bardzo podobaja...

• 3 weeks później...
Bardzo ładny masz widok z okna sypialni - tyle drzew i tak zielono
Zielono to za sprawą chwastów i różnych niepożądanych chabaziów :wink:

Czekamy na zdjęcia cudniastych wylewek .

Soniko, jak tylko znajdę chwilę wolną to wkleję :D

Bardzo ladne te parapety. Co to jest?

Witaj Zeljko :D Parapety są marmurowe, ale nazwy nie pamiętam.. :roll:

Zapowiada sie super, chyba bedzie mozna tutaj tez szukac inspiracji...

Aha i jeszcze okna i drzwi wejsciowe mi sie bardzo podobaja..

Bardzo mi miło :oops:

A u nas trwają prace z rygipsami - gra już zrobiona i od jutra chyba zaczynają robić dół.

Ogólnie trochę się u nas porobiło bo mężuś mój kochany wyjechał do Norwegii zarobić trochę pieniążków, coby na wykończeniówkę starczyło :wink: i wraca dopiero na początku sierpnia. Nie jest też wcale powiedziane, ze znowu pod koniec sieropnia tam nie pojedzie (zalezy czy będzie praca) no i tym sposobem przeprowadzka się trochę chyba opóźni...

Ja zostałam z budową na glowie i jako Pani Inwestor mam wszystkiego dopilnowć :o Nie wiem jak ja sobie poradzę, no ale chyba nie mam wyjścia :wink: Muszę pilnować panów od rygipsów i jak dobrze zrobią to mam im zlecić następne prace...tylko czy ja wiem, co to znaczy dobrze zrobić rygipsy :-? Na co zwrócić uwagę itp...mężuś niby mnie tak na szybkiego przeszkolił no i mam teścia za ścianą do pomocy ale i tak się trochę boję :wink: bo jak coś będfzie nie tak a ja im nie zwrócę uwagi to jak mąż przyjedzie to będzie na mnie psy wieszał :wink:

A jutro rano jestem umówiona ze stolarzem od kuchni i mam nadzieję, ze w końcu ustalimy jakieś konkrety bo kuchnia też by się mogła już robić :roll:

Soniko, mam tyle latania, ze nie wiem w co ręce włożyć, więc trochę mi czasu brakuje na zamieszczenie zdjęć. Ale obiecuję, ze niedługo się tym zajmę :D

Kuchnia zamówiona - trochę zmian wprowadziłam do tego pierwotnego projektu bo oczywiście żle było wymierzone na początku :wink:

Między szafki dolne a górne dajemy płytę meblową w atki samym kolorze jak fronty(wenge) - mam nadzieję, ze nic się z nią nie będzie dziać i nie będziemy żałować a jęśli nawet to po prostu odkręcimy i wstawimy oś innego :wink:

My teraz musimy zmienić lokum (do końca tygodnia-więc jesteśmy w trakcie przeprowadzki) ale jeszcze nie na docelowe :roll: Na razie wprowadzamy się na jakiś czas do przyjaciółki (tzn ja z malutką) i czekamy na powórt tatusia :D

Do soboty fachowcy mają skończyć rygipsy także kolejny etap z głowy :D

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 months później...

Witajcie !!

Dawno mnie nie było bo przez jakiś czas nie mieliśmy dostępu do internetu. Jakiś czas temu w końcu założyliśmy sobie neta i mogę Wam już napisać co u nas słychać. :D

Mieszkamy już w sumie kilka miesięcy - choć od niedawno dopiero "na całego" :wink: Wcześniej mieszkaliśmy na budowie i cały czas wykańczaliśmy domek.

Teraz już wszystko jest skończone - brakuje drobiazgów typu firanki, niektóre meble, barierka na schody, szyba w prysznicu - ale bez tego da się żyć, więc zbieramy kasiorke (bo oszczędności wykończyła wykończeniówka :wink: ) i będziemy stopniowo uzupełniać braki.

Jesteśmy szczęśliwi i zadowoleni, ze już wszystko gotowe i że budowa się skończyła :roll: Zrobiliśmy wszystko tak jak chcieliśmy i na ile zasobność portfela nam pozwoliła :wink:

Moze dzisiaj przypomnę sobie jak się wkleja zdjęcia to pokażę Wam jak sibie mieszkamy :D

Witajcie !!

Dawno mnie nie było bo przez jakiś czas nie mieliśmy dostępu do internetu. Jakiś czas temu w końcu założyliśmy sobie neta i mogę Wam już napisać co u nas słychać. :D

Mieszkamy już w sumie kilka miesięcy - choć od niedawno dopiero "na całego" :wink: Wcześniej mieszkaliśmy na budowie i cały czas wykańczaliśmy domek.

Teraz już wszystko jest skończone - brakuje drobiazgów typu firanki, niektóre meble, barierka na schody, szyba w prysznicu - ale bez tego da się żyć, więc zbieramy kasiorke (bo oszczędności wykończyła wykończeniówka :wink: ) i będziemy stopniowo uzupełniać braki.

Jesteśmy szczęśliwi i zadowoleni, ze już wszystko gotowe i że budowa się skończyła :roll: Zrobiliśmy wszystko tak jak chcieliśmy i na ile zasobność portfela nam pozwoliła :wink:

Moze dzisiaj przypomnę sobie jak się wkleja zdjęcia to pokażę Wam jak sibie mieszkamy :D

tak mi sie wlasnie wydawalo, widzialem jak jechalem choinke w salonie, wiec pomyslalem ze juz mieszkacie :D

czekam na zdjęcia

pozdrawiam

m.